Yorumunuz nedir beğendiniz mi ?
Evet beğendim ama birkaç bölüm daha uzun olsun isterdim.
The X Files dizisine geç olmakla beraber sonunda ben de başladım. Beklentimi tamamen karşıladı kısa bir sürede 3. sezona geldim bile. Neyse ki henüz spoiler falan yemiş değilim. Hatta kitapları var sanırım. (Emin değilim, tekrar bir bakmak lazım.) Ama bulmak muhtemelen kolay olmaz. Dizi kitapları demişken bir yandan da Supernatural 6. Sezona dek geldim ama ara verdiğim için olsa gerek. Kitaplarla bağlantılı kısımlar var diye bildiğimden Supernatural rehberi ve ilk üç kitabı buldum öyle böyle. Hatta kitabı da ayrı keyifli diyebilirim. Diziye gelince diyecek yok ama şunu fark ettim ki ilk izlemeye başladığım dönem Sam karakterini severken şimdi Dean fedakarlığı diyorum yaş 30 olunca eski dizilere dönmek ayrı bir keyif. Diziyi keşke daha önce devam etseymişim. Ne varsa eskilerde var sanırım. 15 sezonluk dizi bile kesmiyor. Yeni dizi önerecek olan biri olursa sevinirim yoksa zira Doctor Who vs. ne varsa baştan bitirmeyi düşünüyorum eski cnbc-e dizileri dahil.
Bu roman yedinci sezonda,Time for a Wedding ve How to Win Friends and Influence Monsters arasında geçiyor. Her kitabın başında tarihçinin notu vardır. The X Files kitaplarını bulman çok zor elinde olanlar fahiş fiyattan satıyor. Uzun soluklu hastahane draması seversen Grey’s Anatomy dizisini tavsiye ederim
Herşey iyi hoş güzel aksiyonu eğlencesi bol ama şöyle bir sorun var bende, 4 bölüm yayınlanan dizi bitmiyor. Araştırmalarıma göre 5. bölüm de olmayacak yazıyor. Anlamadım olayı açıkçası.
Bununla ilgili beni aydınlatacak biri olursa sevinirim.
Galiba gelmeyecek devamı.
Çok ilginç… O zaman bitmeyen diziyi niye yayınladılar ki🤔
Elizabeth Olsen in röportajında “yıllar önce kaydettim hatırlamıyorum ne olacağını” diye söylemiş. Benim tüm bunlardan çıkardığım sonuç; bu dizi yarim yamalak “what if” ten sonra bir heves yapıldı ama o dönemde yapım aşamasında rafa kaldırıldı. Şimdi Marvel ortaya ürün koyabilmek için yarım yamalak ta olsa yayınladı.
Marvel da çöküş devam ediyor…
Muhtemelen öyle oldu.
Dept. Q
Danimarkalı yazar Jussi Adler Olsen’in kitap serisinden uyarlanan, İngiliz yapımı polisiye. Netflix te yayında. Konusu, bir saldırıda yaralanan arızalı polis dedektifi, yeni açılan bölümde çözülememiş davaları tekrar araştırmakla görevlendirilir. Konu sıradan, senaryo iyi, çekim kalitesi normal, oyunculuklar iyi. Seyircinin 2. , 3. dölümde ana hatlarını çözdüğü olayın 9 bölüm sürmesi biraz fazla. Olay gereksiz yere dallanıp budaklanıyor. Ben bir sezonda daha fazla olayın çözülmesini beklerdim. Neyse ki karakter yaratmada başarılı. Arızalı tipleri hep sevmişimdir. Benim gibi düşünen başkaları da varmış demek ki, nitekim Mayıs ta gösterime giren dizi Ağustosta ikinci sezon için yeniden düzenlenmiş. Gelecek sezonu hikaye için değil ama karakterler için seyredebilirim.
Slow Horses - 2022-
İngiliz yapımı casus dizisi. Mick Herron’un aynı adlı romanından uyarlanan bir dizi. Mesaj olarak yazdım mı bilmiyorum ama bir çok kez izlediğimi ve en iyi dizilerden biri olduğunu (Bana göre) söylediğimi hatırlıyorum. 5. sezon ilk iki bölümü gelmiş. Bana hayırlı olsun. IMDb ye göre 7. sezonun garantisini almış görünüyor. Oh be.
Birçok forumda gördüğüm bir dizi, ek olarak Metacritic ve Rotten puanlamaları da çok iyi. Başlasam mı başlamasam mı diye düşünürken sizin yorumunuzu bir işaret olarak kabul ediyorum ve bugün ilk bölümü izliyorum ![]()
Türkiye’de pek popüler bir dizi değil galiba izleyenine pek rastlamadım.
Apple TV+ dizisi olduğu için olabilir. Türkçe dublaj yok haliyle. Sivrilen bir kaç dizi haricinde Apple TV+ dizileri pek göze batmıyor. Oysa bana daha çok hitap ediyorlar. Netflix gibi değil yapımları daha çok ailelere yönelik.
Slow Horses tan başka , Sugar, Calls, Home Before Dark, Foundation, Silo, Murderbot, Black Bird gibi dizilerini de izledim bu platformun. Bir de tabi ki Prehistoric Planet. Keşke Türkiye ye gelseydi.
Not : İzlediğinizde yorumunuzu merak ediyorum.
Başlamaya bir türlü gözümün yemediği seriler olan Sopranos, Stargate ve X-Files dizileri arasından nihayet X-Files’da karar kılıp başladım. İleriki sezonlar da böyle mi bilmiyorum ama ilk sezon için konuşursam her bölüm farklı bir konuyu işlediği için Cliffhanger’a kapılma durumu yok. Rahat rahat sıkıldıkça açıp film gibi izlenebiliyormuş
İlk sezonda en sevidiğim bölüm The Thing benzeri olan 8. Ice bölümü oldu.
‘Mythology’ bölümleri diye adlandırılan arka plandaki büyük hikayeyi devam ettiren ve bence serinin en iyi bölümleri olan bölümler hariç çoğu episodik gidiyor. Muazzam bir diziye başladınız, iyi yolculuklar diliyorum ![]()
Ne garip ben de X files izlemeye başladım. Şu anda forumda 3-4 kişi X files’a başladı. Supernatural ve Fringe fanı olarak çok beğendim diziyi. Ancak bazen dizi çok basitleşebiliyor. Mesela ikizlerin olduğu bölüm de ikizlerin yakalanma şekilleri çok komikti.
Çok güzel dizidir. 4. sezondayım, canım sıkıldıkça açıp birkaç bölüm izliyorum. Zamanında diziyi öyle bir tasarlamışlar ki tam haftalık formata uygun bir dizi. Binge watching olarak izleyemiyorum. Bu arada Sopranos ve Stargate’in ikisi de mükemmeldir.
Bende seyredicem ancak şuan hanimla birlikte Dexter ana seriyi seurediyoruz. Sonrasında Resurrection’a devam edicez. O bitince artık yillardır ertelediğim xfiles ı seyredicem.
İlk bölümü izleyeceğim diye oturdum 4 bölüm ardı ardına izledim. Kesinlikle kaliteli bir yapım, çok kişi tarafından bilinmemesi yazık olmuş.
İzlemeye niyeti olan arkadaşlara tavsiyemdir, @Arghhh yorumunuza kefilim ![]()
Beğenmenize sevindim. Jackson Lamb uzun zamandır sinemada veya ekranda gördüğüm en iyi Antikahraman. Gary Oldman ın söylediğine göre en zayıf sezon 5. imiş. 4. sezonda bana biraz öyle gelmişti. Ama en zayıf hali ile bile bana göre en iyi dizilerden biri.
Merak ettirdiniz iyice. En iyisi yarın bakayım.