Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Undercover High School. Uzun bir aradan sonra sevdiğim tarzda bi’ Kore dizisi buldum. Güzel ilerliyor. İleriki bölümlerde neler olacak bakalım.

4 Beğeni

Daredevil: Born Again, and again, and again… 4. bölüm. Hâlâ kostüm giymedik. Fisk ile izletiyor. Şu halde Suits muadili durumunda.

Reacher 3. sezondan yeni bölümü beklerken 2. sezona başladım. Pilot bölüm beklediğim kadar kötü değildi. Bu sezonu atlamıştım zira. Serinda Swan’ın ekran süresi uzarsa kapatırım. Korkunçlu nazarlı.

Manifest’i izledim.

Lost’tan beri uçaklı, kaybolmalı yapımlara büyük ilgim var. Gizemli yapımları çok severim ama yeterince kaliteli bir dizi olmadığı için bu türde yapımları izlemekten mahrumdum. Manifest ile bu eksikliği büyük oranda kapattım. Bir Lost seviyesinde olmasa da çok beğendiğim bir dizi oldu.

5 Beğeni

Breaking Bad (BB) sonrasında izlediğim Better Call Saul’u BB’den çok daha fazla sevdim. Ama böyle bol sezonlu iki suç-drama-kartel odaklı diziden sonra daha fantastik bir şeyler arıyordum. Ararken de Buffy’i hatırladım. Zamanında CNBC-e’de sürekli adını duyduğum, arkadaşlarım övdükçe ilerde izlerim diye diye izlemeyi erteleyip durduğum Buffy’e sonunda başlıyorum.

Untitled

Birkaç bölüm izledim bile, tabii ki 97’de çıkmış fantastik bir yapımdan görsel olarak büyük beklentilerim yok ama ara ara komik gelmiyor değil :smiley: Neyse, hikayesi için izliyorum elbette ve ilk sezondan sonra hikaye de açılıyor diyorlar, umarım öyledir.

4 Beğeni

The Mentalist bitti.

Eli yüzü düzgün, dört başı mamur hoş bir diziydi. Güzelce başladı güzelce bitti.

12 Beğeni

Reacher 3. sezon finalini beklerken 2’yi de 2 bölüm kalaya kadar izledim. Filmlerle 2 ortak noktayı da unutmuşum: Black Sedan geyiği ve masasındaki oyuk. Bu sezon da seyirlik ama üç sezon içinde kesinlikle son sırada yer alıyor.

Ha, unutmadan, Robert Patrick’e “who the hell is Sarah Connor?” sorusuyla Terminator’e gönderme de yapılmış, “where the hell I know?” oluyor tabii cevabı.

Sallamışım. 'Reacher' Season 2 Terminator/Sarah Connor Joke Explained

Reacher 2. sezon bitti.

Netflix WWE kanalına yeni eklenen 3 sezonluk Super Showdown’un 2019 final maçını seyrettim.

Goldberg’in Undertaker’i kaldıramayışı dikkatimi çekmişti zaten, çeşitli yorumlar sonrası sanal zekaya sordum ve özetini aldım.

undertaker - goldberg maçında gerçekte neler oldu?

ChatGPT:

Undertaker ile Goldberg’in 7 Haziran 2019’da WWE Super ShowDown etkinliğinde yaptıkları maç, beklentilerin oldukça altında kalan ve iki efsanenin kariyerlerinde talihsiz bir an olarak kalan bir karşılaşma oldu. Maç, hem fiziksel olarak hem de ring içi uyum açısından ciddi sorunlarla doluydu ve birkaç tehlikeli an yaşandı.

:boom: Olanlar Şöyle Gelişti:

1. Goldberg’in Maça Hazırlığı ve Başlangıç
    Goldberg, maça çok heyecanlı bir şekilde başladı. Ancak ringe çıkmadan önce kafasını soyunma odasında kapıya vurduğu biliniyor. Bu, Goldberg’in kendini ringe hazırlamak için sık sık yaptığı bir alışkanlıktı. Fakat bu defa kafasını sert bir şekilde vurduğu için maç başlamadan önce ciddi şekilde sersemlemişti ve kafasında kanama oluştu.
  2. Goldberg’in Sakatlanması
    Goldberg maçın başlarında Undertaker’ın yaptığı bir Tombstone Piledriver sırasında kafasının üstüne düştü ve boynundan ciddi şekilde sakatlandı. Bu, Goldberg’in dengesini ve reflekslerini etkiledi.
  3. Jackhammer Faciası
    Maçın ilerleyen dakikalarında Goldberg, Undertaker’a Jackhammer yapmaya çalıştı. Ancak Goldberg’in gücü ve dengesini kaybetmesi nedeniyle Undertaker başının üstüne düştü. Bu, Undertaker’ın boynunu tehlikeye sokan ciddi bir hata oldu.
  4. Bitirici Harekette Sorunlar
    Undertaker da Goldberg’e Chokeslam yaparak maçı bitirmeye çalıştı. Ancak Goldberg’in yorgun ve sakat olması nedeniyle hareket düzgün yapılamadı ve etkisiz bir bitiriş oldu.
  5. Maçın Erken Bitmesi
    Maçın başındaki ve ortasındaki hatalar nedeniyle WWE yetkilileri, maçı erkenden bitirmeye karar verdi. Undertaker, Chokeslam sonrası Goldberg’i tuş etti ve maçı kazandı.

:drop_of_blood: Sonuç:

• Maç 9 dakika sürdü ve ikisi de ciddi şekilde zarar gördü:
    • Goldberg’in beyin sarsıntısı geçirdiği ve başına dikiş atıldığı açıklandı.
    • Undertaker ise boyun bölgesinde ve sırtında ciddi ağrılar yaşadı.

:grimacing: Tepkiler:

• Maç sonrası Undertaker’ın yüzündeki hayal kırıklığı ve sinir hali kameraya yansıdı.
  • Goldberg de sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Kendime ve Undertaker’a mahcup oldum” diyerek özür diledi.
  • WWE hayranları, iki efsanenin karşılaşmasının bu şekilde bitmesine büyük tepki gösterdi.

Bu maç, her iki güreşçinin de kariyerinde kötü hatıralar arasında yer aldı. Özellikle Undertaker, sonrasında bu maçı “kariyerimdeki en kötü deneyimlerden biri” olarak nitelendirdi.

3 Beğeni

Görseli görünce Patrick Jane’in “Lizbıııııııııın” diye seslenişi kulağımda çınladı.

4 Beğeni

Daredevil 2 bolum yayinlamis. Biri heist, inside man formatinda. Digeri Murdock ve Fisk’in iclerindeki seytani serbest biraktiklari bir bolum olmus. kalan uc bolum uc haftaya yayilmasaydi keske.

5 Beğeni

İnşallah ben de bu gece finali seyredeceğim. En iyi sezon muydu, yoksa ilk sezonun ardında mı kapatacak, göreceğiz.

5 Beğeni

Westworld’ün ilk sezonunu izledim. İzlemiş olanların hangisinden bahsettiğimi direkt anlayacağı 2 plot twistin hiçbirini önceden tahmin etmemiştim ve ikisinde de ağzım açık kaldı. Uzun zamandır zaten izlemiş olduğum şeyleri tekrar açıp izliyordum özlemişim böyle şaşırıp etkilenmeyi.

8 Beğeni

Çok güzel bir belgesel türü yapım,bölümler kısa tavsiye ederim.

5 Beğeni

Çok da eğlenceliydi :upside_down_face:

1 Beğeni

Cunk on Life da keyifli, pump up the jam aynen devam, seyredin seyrettirin:)

Ben de Reacher 3. sezonu bitirdim. Şimdi hatırladım, 61. Saat kitabı için kupon bakacaktım:)

1 Beğeni

Nine Bodies in a Mexican Morgue

MGM+ ta yayınlanan ingiliz yapımı gizem/gerilim dizisi. Toplam 6 bölüm. Bu gece itibarı ile 5. bölümünü seyrettim. Diziyi bitirmeden yazmak istedim. Belki tatilde sıkılanlar için bir alternatif olur. Umarım sonunu batırmazlar. Konu: Küçük bir yolcu uçağı amerika’ya giderken meksika ormanlarında düşer. Sekiz yolcusu da sağ kurtulur. Şimdilik. Konu fena değil, senaryo idare eder, oyunculuklar normal, Gerilim dozu orta. Benim gibi izleyecek bir şey bulamayanlar için seyredilebilir.

Not: Bazı tahminlerim var. Bakalım son bölümde tutacak mı?

2 Beğeni

Devil May Cry animesini izledim. Ben anime serisini hayli beğendim. Saber Rider`dan fırlamış zırhlar, aksiyon sekanslarında çalan Limp Bizkit, Rage Against The Machine, Papa Roach gibi müzikler, Megaman, Resident Evil, Sreet fighter gibi oyunlara yapılan göndermeler ile buram buram 80’ler 90’lar havası estiriyor. Animasyon kalitesi diğer amerikan netflix animelerine göre daha iyi.

Hikaye bizim evrenimiz ile iblislerin evrenini ayrı tutarak iblislerin evrenimize geçmesini engelleyen, bir parçası Dante’de diğeri kardeşi Virgil’de bulunan tılsımların baş kötümüz White Rabbit tarafından ele geçirilip bir araya getirilerek iki evreni birleştirmeden önce Dante’nin bunu engellemeye çalışmasını konu alıyor. İşlenişe farklılık katan dokunuşlar ve ufak detaylar görsek de genel anlamda yenilikçi bir anime diyemeyiz. Diğer Amerikan Netflix Animelerindeki çoğu klişeyi barındırıyor. Hikayedeki kötü adamın anlamsız bir saf kötü olmasındansa mantıklı bir motivasyonunun bulunması çok hoşuma gitti.

Atmosfer olarak DMC oyunlarının koyu, tekinsiz, gotik atmosferi yerine yukarıda örneklediğim gibi 80’lerin 90’ların sci-fi animelerini anımsatan daha renkli bir setting tercih edilmiş. Oyunlardan tanıdığımız karakterler görünüş ve isim olarak aynı olsalar da rolleri çok daha farklı yazılmış. Çok iyi bir karakter rekonstrüksiyonu mu? değil fakat kötü de diyemem kesinlikle. Baş kötü olarak gözüken White Rabbit zaten oyunlarda karşımıza çıkmıyor, DMC3 mangasında bulunuyor. ayrıca Agni & Rudra, Echidna, Cavaliere Angelo gibi farklı oyunlardaki bossları da görüyoruz.

Animenin oyunu oynamayan 2000 ve sonrası doğumlu kişilere çok bir şey ifade edeceğini sanmıyorum. Bu ne lan deyip kapatabilirler. “Hiç bir şey ekleyip çıkarmayacaklar, birebir oyunun aynısı olacak” kafasındakiler de hayal kırıklığına uğrayacaktır. Daha açık fikirli izleyicilerin hayli eğlenceli bulacağı bir yapım diyebilirim.

7 Beğeni

17438910474097772465253291218070

Mouse 2021

Kore dizisi. Polisiye, cinayet, psikopatlık vs üzerine. Süpriz bozmamak adına detay incelemeden izlenirse daha keyifli olabilir.

Plot twistleri önden tahmin etmem dışında iyi gidiyor henüz 8. Bölümdeyim. Bir kaç tane daha benzer kore dizisi daha önceden izlemiştim bu türdeki Kore dizilerinin olmazsa olmazlarından öneri varsa alabilirim

3 Beğeni

Daredevil: Born Again 7. bölüm. 7/9.

Wednesday’de sözümona kötünün altından çıkan, Your Honor’da mağduru oynayan Hunter Doohan çok kötü bir kastingle benzer şekilde karşımıza çıktı. Olayın sonunda klişe bir kimlik ifşası bekledim çiftler arasında ama, olmadı. İnişin başladığı bölüm gibi göründü, eğer vites yükseltmezse.

The Bondsman: 10-15 dk durağan ilerledi, kapattım. Cehennemden dönüşü herhalde bölümün sonrasına bırakmışlar. Ash and the Evil Dead tadı bekliyordum, dudakları içe göçmüş, yaşlanmış bir Bacon ile karşılaştım.

Devil May Cry: 3 bölüm izledim. Gayet akıcı, keyifli bir aksiyon olmuş. Castlevania’dan çok Demon Slayer tadında. 5 bölüm daha varmış, fırsat bulursam bitireceğim.

3 Beğeni

X-Files’ a başladım. Şöyle ağız tadıyla giriş müziğini de dinleye dinleye izleyelim. :slight_smile:

11 Beğeni