Bitirdim, bayıldım. Aşırı iyi, travmaları derinlemesine yansıtan bir mini seri olmuş.
1860’larda vahşi batıda küçük oğluyla birlikte batıya seyahat eden bir annenin hikayesi. Kocasıyla birleşme arayışında iyi, kötü ve düpedüz yolları üzerinde karşılaşabilecekleri çirkin olan her şey var. Zorlu engeller mevcut ve bir rehber ancak onları gidecekleri yere güvenli bir şekilde ulaştırabilir.
Başa çıkması gereken birçok yerli kabile ve dağ adamı var. Mormon Milisleri, ABD Ordusu ve ödül avcıları, izlenmesi gereken bu 6 bölümlük mini dizi size güzel bir western şöleni sunacaktır.
Karşılaşmalar diye yeni bir dizileri de var. Onu da tavsiye ederim. Var Bunlar’a gönderme de yapıyorlar.
Gördüm onu da önce Prens izlemeyi düşünüyorum. Sonra Karşılaşmalar olabilir. Ya da Var Bunlar’ın ikinci sezonu da olabilir.
The Expanse
İlk iki sezon sıkıcıydı. Üçüncü sezonun ikinci yarısında açıldı heyecan ama o da pek bir yere varamadı. Sonraki sezonlar da o kadar heyecanlı geçemeden bitti. Ana konu itibarıyla aslında güzel şeylerin olabileceği bir dizi ama beni pek sarmadı. Genelde politik olaylara, çekişmelere odaklanıyor gibi. Kötü değildi.
Ayrıca görünüşe göre iki yüzyıl sonra bile şu akıllıları elimizden bırakamayacağız. Şeffaflaşarak yollarına devam ediyorlar.
13 bölümlük ilk sezon 3 gecede bitti. Su gibi akıyor, evet, yalnız senaryonun seyrinde gözüme batan noktalar var. Ozark’ta da mafya anasını (hatta ismi de aynıdır) oynayan oyuncu ilk 3-4 bölümde diziyi izlenir kılan en önemli portre olurken, ilerleyen bölümlerde o karizmanın üstü yavaş yavaş çiziliyor ve kocasını canlandıran Joaquim De Almeida ipleri eline alıyor lakin “antihero” kıvamında seyirciye empati kurdurulan 2. baş karakter gitgide pasif, ne yapacağını bilmez, hatta kızı dolayısıyla “insani” kılınmaya çalışılırken başarısız bir loser’a dönüşüveriyor. Eh, güç kazanacağı söylenen ana karakterin de alacağı yol kısalarak bir Walter White olmayacağı kendini belli ediyor.
Yabancı forumlarda 2. sezonun -klasik- en iyi sezon olduğu söylenmiş. Bizdekilerin “şok yaşadık” dediği sezon finali zaten geleceğini belli etmişti. Ozark gibi, keyifle kendini izleten bir yapım olmuş - lakin çoklarının övdüğü 3 sezonluk öncülünü de izlemeye gerek duyacağımız kadar değil.
Öncesine Marcella 3. sezon atarım diye ona da göz attım ama birkaç dakika dayanabildim, buradan devam. Brenda rolünü canlandıran oyuncu çok sağlam rol çaldı sezon boyunca, ona da ayrıca parantez açmak lazım.
Not: James güzellemesi yapan seyircilere Nikita dizilerini izlemelerini salık veriyorum. Eğer bizi görüyorlarsa.
Mafya anamızın (Veronica Falcon) “burada ne işim var” bakışı. - Ozark.
Bucho
" Award-winning Portuguese actor loves playing the villain, but he’s a little tired of being typecast as a Latin American drug lord."
ahaha
2.sezon finaldi. Yeni diziler gelecekmiş.
Umarım en sonunda koca adam kendini feda ediyordur da bizimki kurtuluyordur o zaman. Platoniğim oldu resmen.
Çoğu kişi Jinx’in kurtulduğunu düşünüyor bende dahil. Ama koca adamın ben yaşadığını düşünüyorum.
Lol evreniyle alakalı bilgim yok ama bence Jinx kurtulmalı. Vander’ın hikayedeki rolünü merak etmiyorum. Abla kardeş ilerlesinler işte.
Benim de çok bilgim yok evren hakkında. İzlediğim videolardan falan öğrendim birkaç şey.
İkinci sezon da bitti. Temposu yüksek, ilkine göre her açıdan daha kaliteli bir sezondu. Bolivya’da geçen bölümler ve BB’nin Don Eladio’su Steven Bauer’in satanist tarikat liderini canlandırdığı, maskeli küçük kızların, zehirli böceklerin, kötü şansa işaret eden kuzgunların cirit attığı, yeni yeni karakterlerin boy gösterip filizlendiği, Vargas Ailesi’nin iki başlı önderleri Epifanio ve Camila’nın "toksik ilişki nedir?"e karşılık nefis yazılmış okkalı sahneleri çıtayı daha yukarı taşıdı; daha önce de yazdığım gibi, BB/BCS/Ozark üçlüsünden ziyade, Nikita, Banshee gibi aksiyonun ön planda olduğu dizilere yakın seyrediyor yapım. Uyuşturucu ticareti ve Kartellerin varlığı yanıltmasın. Yükseliş tanıtımı da. “İçeriye istemeden düşmüş ve çıkış yolu arayan, insanlığını kaybetmemiş altın kalpli” karakterimize empati kurduğumuz öncül dizilerin başrolleri de kadındı (Nikita; 1990, 2010). Orada James yerine Yekta Kopan seslendirmesiyle Michael vardı. Banshee’de de hapisten çıktığı gibi önüne çıktığı ilk kasabada şerif olmak “zorunda kalan” Homelander yine aynı yolu izliyordu. Ozark da bu kıvama uygun pişirildi, lakin Vince Gilligan evreni olsa olsa “yükseliş” kısmıyla uyuşabilir ve bu dizi zaten diğerlerinin aksine bir kitap uyarlaması(nın da uyarlaması).
Üçüncü sezonun daha durgun geçmesini bekliyorum. Dört zaten en kötü sezon olarak gösteriliyor. Beş’in de “mutlu sonla biten tek kartel dizisi” olarak anılmasıyla Prison Break denli batırmayacağını umuyorum.
Sezonun rol çalan oyuncusuna gelince;
https://www.nadirkitap.com/kitapara_sonuc.php?kelime=G�neyin+Krali�esi+arturo
İzlediğiniz dizinin kitabı. Yeni baskısı bulunmuyor, sahafta uyguna bulabilirsiniz.
James ve Camila karakterleri kitapta yer almıyor, dizide ise önemli yer kaplıyorlar. Diğer dizide de burada olmayan bir “çocuk” var ve ilk sezon kitaba uygun gidiyorken ikincide bu velet kaçırılıyor vb. Dumas Kulübü’nü aldım bu yazardan, The Ninth Gate’e rağmen, onu okuyacağım umarım. Bu kitap diziden önce çok kereler karşıma çıkmıştı, çekildiklerini bilmediğim için araştırmamıştım. Teşekkürler.
https://www.reddit.com/r/queenofthesouth/comments/1acy68v/has_anyone_read_the_queen_of_the_south_by_arturo/
https://www.reddit.com/r/queenofthesouth/comments/nvhd4b/has_anyone_read_the_book/
https://www.reddit.com/r/books/comments/c7lwaa/i_just_finished_the_queen_of_the_south_by_arturo/
Burada da Dumas göndermeleri varmış.
Not: YKY de basmış.
https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/guneyin-kralicesi.aspx
İstihbarat üzerinde vıcık vıcık olmayan aşk temalı bir dizi. En azından birinci bölümden anladığım bu. Sakin, klas, yan rollerde dahi sağlam oyuncuların bulunduğu bir drama çekmişler gibi duruyor.
Taylor Sheridan dan harika bir yapım daha
- Dizi, yüksek riskli mesleklerinin (petrol işçiliği) zorluklarına ve ödüllerine perde arkasından bir bakış sunuyor. Landman’ın öne çıkan özelliklerinden biri, petrol ve gaz endüstrisinin inceliklerini tasvir etmedeki ayrıntılara ve doğruluğa dikkat etmesidir. Arazi anlaşmaları müzakere etmekten yasal engellerle başa çıkmaya kadar, dizi mesleğin karmaşıklıklarına hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir şekilde ışık tutuyor.
- Dizinin ilgi çekici hikayesi, çok yönlü karakterleri ve ayrıntılara gösterdiği özen, onu televizyon dünyasında öne çıkarıyor - Şahsen izlerken Billy Bob Thornton’ın oyunculuğuna şapka çıkartıyorum, rolünü mükemmel oynadı.