Jeremy Clarkson ilgiç bir adam. Çiftliğinin başına geçti (O program da Amazon da yayınlanıyor), bir kaç senede “ingiliz çiftçiliğinin kurtarıcısı” ilan edildi. Ayrıca ikisinin (James May, Richard Hammond) yütüp kanalları da var, onları da yeni keşfettim.
Diziye dair yorumların nedir ? ![]()
İşi gücü, kitabı, oyunu bir kenara bıraktım; şu sıralar sadece dizi izliyorum çünkü gerçekten çok iyi yapımlar çıkmış. Yine Rotten ve Metacritic’in sıkı bir takipçisi olarak dikkatimi çeken, sadece yüksek puanlarıyla değil, kadrosuyla da tereddütsüz başladığım bir dizi var: All Her Fault. Sarah Snook ve Dakota Fanning’e bayılırım. Özellikle Fanning’i uzun zamandır kayda değer bir yapımda görememiştim; bu dizi bence kariyerine güzel bir ekleme olmuş. Her ne kadar ikinci planda kalsa da, performansı gayet iyi.
All Her Fault, bir annenin oğlunu almaya gittiğinde ortadan kaybolduğunu fark etmesiyle başlayan gizemli bir hikaye. Olay derinleştikçe annenin çevresindeki herkesin bir şekilde işin içinde olabileceği ortaya çıkıyor. Gizem, panik ve paranoya dozu tam yerinde bir dizi. Böyle türlerde genelde mantık hataları çok olur ama inanır mısınız, bunda neredeyse yoktu ya da en azından ben fark etmedim.
Rahatlıkla söyleyebilirim ki ilk bölümü açtığım gibi 8 bölümü arka arkaya izleyip 2 günde bitirdim. İlk bölümden itibaren sizi içine çekiyor ve sonuna kadar gizemi çözemiyorsunuz. Gerçekten keyifliydi, kesinlikle öneririm.
Ben Breaking Bad’i Better Call Saoul’dan daha çok seven birisiyim. BCS’de iyi bir yapım ama bana BB’yi izlerken aldığım hazzı verememişti. Bunda da Rhea Seehorn ve Karolina Wydra iyi iş çıkartmış gibi duruyor. İlk bölümü 2 kere izledim ilkinde kaçırdığım bazı noktalar olmuştu onu sonrasında arkadaşımla tekrar izledik daha iyi geldi onun yakaladığı bazı noktalar oldu, benim yakaladığım yerler oldu derken daha çok keyif aldım ben ilk bölümden. Fakat ikinci bölümde kesin şimdi şöyle şöyle olacak umarım olmaz dediğim şeyler yaşandı. Ben daha ayrıksı, beklenmedik bir şeyle karşılaşacağımızı düşünmüştüm. Şimdilik dizi hakkında bir şey söylemek için henüz erken o yüzden pek fazla bir şey söylemek istemiyorum. Sezon tamamlansın ondan sonra toplu olarak bir şeyler yazarız. ![]()
Müsat olduğum zaman ALL HER FAULT’a da bakacağım kesinlikle. Succession’dan tanıdığımız Sarah Snook var kesin iyidir. Umarım Slow Horses de yaşadığım Olivia Cooke ayrılığı gibi bir şey olmaz. ![]()
https://www.imdb.com/title/tt38781098/
+16 diyalogların ve ürün/marka yerleştirmelerinin bol olduğu bir dizi. Biraz belden aşağı ve küfürlü ama genel itibariyle ben komik buldum. Eren ile Ömer’in diyalogları çok iyi. Orhan da güzel. Çağlar Çorumlu da fena değil ama daha iyi rolde beklerdim. Ona pek iyi sahneler yazamamışlar sanki. Hazal Kaya da iyi görünüyor. Absürt Komedi işte. Prodüksiyon kaliteli.
Dizinin her bölümü farklı konularda olsa da bölümler arasında bağlantılar olması çok güzel.Şu an 5.bölümdeyim ve severek izliyorum.
Ted Lasso
Ted Lasso’yu izledim. Spor yapımlarını izlemeyi pek sevmiyorum ama bu dizide komedi unsuru da olduğu için bunu göz ardı edip izledim. Bölümlerde maçlara fazla yer verilmemesini biraz garip bulsam da genel olarak güzel bir diziydi. Ted, Roy, Dani gibi karakterler müthişti. Çakma Zlatan da efsaneydi.
@Vordue catch 22 dizisini izledim. Kitap dizisi filmi yapılması çok zor bir eser. Buna karşın cidden güzel bir uyarlama olmuş. Tabii ki pek çok karakter yok, fazla ana karakter odaklı, olaylar aynı ya da çok benzer olmasına karşın bağlamlar ya da nedenler çok farklı seçilmiş. Bu da tabii ki hem tercih hem de biraz gereklilik. Çünkü dizide ya da filmde bu seviyeden absürtlükleri mantıksızlıkları yedirmek kolay değil. Dolayısıyla biraz eğip büküp dizi kıvamına getirmişler. Ben kitabını kesinlikle tavsiye ediyorum. Kitabın havasını görsel sanatların yakalama şansı yok bu kitap özelinde. Yine de dizisini de çok beğendim, olmuş yani.
Benim de aklımda çok Yossarian kalmış, dizide kitaptan daha fazla ön plana koymuşlar demek.
Kitabı okuma listemde biraz daha yukarılara doğru ittirdim bakalım, 2026 da okurum umarım
.
The Mighty Nein
İlk iki bölümü izledim. Vox Machina’ dan daha çok hoşuma gitti. Yine benzer şeyler var ama bu biraz daha ciddi. ![]()
“Vox Machina: heroes who are accidentally idiots.
The Mighty Nein: idiots who are accidentally heroes.”
Şöyle bir yorum yapılmış dizi hakkında. Cuk oturacak sanırım. İlk bölümü izledim ben de, güzeldi. Vox Machina sever @Vordue @Pyrewrath hocalarımı summon yapalım diziyi radarlarına alsınlar diye.
Teşekkür ederim, ilk fırsatta izleyeyim. Sen beğendiysen ben de beğenirim bence. ![]()
Ben de ilk 4 bölümü izledim. Grubun bir araya gelişini izlemek güzeldi. Son bölüm de çok güzel yerde bitti kendini merak ettiriyor.
@Lorien_archers Ben de bir yerde Vox Machina Avengers ise Mighty Nein Galaksinin koruyucularıdır şeklinde bir yorum okumuştum. İki yorum da cuk oturuyor bence.
İzledim bende yayınlanması ile beraber, beğendim baya
Biraz önce 4. bölümü de izledim hatta, yavaş yavaş takım oluşmaya da başladı. İlk hafta 3 bölüm birden vermeleri iyi oldu, karakterlere alışması biraz zor geldi ama 3 bölümü üst üste izleyince evrene iyice sokuyor.
İlgisini çekenlere The Mighty Nein tavsiyedir, zaten 8 bölümcük
Bildiğim kadarı ile 2. sezon onayını da aldı, hikaye her türlü devam eder.
bugün stranger things in 5.sezon ilk 4 bölüm zevkle izledim. ama willi her gördüğüm de noah schnapp ın bir siyonist olduğu gerçeğin unutamıyorum. ve muhtemelen kadro un yarısın siyonist olabilieceği gerçeği daha da kötüsü bundan önce ki sezonun litvanya da ölümlü işkencelerin olduğu bir nazi hapisanesin de çekmiş olduklar gerçeği de var.
- sezonu bitirdim. Bir diziye ikinci yorumu yapmak gibi olacak ama olsun bütün kınamalara değer. Bu programı izlemeseniz bile 1.5 saatlik “Moğolistan Özel Bölümü” nü (3. sezon , 13. Bölüm) izlemenizi tavsiye ederim.