The X Files en iyi bölümünüde Vince Gilligan yazmıştı kendisinin bilimkurgu kalemi çok kuvvetli Pluribus izlerken o kalemin yavaş yavaş yeniden aktif olduğunu görüyorum. En yüksek puanlı bölümde budur.
Bu bölümü geçenlerde izledim. Gerçekten komik bir bölümdü. The X Files’ın en sevdiğim yanlarından biri de bu: Yeri geliyor güldürüyor, yeri geliyor korkutuyor. Mesela aşağıdaki bölüm en iyi korku filmlerine taş çıkartır. Yıllar önce izlemiş ve çok etkilenmiştim. Bu sefer, o bölümü atladım. İzlemek istemedim. ![]()
X Files 3 gün önce bitti. Final tahmin ettiğim gibi dandikti. Bir ümit belki uzaylı istilası görürüz filan demiştim ama hiç gerçekleşmedi. 9. sezon genel olarak kötüydü. Halbuki 8. sezonu beğenmiştim. Dizi için genel olarak konuşacak olursam çok iyi sezonlarda oldu çok kötülerde. Benim favorim 1, 3, 6 ve 8. sezonlar oldu. En sevmediğim sezonlar ise 2. ve 9. sezonlar oldu. Diğer sezonlar bence ortalamaydı. Senaristler çok tutarsızdılar. Ama zaten ben diziye başlarken bunu tahmin etmiştim. Bu arada 3. sezon ve 6. sezondaki Mulder ve Scully karakterlerinin diyologları efsaneydi. Izlediğim için mutluyum. Aslında yazacak daha çok şey var da yazarsam çok uzun olur. Sırada How I Met Your Mother var.
Diziyi alal acele bitirdiler o Uzaylı mevzusunu anlatmak istemişler ama kanaldan ret gelince bitti. 2008 yapımı filmini de izledin mi ? 2016 da yeniden başlayan devam sezonlarınıda izlemelisin bir ara ben ilk fragmanını izlerken çığlık atmıştım.
Şu an için biraz ara verdim . Çok fazla X Files 'a maruz kaldım. Ayrıca duyduğuma göre film ve 10. ve 11. sezon mitoloji bölümleri kötüymüş. Olumsuz yorumlar iştahımı kaçırdı.
Aradan bi 3-5 sene geçsin tekrar izlersin ben arada en sevdiğim sezonu baştan sona izlerim 5.sezon benim için dizinin en iyi sezonu.
5 o kadar da iyi değildi. Bence ortalamaydı. Bir de ikinci kez izleyeceğimi hiç sanmıyorum. Bende o kadar enerji yok. Onun yerine yeni dizi izlemeyi tercih ederim.
Hocam itidalli yorumlamışsınız gene. Bu kadar düşünecek bir şey yok henüz, insanlar ne buldu diye göz gezdirdim ‘‘Fedexci gencin aslında doktor olmak istediği için, dönüşmüş halde doktor olarak Carol’la konuştuğu’’ gibi şeylere şaşırıp, taktir ediyorlar. Bunlar üzerine uzun uzun düşünülecek şeyler bile değil, ayan beyan ortada detaylar. Vince Gilligan dizisi olmasa gerçekten hasır altı kalacak ve izleyen 3-5 kişinin ‘‘Aa güzel bir şeyler yapmaya çalışmışlar,’’ diyeceği bir dizi olacakmış.
Beni şu anda izlemeye iten tek şey Paraguaylı adam ve Carol’ın etkileşimi olacak. Carol millete ‘‘Siz hainsizin,’’ diye çaka sattıktan sonra dönüşmüş dünyanın tüm nimetlerinden faydalanırken Paraguaylı reis zerre yardım bile almıyor, gerekirse ölürüm diyor. Gerçekten bir humanist, Dünya fedaisidir kendisi. Carol ikiyüzlüsünü sözlerle tokatlamasını bekliyorum.
Özellikle bu dizi için konuşmuyorum ama artık günümüzde sevilen bir dizi veya film için nesnel bir eleştiride bulunduğunuz takdirde adeta bir kutsala saldırıyormuşsunuz gibi tepki veriliyor.
ilk 7 bölüm için konuşacağım bu dizi şu ana GOT, SW9 muamelesi görmeyi hak etmiyor. finali gerçekten çok kötü olursa başka bir şey konuşulur. bunu dışın da ben şu ana karar verdi star wars empire strikes back ve star trek 2 bugün çıksa yerden yere vurulurdu sosyal medya nefret çağın da olduğumuz için.
Filmini ne kadar sevsem de dizisinin ilk bölümünde bıraktım. Pek beğenemedim. İlerleyen zamanlarda dizisiz kalırsam tekrar göz atarım. Belki diğer bölümler iyidir.
Süperman ve Lois’ i de ikinci sezonun ortasında bıraktım. Ya film olmalı ya da az bölümlü sezonlar olmalı ki mesainin/paranın büyük bölümü hikayeye, kurguya ve görselliğe ayrılabilsin.
The Mighty Nein güzelce devam ediyor. Fallout’ la ilgili şimdilik bir şikayetim yok. The X-Files zaman zaman sıkıcı olsa da devam ediyor. ![]()
Hocam çok yanlış yapmışsınız Stargate’i bırakarak. Filminden sonra diziyi izleyince oyuncu kalitesinin düşmesinden kaynaklı bir olumsuzluk var ama ilerleyen bölümlerde alışırsınız. Benim en sevdiğim yapımlardan biridir.
Stargete SG1 ve BSG bilim kurgu için başyapıttır. İkisini de izlemenizi tavsiye ederim.
İnternette yapılan eleştirilerde katıldığım bazı noktalar şunlar: Millie Bobby Brown’ın dolguları, botoksu ve kozmetik işlemleri oyunculuğunu olumsuz etkiliyor; izlerken beni rahatsız etmedi, ancak sosyal medyada paylaşılan ekran görüntülerinde yüz ifadelerini yapamaması beni gerçekten rahatsız etti. Katıldığım bir diğer nokta ise, ana karakterlerden ziyade, önceki sezonlarda; yeterli karakter gelişimine sahip olmayan etkisiz karakterlere çok fazla ekran süresi verilmesi. Bunun nedenine dair bir tahminim var, ama o konular girmek istemiyorum.
X-Files 5. sezonu bitirdim. 6. sezona başlayacaktım fakat 6. sezonun 1 bölümünün Recap’inde izlemediğim bir sürü sahne gösterdiler. Acaba Amazon 5. sezonu eksik falan mı ekledi diye bakarken 5. Sezon sonu ve 6. Sezon başı arasındaki olayları konu alan 1998 yapımı bir filminin olduğunu gördüm
6. sezon başında bu filmin sahnelerini gösteriyormuş.
Bugün bunu izleyip öyle 6. sezona başlayacağım.
Dizinin genel olarak en problemli kısmı ana hikayenin sezon içinde sadece en fazla 4-5 bölümlük yer tutması. Ana karakterlerin bir bölümde ABD’nin hatta başka ülkelerin askeri kuvvetlerinin de dahil olduğu, tüm dünyayı ilgilendiren, gizli komplolar, suikastlar, tuzaklar, pamuk ipliğine bağlı entrikalar vs. olup biterken sonraki bölüm hiçbir şey olmamış gibi canavar, hayalet vs. kovalamaları, 25 bölümlük dizinin 20 bölümünün filler bölüm gibi gözükmesine yol açıyor. Bu ana hikaye diğer bölümlerin içine daha düzgün ve verimli bir şekilde yedirilebilirmiş.
The X Files’ın alameti farikası bu o haftanın canavarı üzerine 1 bölüm olur ama sezon hikaye arcı arkada devam eder bunu bilerek izleyince diziden daha çok keyif alırsın. Haftanın canavarı konseptini Supernatural devr aldı onunda ana hikayesi arkada devam ederken bir folklorik bir yaratğın peşinde gezer Winchester kardeşler.
Yılbaşı arifesi ve promilli yılbaşı gecesini Ted Lasso izleyerek geçirdim, pişman olmadım. Gerçekten övüldüğü kadar var fakat yanıtlmasın, güzel hisler uyandırmasıyla kendisini sevdiren bir dizi. Hayata dair umutlu/İyi hissiyat anınızda değilseniz izlemenizi önermem.
stranger things 5.sezon baştan aşa tekrar izledim bu akşam ilk 4 bölüm de çok bir sıkıntı yok. 5 ve 6 da iyi bölümler 7. bölüm de bazı internet de mim olmuş anlar rahatsız etti. 2. izleyişim de, ilk izleyişim de millie boby brown yüzü ve kaş kaldırdığı sahneyi dikkatlice izlemediğimdi. o yüzden rahatsız olmadığım ancak internet de gördüğüm de rahatsız olduğumdu. 2. kez baştan sona izleyince rahatsız olduğum. o sahneler de CGI var mı bilmiyorum. ama keşke keşke kaş kaldırma sahnesin kim bilir kaç kez çekmişlerdir dikkat edip o sahneni farklı bir versiyonu yayınlasalardı. ayrıca will gay olduğun açıkladığı sahne ben homobofik değilim ama o sahne bence kötü yazılmış bir sahne bunu dışında her şeyi 2 saatlik son bölüm bırakmışlar. barım bazı akılda kalan sorular cevaplasalardı. mesela linda hamilton ın karakter vecna yı biliyor mu bunu dışında bu karakterin bütün bu olanlarla ne ilgisi var? ayrıca eski sezonlar da baya geri plan da olan karakterleri ön plana atılması güzel olmuş. ama bu sefer de başrol de ki karakterler unutmuşuz. benim anlamadığım acaba önce ki sezonlar da sette bazı oyuncularla bir takım sıkıntılar mı yaşandı. yoksa yazarlar başrol de ki karakterler için yazacak bir şey bulamadılar? neyse bana sanki 2 saatlik bir bölüm sorulan sorular cevaplamak babında tatmin etmeyecekmiş gibi geliyor keşke toplam 4 saatlik 2 bölüm yapsalardı.
Night Sky benzeri dizi önerilerinde bu dizi çıktı karşıma.Psikolojik gerilim tarzında bir dizi.İlk bölümünü izliyorum.
Narcos’dan sonra kötü bir yan dizi olduğunu düşündüğüm için bayadır izlemiyordum. Arkadaş önerisiyle başladım, birinci sezonu bitirdim. Her şey yerli yerinde ve güzel fakat bir türlü diziye ısınamadım. Çünkü sevebildiğim bir karakter yok. Sezon sonundaki malum olayı yaşayan karakter hariç herkes antipatik, hakeza o karakterin oyuncusu da ana rol oyuncusu olmadığı için insan tahmin ediyor bir miktar. O yüzden ona da bağlanamıyorsun.
Böyle giderse bırakırım ama tabii ki de kötü dizi değil, karakterler yüzünden ben sevemedim.
Narcos’un ilk iki sezonunu iki üç kez falan baştan izledim ama ne kadar zorlarsam zorlayayım Gentleman of Cali kısımları ve yan dizileri sarmadı. Escobar bölümlerinin ayrı bir büyüsü vardı, sonrası hiç açmadı beni.