Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

IT: Welcome to Derry’den sonra yine bu yıl çıkmış olan Common Side Effects ile devam ediyorum.

2 Beğeni

The X-Files ilk 3 bölümü izledim. Şu ana kadar gayet iyi gidiyor olsa da 3.bölümde Kürtlere etnik temizlik yapıldığını ima eden bir sahne var. O biraz üzücü oldu, keşke şöyle bilip bilmeden mesaj verme gereği duymasalar.

5 Beğeni

Common Side Effects’i bitirdim ve çok beğendim. Yine aynı yaratıcıların elinden çıkan bir başka yetişkin animasyon dizisi Scavengers Reign izlemeye başladım. Bu daha çok bilim kurgu ağırlıklı. Hangisini daha çok beğeneceğimi merak ediyorum.

9 Beğeni

Benim çok beğenip, iptali ile yıkıldığım yapımlardandır :grinning_face_with_smiling_eyes: .

Common Side Effects’e de acımaz onu da iptal eder hbo diye düşünmüştüm ama bu dizileri onay almış sanırım. Bir boşlukta bakayım buna da.

2 Beğeni

Bu kadar çok beğenilmiş, yüksek puanlar almış bir dizinin iptal edilmesini ben de anlamadım gerçekten.

Common Side Effects dediğin gibi 2. sezon onayını da aldı. Mutlaka izle müsait olduğunda.

2 Beğeni

A Knight of the Seven Kingdoms’ın ilk bölümü izledim. Müthiş yahu HBO kalitesini özlemişim. Müthiş başladı.

10 Beğeni

Agatha Christie’s Seven Dials

Adından da anlaşılacağı gibi Agatha Christie romanından uyarlanmış 3 bölümlük mini dizi. Seyredince anlaşılacağı gibi de bir Netflix işi. Konu : Sevdiği arkadaşı (Ve muhtemel koca adayı) verdikleri davetin ardından öldürülünce ev sahibesinin kızı olayı araştırmaya başlar. Konu basit, ki yazarın kendisi bu kitabı “Neşeli gerilim türü” ne koymuş. Senaryo eh, oyunculuklar fena sayılmaz, gizem dozu kısır ve kolay çözülebilir (Gerçi kolay olmasına rağmen pek bir şey çözdükleri de söylenemez), görüntü kalitesi normal. Agatha Christie nin işlerini seyretmeyi sevmeme ve buldukça seyretmeme karşın bu diziyi sonlara koyarım. Benim açımdan, seyretmekten zarar gelmez, seyretmemekten de.

5 Beğeni

İlk bölümünü izledim keyifli olmuş,özellikle arka planda büyük taht oyunları görmeden evrende soyluları ve halktan kişileri görmek keyifli.Tavsiye ederim.

1 Beğeni

Pluribus

Amerikan yapımı Bilim/Kurgu, dram. Ben cins bir adam olduğum için fazla beğenilen, göklere çıkartılan yapımları izleyemiyorum. Bende ters etki yapıyor. Ancak dizi Apple tv+ işi olduğu için bir şans vermek istedim. Herhalde şimdiye kadar izlediğim en az “Bilim” içeren “Bilim/Kurgu” ların başında gelir. Bilim/Kurgu soslu (Sosu çok az) dram demeyi tercih ederim. Alt metinler den ne anlattığı umurumda değil, yaratıcısının kim olduğu, daha önce hangi işleri yaptığı konusunda bilgi sahibi değilim. O gibi konuları takip etmiyorum. Ben hikayeye bakarım öncelikle. Böyle bir hikayeyi okumam ama izleyebilirim. Yani hikayeyi beğendim. Senaryo iyi, çekim kalitesi güzel, Apple Tv+ işlerinde görmeye alışık olduğum bir kalitede. Oyunculuklar iyi, özellikle başrol oyuncusu. Biraz yavaş ilerliyor ve bölümlerde ki tempoyu daha da düşürmemek ve aynı zamanda dizi süresini uzun tutmak amacıyla olsa gerek, fazlalık yapan düşük tempoyu bir bölüme toplamışlar (7. Bölüm). İyi de olmuş bana kalırsa. Başlarda “İkinci sezona nasıl uzatacaklar acaba?” diye düşünürken (Ki dizilerin en büyük sonunu bu. “İlk sezonu kurtaralım 2. sezon bakarız” mantığı ile yapıldığı için çoğu dizi, tutunca işi nasıl kıvıracaklarını şaşırıyorlar) tempoyu düşürmek pahasına ikinci sezona bağlamayı başarmışlar. Düşük tempolu, dram ağırlıklı işleri sevmeyenlere göre değil. Ama ben beğendim. İkinci sezonu izlerim.

5 Beğeni

5 Beğeni

Bu kısmı okuyunca bombardıman yapacaksın sandım. Beğendini okuyunca ters köşe oldum :sweat_smile:

Bakalım ikinci sezonda bizi ne bekliyor.

2 Beğeni

Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz kurtlar vadisi

2 Beğeni

Percy Jackson’ın 2. sezonunu bitirdim. Muhteşem değildi ama iyiydi.

2 Beğeni

1-1.5 sezon bitirdim galiba. Güzeldi ama nedense soğudum sonra.

1 Beğeni

Ben filmini izlemiştim. İyiyse ve çocuklara uygunsa belki çocuklarla seyrederim. Gerçi sonunu bildiğim hikaye biraz beni sıkar ama bakalım.

2 Beğeni

Az önce cevap yazmıştım kaybolmuş (Allallaaa.gif)

Özetle; bombalamam diyemem bombalarım. Hikayeyi senaryoyu beğenmezsem nükleer bile atarım, 2. sezondan ümitliyim, inşallah bu da gitmez.

2 Beğeni

Bu, 8 kitaptan oluşan bir seri (5. kitaptan sonra yazar yakın zamanda 6. ve 7. kitapları yayınladı. 8. ve son kitap bu yıl çıkacak). Bunun dışında, aynı karakterleri içeren “Olimpos Kahramanları” adlı ayrı bir seri de var. Başrol oyuncusuna göre, Disney tüm 8 kitabın haklarına sahip ve bunların uyarlanmasını bekliyor. 5. kitaptan sonra, “Olimpos Kahramanları” serisinin de uyarlanması gerekiyor (eğer 6, 7 ve 8. kitaplar uyarlanırsa, çünkü bunlar “Olimpos Kahramanları” serisinin doğrudan devamı niteliğinde). Bunun dışında, dizi kitaplara sadık kalıyor, sadece bazı karakterler siyahi yapılmış.

2 Beğeni

A Knight of the Seven Kingdoms

Amerikan yapımı fantastik macera dizisi. George R. R. Martin in kısa hikayelerinde geçen kahramanın macerası.

Game of Thrones u birkaç sezon, ejderyalı dizisini (adına bakamayacak kadar üşengecim) birkaç bölüm seyretmişliğim var. İlk bölümde ki gört ve ikinci bölümde ki π π sayesinde nerede olduğunuzu anlıyorsunuz. 3. bölümde muhtemelen diğer vücut bölgesi ile başlayacak dizi. “Alt metin” ci ler bize belki bunun anlamını açıklar. Subliminal olarak “Birinci bölümünüzü ikinci bölümleyeceğiz sonrada üçüncü bölümünüze…” mesajı veriliyordur belki. Benim gibi dizilerde ve filmlerde küfürden ve cinsellikten hazzetmeyenlerden sonra küfür ve ve cinsellikten hazzetmeyenlerden hazzetmeyenler çıktı. “Efendim küfür ve cinsellik gerçek hayatta olduğu kadar var dizilerde. Filmler gerçek hayatı yansıtıyor”. Tamam da gerçek hayatta benim söylediğim iki kelimenin biri küfür değil ki. Ne pencereden sıçıyorum ne de şeyim elimde dolaşıyorum sokaklarda. Neyse böyle bir genel çemkirmenin ardından.

Gelelim diziye. Konu şimdilik sıradan bir ortaçağ filmi kıvamında. Sezon sonunda sadece turnuvayı kazanacağız gibi duruyor. Biraz ağır ilerliyor sanki. Game of Thrones sekiz sezon sürdü ama millet birbirini kazığa oturttu, ejderyalar uçtu, ölüler ayaklandı, neler neler oldu. Onunla kıyaslarsan biraz ağır tempolu. Çekim kalitesi iyi sayılır, senaryo kötü değil, oyunculuklar normal. Birkaç bölüm biriksin bakarım unutmazsam. Yine millet gruplaşmaya başlarsa seyretmem.

7 Beğeni

Steal dizisi bitti, fallout,night manager ve hijack 2.sezon izliyorum ayrıca The Copenhagen Test izlemeyen varsa öneririm.

2 Beğeni

Çok güzeldi, keyifle izledik. Çok güldüğümüz yerler oldu. İlk sezonu 10 bölümdü. Bölümler kısa, ortalama 25 dakika.

4 Beğeni