Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Aynı ekip bu projenin arkasında zaten. Bu kez adres Prime Video.

Fallout oyunlarını hiç oynamamıştım ama dizisine bayıldım. Çok sağlam bir dünya yaratılmış. Post apokaliptik atmosfer çok başarılı bir şekilde ekrana yansıtılmış.

Justified’dan tanıdığım ve dizide Cooper’ı oynayan Walton Goggins oyunculuğuyla devleşmiş, diğer oyuncular da fena değildi ama onun kadar değildi. Bu arada ana karakter Lucy de çok iyiydi, böyle bir evrende kadın karakteri oynamak kolay değil ama o bunun üstesinden gelmeyi başarmış.

Shogun’u çok fazla övüldüğü için izlemeyi sürekli erteliyordum ama Supernatural’den sonra yeni dizi ararken bir anda başlayıp kaptırdım kendimi.

Dizi, Japonlarla ve tarihle ilgilenenlerin seveceği bir dizi. İkisiyle de ilgilendiğim için ben de sevdim. Savaş sahnesi olmaması dışında beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Diziyi izlerken ve sonrasında araştırınca Japonya tarihiyle ilgili çok fazla şey öğrendim aynı zamanda da ne kadar az şey bildiğimi fark ettim. Bu eksikliğimi kapatmayı düşünüyorum.

Supernatural’i bitirdim. Bu diziyi ilk radarıma aldığımda dizi daha 7. sezondaydı. Bir iki sezon sonra biter, diziye öyle başlarım demiştim ama 15 sezonda bitti :joy: Bittikten sonra da dizinin uzunluğundan dolayı anca vakit ayırıp da izleyebildim.

Bu aralar hayatım pek yolunda gitmiyor, bu diziyi izlerken Dean ve Sam’in başına gelen sıkıntılar sayesinde kendi sıkıntılarımdan uzaklaştığım için Supernatural bana çok fazla şey kattı. Hem bu yüzden hem de dizinin güzelliğinden dolayı favori dizilerim arasına girdi.

Aslında Supernatural için uzun bir inceleme yazmak istiyorum ama yüksek lisans ödevlerimden dolayı bu aralar vakit ayıramayacağım. İlk fırsatta incelememi yazmayı düşünüyorum.

11 Beğeni

Supernatural dizisi 5 kere bitiren birisi olarak size tavsiyem kitaplarını da okursanız diziden aldığınız keyif katlanıyor.
Kitaplar her sezonun belirli bölümleri arasında geçiyor bunu da kitabın girişinde ki tarihçinin notu sayfası ile açıklıyorlar.
18 kitabı mevcut.

5 Beğeni

Ben de 5 kere izlerim gibi duruyor. Kitapları okumayı da düşünüyorum ama hepsini bulabilir miyim bilmiyorum.

Sizin gibi bir bilimkurgu severin 4 ve 5 bölümleri daha çok seveceğini düşünüyorum.

1 Beğeni

Alfa Yayınları’nın sitesinden kontrol edebilirsiniz baskıları mevcut diye hatırlıyorum.

1 Beğeni

Secret Level’ın ilk parti yayınlanan 8 bölümünü seyrettim. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; Sezon içinde Crossfire, New Worlds, Spelunky, W40k Space Marine, Outer Worlds ve özellikle 400.000.000$ (yazıyla dört yüz milyon dolar) bütçe harcanıp 2 haftada fişi çekilen Concord oyunlarının bölümlerini görüyoruz. Bu bize en temel anlamı ile dizinin genelinin çıkmış ve çıkacak oyunların reklamlarını yapıp promote etmek için oyun yapımcıları tarafından parası neyse vererek hazırlatıldığını gösteriyor. Genelde Love, Death & Robots ile yan yana getirildiğini görüyorum ama ayrışan temel farkı bu bence.

1. D&D : Genel anlamda bütünlüklü bir kısa hikayeden çok oyun trailer’ı gibi duran bir bölümdü. E3’de Game Awards’da yayınlanan Announcement Trailer’lara benziyordu. Ciddi ciddi bölüm bittiğinde Q3 2025 gibi bir tarih çıkacak sandım :slight_smile: Çok didaktik birlikten kuvvet doğar mesajı veriyordu. Bölüme D&D fanlarını sevindirecek bir çok ayrıntı koymuşlar. Orc Druid, Dwarf Monk, Gnome Wizard gibi alışık olmadığımız karakterler mevcut. Gold Dragon ve Tiamat’ı gördük fakat şu beyaz yarasa gibi olan yaratığa daha önce hiç denk gelmedim, D&D içinde var ise de ben bilmiyorum.

2. Sifu : Bu da yukarıda bahsettiğim gibi oyun trailerı yada introsu gibi duran bir bölümdü. Hiçbir özelliği yoktu. Bölüm bitiminde New Game, Settings, Credits falan diye oyun ana menüsü açılacak gibi hissettirdi.

3. New World : Bu oyunu oynamadım ama aralarındaki en eğlenceli bölümdü. Arnold Schwarzenegger’in seslendirdiği Kral Aelstrom karakteri Beowulf’un abartılı bir parodisi gibiydi. Benim hoşuma gitti.

4. Unreal Tournament : Unreal’ın yeni oyunu mu çıktı yoksa çıkacak mı bilmiyorum ama onca oyun arasından bunu bulmaları beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Klasik takım bazlı multiplayer bir oyuna “İsyan” teması yedirip gayet güzel işlemişler. Bölümün sonunda kadını öldürüp M-M-M-M Monster Kill der mi? diye bekledim, demedi ama olsun :slight_smile:

5. Warhammer 40K : İçlerinde gerek sinematografisi, gerek hikaye bütünlüğü, gerek görselliği olsun en beğendiğim bölüm bu oldu. Titus reyizin vahşetten vahşete koştuğu bu bölümdeki görsellik çok hoşuma gitti. Keşke daha uzun metrajlı bir 40K filmi veya mini dizisi görebilsek.

6. Pacman : Bölümün isminde Pacman’i görünce Pixels filmi gibi bir şeyler beklemiştim ama Pacman’i çok değişik bir bakış açısından ele alan, kendi içinde bütünlüklü bir yapım izledim. Bu bölüm de hoşuma gitti.

7. Crossfire : Bu oyunu hiç duymamıştım. İzlerken Battlefiled’ın isim haklarında bir problem çıktı da bölüme isim mi uydurdular acaba diye düşündüm ama izledikten sonra biraz araştırma yaptığımda bölümde gördüklerimiz ile alakasız saçma sapan bir F2P oyunu olduğu gördüm. Savaşta taraflardan her birinin kendini iyi tarafta görüp kötülerle kapışması temasını içeren genel olarak bir anlam ifade etmeyen bir bölümdü.

8. Armored Core : Bu da özellikle Mecha fanlarını tatmin edecek seviyede, oldukça iyi bir bölümdü. Oyunun genel yapısını yansıtabilmişler. Pilot rolünde Keanu’yu görmek güzeldi.

Yakında 7 bölüm daha yayınlanacakmış.

8 Beğeni

Secret Level benim pek hoşuma gitmedi nedense,Love Death,Robots severim halbuki.

2 Beğeni

Dün ben de hemencecik izledim Secret Level’ı. En beğendiğim bölüm Sifu oldu. Sonrasında John Wick, 40K ve İsyan. 7. Bölüm en kötüsüydü. Kalanları da iyi kategorisine koyuyorum. Genel olarak da zevkle izledim.

2 Beğeni

Warhammer 40k konulu üst kalite bir film yada animasyon neden yapılmaz hiç anlamadım. buradaki bölüm muhtemelen WH40K ile ilgili en iyi görsel iş olabilir.

3 Beğeni

Secret level de 2 bölüm izledim ama bana sanki youtube tan reklam trailerı seyrediyormuşum hissi verdi, çok beğenmedim.

1 Beğeni

image
Secret Level’i izledim. Dizide tanıtılan oyunlardan Pacman haricindekileri oynamadım bu yüzden bölümlerin oyunları iyi yansıtıp yansıtmadıkları konusunda yorum yapamayacağım. D&D, New World, Unreal Tournament, Pacman ve Armored Core bölümleri güzeldi. Diğer bölümleri sevemedim.

1 Beğeni

Henry Cavill’in yapımcı ve başrol olduğu bir dizi projesi var, geçenlerde iyi anlaşıyoruz falan dedi, 2 seneye falan kavuşuruz gibi. Cavill ağır Warhammer fanı, güzel olur diye umuyorum.

3 Beğeni

Dororo ve Secret Level bitti.

Dororo, dram yönü ağır basan çok güzel bir animeydi. İkinci sezon gelir mi bilmiyorum ama sanki gelmese daha iyi. Burada bitmeli. Eğer gelirse ve bu kalitede devam ederse yine de izlenir.
:star: :star: :star:

Secret Level, tanıtılan oyunları oynamadığım için dizilere kısa film gözüyle bakarak izledim. Ve bir çok diziden daha güzel geldiler. Bazıları ise birkaç bölüm daha sürse izlerim dedirtti.
:star: :star: :star:

Ayrıca Game of Thrones ve Batman: Pelerinli Savaşçı dizilerine de başladım.

4 Beğeni

Çok sevdiğim, tüm zamanların en iyisi dediğim Battlestar Galactica’yı bir daha izliyorum. Ona eşlikçi olarak Ted Lasso’ya başladım ve şöyle özetleyebilirim; Donanmanı Adama’ya, takımını Ted Lasso’ya emanet edeceksin.

4 Beğeni

Dune Prophecy’nin sezon finalini izledim ve hayran kaldım yazarlar evreni yalayıp yutmuş Dune ana kitap serisine yapılan atıflara bayıldım. Makinalara karşı yapılan savaş sonrası evrenin durumunu güzel aktarmışlar.

4 Beğeni

Aşk dizim olan “Outlander”ın yeni gelmekte olduğu 7.sezon bölümlerini, sempatik seri katilimiz olan Dexter’ın köken hikayesinin anlatılmakta olduğu “Dexter: Original Sin”i, yeni sezonu gelmiş bulunan (final sezonu) MCU animasyonumuz “What If…?”i, reboot atılmış DC evreninin ilk yapımı ve animasyon dizisi olan “Creature Commandos”u ve aksiyon dolu olan, az sonra izlemeye devam edecek olduğum “The Day of The Jackal” -bu zamanlarda izlemekte olduğum dizilerdir-

3 Beğeni

Hala izlememiş olmamanın ezikliğini taşıdığım Battlestar Galactica’ya başlayabildim, ilk sezonu seyrettim :slight_smile:

İlk sezonun ilk bölümünde “Previously on Battlestar Galactica” recap’ini görünce dedim bir şeyler yanlış :face_with_hand_over_mouth: Diziye başlamadan önce toplam 3 saat süren 2 bölümlük “TV mini series” olarak geçen bir yapımı varmış, önce o ikisini izlemek gerekliymiş.

Dizi genel kabul gördüğü gibi fazlasıyla kaliteli bir yapım. Konu sadece “Yapay zeka bize savaş açtı” kadar sığ değil. Teoloji, topluluk psikolojisi, savaş felsefesi, anarşizm vs. gibi konuları da irdeliyor. Şu aralar Frida Kahlo görselli telefon kılıfı, Girl Power yazılı bez çanta, We Can Do It baskılı tshirt vs. satabilmek için tamamen yalama edilmiş, vıcık vıcık bir hale getirilmiş “Güçlü Kadın Karakter” kavramını en iyi işleyen yapımlardan biriydi. Hollywood ve muhtelif stream servislerin gözüne “bak böyle yapılır” diye sokmak gerekli. TV mini seriesde cgi biraz sırıtsa da dizinin ilk sezonunda dijital görsel kalitesini yükseltmişler, çok göze batmıyor.

Dizi Amazon Prime Video’da var fakat malesef TV Mini Series’i yok. Final yapana kadar araya bir şey sıkıştırmadan devam edeceğim :slight_smile:

11 Beğeni

1285372

Legion’un ilk sezonunu bitirdim. Beynimi oldukça yaktığını söyleyebilirim 2. sezona başlamadan önce birkaç gün ara vereceğim :sweat_smile:

Community’ye de yeni başladım ama favori dizilerim arasına girecek gibi duruyor şimdiden.

5 Beğeni

Ekran görüntüsü 2024-12-24 095434

Better Call Saul

Breaking Bad’i yıllar önce izlemiş biri olarak Better Call Saul’u izlemeyi neden bu kadar erteledim bilmiyorum. Hatta ilk bölümüne şans verip kapadığım çok oldu. Son aylar biraz mental olarak durağanlık dönemindeyken dedim hadi sık dişini bu kadar ödül aldı bu dizi, izle ve şans ver.

Bayıldım !

Bu kadar ödül toplamasına şaşmamalı. Bob Odenkirk sayesinde Jimmy McGill’in kurgusal bir karakter olduğunu unutuyorum ve sanki gerçek bir tiplemeymiş gibi hissediyorum. Oldukça beğendiğim bir dizi oldu. (4.5/5)

13 Beğeni