Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Fragmanını izleyip beğenmemiştim ama ilk bölüm yayınlasın izlerim ona göre karar veririm demiştim ve ilk bölümü Youtube’a yüklemişler ve tam bir hayal kırıklığı oldu dünyada animasyon/anime sektörü altın çağını yaşarken biz yine 20 sene geriden geliyoruz. Bunu izleyeceğime Dragon Ball animesine baştan başlarım dedim. Bu animasyonun yapılma amacı olarak sürekli yıllık Türkiye Box Office listesinde yer alan Rafadan Tayfa izleyicisinden izleyici çalmak gibi algıladım.

2 Beğeni

It: Welcome to Derry izlemeye başladım. Şöyle akşam yemeğimi yerken izleyecek bir şeyler bakınırken denk gelince izleyeyim dedim. Yahu o nasıl bir açılıştır? Süperdi. Anladığım kadarıyla başka kitaplarına da göndermeler olacak.

4 Beğeni

Stephen King kitaplarının birbirleri ile bağlantısı var Kara Kule serisini okuyunca kafada her şey yerine oturuyor.

2 Beğeni

Grey’s Anatomy

Bir diziye daha youtube shortları sayesinde başlamış bulunmaktayım. Rookie’ye de böyle başlamıştım ama orada komik sahneler vs vardı, çok da spoiler içeren sahneler izlememiştim. Grey’s Anatomy için ise en baştan izlemeyi denemeye karar vermeden önce bayağı klip izledim, sonra klipleri içeren sahnelerin videolarını izledim derken bayağı spoiler yedim. Öyle ki ileriki sezonlarda diziden ayrılanlar, dizi içi ilişkiler vs derken dolu şeyi önceden biliyorum yine de bazı bölümlerdeki kısımları atlasam da şu an 6. sezona kadar seri bir şekilde ilerledim ve 6. sezonda devam ediyorum. İleriki sezonlarda kalitenin düştüğü söyleniyor oralarda bir yerlerde büyük ihtimalle uzun bir ara vereceğim ama şu ara dizi iyi gidiyor.

5 Beğeni

ben de 8.sezondayım her gün 1 bölüm izleyerek gidiyorum 1 sene de bitirim bunu. bunu dışında private practice da izliyorum.

2 Beğeni

IMDb

Biraz yavaş başlasa da güzel başladı. Cast iyi, prodüksiyon iyi. Şansı olabilir.

5 Beğeni

Grey’s Anatomy’deki Private Practice bölümünü hiç sevmemiştim, bayağı atlaya atlaya izlemiştim. İkisinin tonu çok farklıydı. Dizide de öyle mi devam etti bilmiyorum ama çok da merak etmiyorum izleyesim de yok o diziyi.

2 Beğeni

Dizi de öyle devam ediyor. Grey’s Anatomy de 10. sezondan sonra falan kan kaybetmeye başlamıştı bence, 18. sezonda bıraktım ki ilk 8-10 sezonu 3 defa falan izlemişimdir.

3 Beğeni

yine de bak derim Private Practice 3.sezon sonlarına doğru derek kız kardeşi Amelia karakter giriyor. dizi biten kadar duruyor. dizi bitince, (ki o dizin bitim grey’s anatomy in 9. sezon denk geliyor.) grey’s anatomy in 10. sezon sonların doğru grey’s anatomy dahil oluyor. ve bir daha diziden çıkmıyor. en son bu sene başlayan sezon da 450.bölüm ile birlikte diziye ara veriyor karakter.

1 Beğeni

Amelia Shepherd karakterini biliyordum ama Private Practise’te olduğundan haberim yoktu. İlk yazdığım mesajda dediğim gibi diziyi izlemeye başlamadan önce diziden bayağı video-klip izledim.

2 Beğeni

Güzel bir başlangıca imza attı. Hikaye ilgi çekici ama özgün değil. Ben abartıldığı kadar yükselemedim. Son yıllardaki dizilerde iyi başlangıçlar görüyoruz ancak devamı maalesef o kadar iyi olmuyor. O yüzden temkinli davranıyorum. Pilot bölümü izleyenler Rick and Morty’den bir bölümü rahat hatırlayacaktır. Vince Gilligan ismi kalitesi hakkında yeterli bilgi veriyor zaten. Kamera kullanımı ve diyaloglar kendini belli ediyor. Dizi 4 sezon planlanmış ve 2. sezon onayı var. Bakalım ilerleyen bölümler ne şekilde evrilecek göreceğiz.

10 Beğeni

X Files 3. ve 4. sezon

1. sezon şu an için favorim oldu. Bence çok iyi bir sezondu. 4. sezon için ise 1. sezondan daha mı iyi yoksa daha mı kötü bilmiyorum. Çok arada kaldım. 3. sezonda sevdiğim çok fazla bölüm oldu. Kahin bölümü olsun elektiriği kontrol eden çocuğun olduğu bölüm olsun hepsi çok iyiydi. Böceklerin şehri istila etiği bölümünde diyalogları çok iyiydi. Scully’nin Mulder’ı kıskanması gibisi yok. Çinlilerin olduğu bölüm ise onca fantastik olayın ardından güzel bir nefes alma bölümüydü. Ancak dizinin geneli hakkında senristlerin çok iyi iş çıkardığını düşünmüyorum. Özellikle karkterler hakkında. Mesa FBI müdürü bir bölüm melek diğer bölüm tam bir karatersiz gibi davranbiliyor. Yine Scully artık kabak tadı vermeye başladı. Şu an için 3<1<4<2
6 Beğeni

İzlemeye devam etmelisin gittikçe Müdür Skinner’ın nasıl biri olduğunu anlıyorsun devam sezonlarında benim favorim 5.sezondur, Scully aslında The X Files bölümünü kapatmak için Mulder ile ortak oluyor ama ilişkileri gittikçe daha da girift bir hal alacak. 5.sezon ile 6.sezon arasında 1 film var onu izlemeden sakın 6.sezona başlama.

4 Beğeni

Şuan Titans dizisini izliyorum. Birden DC ye geçesim geldi. Aslında pek DC izlemem ama bir bu bir de The Dark Knight. Titans ta bence çok fazla tek bir kişiye odaklanılıyor. Bu yüzden biraz sıkmaya başlamıştı. Ama aksiyon seven biri olarak bazı sahneler güzeldi. Yani genel olarak dizi tekrara düşüp “içindeki karanlıkla ışık” falan. Diziyi izleyecekseniz bu sözcüklere alışın derim. Ama daha 2. sezondayım yani değişebilir de. Yani sonuç olarak ben beğendim ve öneririm :slight_smile:

2 Beğeni

It: Welcome to Derry, Stephen King’in It evrenine geri dönerek, Pennywise’ın ortaya çıkışını ve Derry kasabasını dehşete sürükleyen olayların kökenini anlatıyor.

Normalde popüler olmuş tek bir eserden türetilen sayısız film, dizi, remake veya yan hikâye tarzı yapımları seven biri değilim. Bu yüzden dizi duyurulduğundan beri ne fragmanına baktım ne de oyuncularını araştırdım; tamamen görmezden gelmiştim. Ta ki Rotten Tomatoes ve Metacritic yorumlarını görene kadar. Eleştirmenlerden geçer not alınca “bir pilot bölüme bakayım” dedim — ve ne yalan söyleyeyim, hiç de fena olmamış :slightly_smiling_face: Özellikle ikinci bölüm gerçekten rahatsız edici unsurlar barındırıyor.

Şimdilik, üç beş mantık hatası olan ama asla göze batmayan, seyirciyi geren ve merak uyandıran bir dizi olmuş. Devam edeceğim gibi gözüküyor.

8 Beğeni

9 sezonun hepsini izlemeyi düşünüyorum. 2 film dahil.

1 Beğeni

Bir Vince Gilligan dizisi olan Pluribus’u, aynı zamanda bir Carol Sturka hayranı olarak merakla bekliyordum. Şu ana kadar iki bölümü yayınlandı, ben de bugün ikisini arka arkaya izledim. Bilmeyenler için Gilligan, Breaking Bad, Better Call Saul ve Community gibi efsane yapımların arkasındaki isim. Dolayısıyla beklentim oldukça yüksekti.

Dizinin konusu özetle şöyle: Dünya, insanları sürekli mutlu eden bir bilinç hâline sokan bir virüs tarafından ele geçiriliyor. Bu virüse bağışıklığı olan Rhea ise insanlığı bu yapay mutluluk hâlinden kurtarmaya çalışıyor. Konu her ne kadar distopik bir aksiyon gibi görünse de dizide durmaksızın aksiyon yok. Gilligan tarzı dediğimiz o ağır, yavaş ilerleyen ama hikayeyi derinlemesine işleyen anlatım ön planda. İzlerken hikaye insana adım adım empoze ediliyor.

Beklentim çok yüksek olduğu için ilk iki bölüm üzerinden “karşılandı mı karşılanmadı mı” demek erken olur. Ama genel olarak beğendim. Konu klasik gibi dursa da işleniş biçimi farklı ve bu fark izlerken kendini hissettiriyor. Carol Sturka da oldukça etkileyici bir performans sergiliyor.

Genelde diziler sezon sonuna doğru ivme kazanır, ilk iki bölümü düşününce Pluribus’da sezonun ilerisi için gelecek vaat ediyor. Gilligan, Breaking Bad ile Emmy’leri silip süpürmüştü; Better Call Saul ise bana göre kesinlikle bu ödülleri hak etmesine rağmen nedense eli boş geçti. Bakalım Pluribus bu gidişle ödül sezonlarında adından söz ettirecek mi, onu ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

4 Beğeni

Ben de şu an ilk bölümü izliyorum. Bölümü bitirince yorumunu okuyacağım. :grinning_face_with_smiling_eyes: Umarım çok kaliteli bir yapımla karşılaşırız.

2 Beğeni

The Grand Tour

Jeremy Clarkson, James May ve Richard Hammond tarafından sunulan otomobil programı. Jeremy Clarkson soğuk yemekler ve uzun çalışma saatleri yüzünden (Başka sebepler de var) yapımcıyı yumruklayıp, 2002 den 2021 e kadar BBC de sunduğu “Top Gear” programına veda ettikten sonra, arkadaşlarını da yanına alıp, Amazon da yayınlanan bu programı yapmaya başlamış. “Top Gear” adını duyduğum ve bazı bölümlerini parça parça seyrettiğim bir programdı (Özellikle merak ettiğim otomobil modellerin değerlendirmesi için). Bu ara “Clarkson’s Farm” a denk gelince bir bölümünü seyrettim. Beğenince “Bari şu işi düzgün yapayım” diyerek “The Grand Tour” u başından seyretmeye karar verdim. Konusu , kısaca “Akıl yaşı 8 olan, 60 yaşındaki koca çocukların oyuncak yerine gerçek arabalarla oynaması” diyebiliriz. Her şeyin senaryo dahilinde olması (Gerçi buna ikinci sezonun dördüncü bölümünde cevap vermişler ama yine de program aşırı senaryolu) biraz gerçeklikten uzaklaştırıyor. Yine de ben beğendim, öyle ki seyrettiğim her şeyi bir kenara bıraktım, 2 sezon arka arkaya seyrettim, 3. ye başladım. Belki de sebebi onların, benim hep isteyip asla yapamayacağım bir şekilde arabalarla oyunlar oynamalarındandır. Kaşının kılları ağarmış eşşek kadar adamların çocuksu hareketlerini, şakalarını, sataşmalarını seyretmek hoşuma gitti.

4 Beğeni

Geçenlerde mancınıkla araba fırlattıkları bir videoya denk gelmiştim ben de. Televizyonda çıkıyordu bir aralar izlerdim. Prime videoa da yayınlandığını bilmiyordum. Bir bakayım. Yemek yerken izlemek için güzel oluyor.

3 Beğeni