17 ekim de tüm bölümleri ile tod geliyor.
Tod’a gelene kadar izledik zaten bize yeni sezon lazım ![]()
17 ekim de tüm bölümler ile geliyor. muhtemelen 2.sezon abd ile aynı anda ya da abd yayın bitince eklenecektir.
Benim için kelimenin tam anlamıyla rezil bir final izledim. Sanki “bizim gelin kaçtı ama sıkınti yok sizde başka karı kız varsa iki klanı her türlü birleştiririz” diyerek 10 bölümdür ortalarda olmayan bir Grant kız kardeş uydurdular. Düğün sorununu çözduler. Tüm dizi tüm sezon bir evlilik olayının etrafında döndü durdu.
Saçma sapan bir senaryo ve saçma sapan bir final bölümü. Outlander’ın kalitesine yetişemez bile…
şu diziyi bu gün izleyip bitirdim sonra da aynı evren de geçen mayfair witches başladım dizin ilk sezon neredeyse tüm popüler amc+ dizilerin yayınlayana turkcell tv+ alıp yayınlamış sonra da kaldırmış. muhtemelen kafa değişikliğin gidip lgbt ilişkilerin yoğunlukta olduğu bir dizi olduğu için kaldırmışlardır. sıra yayınladıkları hiç bir dizi de aşır lgbt içeriği yok. o yüzden bu dizin bu ay sonu da çıkacak direk bağlantılı spin off da yayınlamayacaklar. ama ilginç bir şekil de aynı evren de geçen şu ana kadar sıfır bağlantılı mayfair witches muhtemelen hiç lgbt ilişkisi olmadığın a platform da duruyor. yani muhtemelen lgbt+ içerik yoğun diye interview with the vampire ve bu ay çıkacak spin off da muhtemelen tod bile alıp yayınlamaz. ancak netflix ve prime video, amc netwoork ile bölgesel anlaşmalar yaparsa onlar alıp yayınlar aynı Preacher ve the walking dead dizilerin de olduğu gibi.
Bölüm sayısı çok olduğu için ben de sadece story arc dedikleri bölümleri izlemiştim. Diğer bölümleri hikayeyle bağlantılı değil, kendi başlarına bölümler. Güzel dizi ama bana sonlara doğru konu iyice dağılmış gibi gelmişti. İyi seyirler.
Kitaplarını 2020 yılında askerde okumuştum. Dizisini şimdi izlemek nasip oldu 2. Sezondan gidiyorum. Gayet iyi hoşuma gitti.
Bundan öncede vakıf ‘ın dizisini izledim o da çok iyi olmuş bence.
Silo ile aynı zamanda Task dizisini de izliyorum o da hoşuma gitti.
Forumdaki yazıya istinaden başladım.
İlk bölüm sakin geçti, tam 7.4’lük diziymiş diye düşünürken ikinci bölüm de öyle güzel gelişti ki olaylar çok beğendim açıkçası. Minik minik mükemmel yazılmış bir sürü sahnesi olan, çok büyük hikaye içermeyen, şatafatsız ama gerçek diyalogları ve aynı zamanda gerçek karakterleri olan enfes bir dizi olmuş.
Fakat dizideki tarz bir hikayeye 8 bölümün çok olduğunu bilecek kadar kısa dizi izledim, muhtemelen arada 2-3 geçiştirme bölüm olacaktır.
The X Files’ı 2 kere bitirdim ikinci kez izlediğimde daha çok sevdim. Klasik bilimkurgu, korku, gelirim filmlerine yapılan atıflar çok güzeldir. Forumda ilk kez izleyen arkadaşlara bir tavsiye vermek istiyorum arka planda devam eden hikayeyi tam olarak kavramak için son 2 sezonu dikkatlice izlemekte fayda var ve I Want to Believe.
Yarın bakayım dememin üstünden neredeyse 10 gün geçmişken başlıyorum diziye.
Tüm hazırlıklar tamam. Umarım iyi bir yapımla karşılaşırım çünkü izlemek istediğim bir iki film vardı onları öteledim. ![]()
X Files’ın 2. Sezonu rezalet. Sonu hiçbir yere bağlanmayan bolümler mi dersiniz çok saçma manasız olan bölümler mi dersiniz yoksa Scully’nin her dakkika birisi tarafından kaçırılması mı dersiniz. Gerçekten rezalet bir sezon izledim. Umarım 3. sezon böyle değildir. Yoksa seve seve yarım bırakırım X Files’ı. Allah aşkına o sirk bölümü neydi? Ya vampir ve tarikat ile ilgili olan? Sezonun tek artısı daha fazla ana hikaye bölümü içermesi onun dışında çöp.
Black Rabbit’i bitirdim, ortalarda çok yükselip son iki bölümde ilk bölümün kalitesine düştü maalesef. Yeni dizi isterseniz, yoklukta baya gideri var.
Devam etmelisin dizinin alameti farikası o cliffhangerlar Scully kaçırılma olaylarını yazmak isterim ama spolier içerdiği için yazmıyorum. Özellikle 5,sezon benim için dizinin peak noktasıdır. Vampir mevzusu bir kan hastalığına göndermedir. Sirk bölümü 1930larda Amerikada olan gezici sirklere bir göndermedir. Bu dizi Amerika tarihinde ki garip olayları anlatıyor.
Göndermeleri anladım ama yinede 1. sezonun çok gerisinde. Çoğu bölüm ucu açık bittiyor. Daha önce Fringe izlediğim için bazı bölümlerin bir yere bağlanacağını düşünüyorum.
Sadece izlemeye devam et bazı açık bıraktıkları mevzuları devam sezonlarında işliyorlar.
Forumdaki arkadaşlara önerimdir, afro-sürrealizmi çok güzel işliyor. Komedisi sağlam, absürtlüğü çok dozajında. Baya baya sardım yeniden, ikinciye izliyorum şuan, bazı şakaları ilk izlediğimde fark etmemişim bile.
Slow Horses’in ilk sezonunu bitirdim. Gary Oldman bana tekrardan Disco Elysium oynattıracak gibi duruyor. Fakat ZA/UM’dan dolayı pek elim gitmiyor açıkçası. Neyse bu başka bir medyumun konusu.
Dizinin bence iki tane yıldızı vardı diğeri başka diziye geçmiş o dönemle. Kadrosunu araştırmadan buradan görüp direkt diziye başladım fakat izlerken bu nasıl olacak bir şekilde ayrılması gerekecek derken karakter diziden ayrıldı.
Onun ayrılmasıyla beraber bir motivasyon düşüklüğü yaşamadım değil. Benim için dizinin tadı, tuzu kaçtı diyebilirim. Kamera açıları, çekim teknikleri gayet üst düzeydi bence devam sezonlarında da aynı kaliteyi koruyordur. İzlemedim ama böyle bir hissiyatım var.
Sonraki sezon için pek istekli değilim açıkçası. Tek sezonluk bir işmiş gibi de davranabilirim. Olay örgüsü güzel, diyaloglar güzel ve karakter ilgi çekici yazılmış fakat benim beklentim biraz daha farklıydı. İzlemeye niyetiniz varsa bakabilirsiniz. Sezonlar 6 bölümden oluşuyor. Zaman ayırmak için büyük bir yatırım yapmanıza gerek yok. ![]()
Pilot bölüm olarak iyi bir açılış yaptı. Açılış ve son sekans sahneleri çok güzeldi. Umarım ilk bölüm dozunda bölümler iyi bir şekilde ilerler. Pennywise görmemiz içinse dizinin son bölümlerini beklememiz gerekecek. Yeniden Derry kasabasına dönmek güzeldi. Üç sezon olarak planlanan dizi ekran yolculuğunu umarım istediği gibi tamamlar ![]()