bÖYLE BİR KURAL YOKMUŞ. yÖNETİME BİLDİRDİM ANCAK MESAJI ANLAMAYA BİR ENGEL OLMADIĞI SÜRECE SIKINTI YOKMUŞ.
aYNI MANTIKLA BEN DE SADECE İLK HARFLERİ KÜÇÜK YAZABİLİRİM DİYE DÜŞÜNDÜM. ![]()
bÖYLE BİR KURAL YOKMUŞ. yÖNETİME BİLDİRDİM ANCAK MESAJI ANLAMAYA BİR ENGEL OLMADIĞI SÜRECE SIKINTI YOKMUŞ.
aYNI MANTIKLA BEN DE SADECE İLK HARFLERİ KÜÇÜK YAZABİLİRİM DİYE DÜŞÜNDÜM. ![]()
Benim hatırladığım bir dizi vardı 2-3 sene önce ama tutmadı devamı gelmedi. Hikayesi ilginçti. Tüm su altı dünyası isyana kalkıp insanlara saldırmaya başlıyor bilinçli bir şekilde. Sadece Köpekbalığı değil her şey…
İsmini hatırlayamadım.
Forumun böyle bir kuralının olması şart değil. Ancak Türkçenin temel kurallarından biridir bu. Burası da bir edebiyat forumu olduğuna göre en temel kurallardan birine uymak gerekir diye düşünüyorum.
Bu arada yönetimin yanıtı da tuhafmış.
a knight of the seven kingdoms
75/100.
A knight of the seven kingdoms izliyorum elbette. Fakat malum, çok kısa bir dizi ve yeni yayınlanıyor.
Geniş aile izlemeye başladım. Su gibi akıyor. İnanılmaz ince düşünülmüş espriler var. Yani ben kahkaha atan bir insan değilim ama birkaç sahnesi yardı resmen.
Haklısınız, ben büyük harf kullanmıyorum. Yani normal de kullanmıyorum ama buraya özel dikkat edeceğim.
Invasion - 2021- 2025
Amerikan yapımı Kurgubilim /Dram dizisi. Apple Tv+ de yayında. Konusu, uzaylı istilası sırasında dünyanın farklı yerlerinde, farklı insanların başından geçenler. Konu eh, senaryo sıra gelecek, oyunculuklar vasatın az üstü, çekim kalitesi normal. Daha önce ilk bölümünü izlemiştim ve beğenmemiştim. Burada çıkan bir yazı üzerine tekrar bir şans vermek istedim. Meğer benim seyrettiğim başka bir uzaylı istilası dizisiymiş. Bütün suç uzaylıların. Senede 5 kere dünyayı istila ederseler böyle olur. Dizileri karıştırmışım.
Neyse, diziye gelecek olursak, ben dram izlemeyi pek sevmem. Ama kararında dram olmadan da konunun derinliği kalmıyor. İlk bölümlerden itibaren gerilim, dram gayet güzel gidiyor. Ancak 7. bölümden itibaren kantarın topuzu iyice kaçıyor. Gereksiz boş ve uzun sahneler, aşırı melodram, hiç yerinde olmayan aşk meşk olayları. Uzaylılar mabadınızı yakıyor siz aşna fişne peşindesiniz. Hiç sevmediğim ve çok zorunda kalmadan yapmadığım bir şeyi yaptım, dizinin son bölümlerini ileri sara sara izledim maalesef. 2. sezona başlama niyetim yok şimdilik. Sonunu Türk tv dizileri gibi bitireyim…Begenmedim vış babooov.
X Files’tan sonra How I Meet Your Mother’ı bitirdim. Delirmiş gibi günde 6-7 bölüm izleyerek bir aydan kısa sürede bitirdim. Niye bu kadar sardığı konusunda hiçbir fikrim yok. Ama aşırı sardı. Ahh birde o final sezonu öyle olmasaydı keşke… Şimdi Modern Family’e başladım. Ama HIMYM kadar sarmasa da bu da iyi sitcom. Özellikle Many ve Gloria favorim.
Uzun zamandır dizilerle ilgili pek bir şey yazmıyordum.Kayda değer bir dizi izleyince yazayım dedim.
https://www.imdb.com/title/tt15203646/
Bad Monkey
Puan olarak 10-6.5 tan 7
Dizimiz,kara mizah ve polisye rolünde.Kesik bir kol üzerinden başlayan bir hikayeyi anlatıyor.Çok derin bir polisiye beklemeyin sadece akışı sağlıyor.Mizah olarak Friends ten rahmetli Chandler tarzı laf cambazlığı ve durum tespiti üzerine bu tarz mizah sevenler sevecektir.Kendi adıma beğendim benim espiri anlayaşım da bu şekilde.Çekimler ve mekanlar güzel oyunculuklar fena değil.Ayrıca izlemeyi düşünenler için bence yedi ölümcül günahı karakterler arasında izledikçe yerleştirsin çok stereotip karakterlerin özellikleri fazla sivriliyor.İzlerken dikkat edin ![]()
Tavsiye eder miyim ? Ederim,birkaç yerde çıplaklık var fakat öyle göze sokar şekilde değil bir sahne hariç sansürlü soft diyebilirim.Aile izlemek isteyenler için bu uyarım.
https://www.imdb.com/title/tt5875444/
Slow Horses,enson sezonunu çıktığı zaman izlememiştim biraz baygınlık verdiği için yeni sezon o kadar kötü değildi tempo olarak daha iyi fakat artık sorunlarımız var,işimizi iyi yapıyoruz safsatası baydı.Karekterin belirli bir yerde sorunlarından kurtulması yada buna rağmen seviye atlaması lazım bunu görmüyoruz.İlk sezon izleyip kapatan biri bir şey kaybetmez.
https://www.imdb.com/title/tt27497448/
Kitaplarını okumadım fakat izleyenlerin ortak görüşü kitaba sadık kaldıkları yönünde.GOT ilk altı sezondan sonraki en iyi iş olabilir.Oyunculuklar,mekanlar ve çekim çok iyi.Eksi kırdığım tek yer düello sahnesinindeki flasback kurgusu daha uzun ve kesintisiz bir çekim ile Emmy alırlardı.
10-8 bu sene mutlaka izlenmeli sınıfında.Bu konumda olmasının diğer iki sebebi altı bölüm olması ve bölümlerin kısa olması.Zaman Keyif oranı bu statüye hak etmesini sağlıyor.
Fallout’ın 2. Sezonu seyrettim.
İlk sezon Hannah Montana, Lizzie Mcguire gibi Disney’in ergenlere hitap ettiği cıvık TV Showlarının Wasteland settinginde geçen, arada sağa sola kan sıçratılan versiyonuydu. Ayağı yere basan, ciddi, ağır hiçbir tarafı yoktu. Normal bir “Wasteland” atmosferinde kafasına sıkıp geçeceğiniz Lucy gibi bir karakterin ana karakter yapılıp, Ella Purnell’in cicili bicili sevimliliğin üstüne düşmekten Fallout evreninin neyi temsil ettiğini dahi düzgün işleyememişlerdi.
İkinci Sezonda da haliyle çok bir değişiklik olmamış. Sitcom kafasıyla ilerliyor tüm sezon. Freeside’da mekan isimleri ve tabelaları New Vegas ile aynı ama atmosferin hiçbir ağırlığı yok. Kostüm partisi yapılıyormuş gibi bir hava var. New Vegastan Legion’u, Victor’u, Fisto’yu falan tamamen “Fan Service” niyetine kullanmışlar. Cıvık ergen filmlerindeki cameolar gibi hepsinin altı bomboş. Kangal köpeğiyle boğuşur gibi Deathclaw’la falan dövüşüyorlar. Cidden neresinden tutacağımı bilmiyorum çünkü nereden tutsam elimde kalıyor.
Fallout gibi bir ismin, oyunları oynamamış (oynadıysa da anlamamış) 15-16 yaş grubuna hitap edebilmesi için böylesine heba edilmesi çok çok üzücü.
https://www.imdb.com/title/tt4270492/?ref_=ext_shr_lnk
Sadece 1 bölümünü izlediğim diziler buraya atmıyorum ama Billions’u çok beğendim. Birkaç bölüm daha izledikten sonra ne düşündüğümü yazacağım. Şimdilik Paul Giamatti’nin oynadığı Chuck Rhoades son zamanlarda gördüğüm en iyi karakterlerden olabilir.
Güzel başladı da bu dizi sanki İblis Döngüsü Serisinin yandan çarklısı gibi geldi bana.
Yapimcıları da Lost’un yapımcılarıymış. Bu da çok belli işleyişten. Yine kafalardan zibilyon tan soru ile başladık maça…![]()
İlk sezon bitmek üzere. Seyretmek isteyenlere bir uyarıda bulunmak istiyorum. Yapımcilarindan kaynaklı olarak dizi, işleyiş ve kurgu açısından Lost’un aynısı. Devamlı soru ışaretleri pompalayarak devam ediyor. Arada girdiği müzikler, flashbackler vs bile aynı tarz. Sonuç olarak Lost’a hayransanız tavsiye ederim. Tersi için uzak durun derim…
Her sezon sorular daha çok artıyor bunu da unutmayın ![]()
![]()
Klasik Lost.
Hiç şaşırmadım. Sonuda benzerse yandık ![]()
Adamlarin işi gücü kalmamış piyasaya tekrar aynı şeyi basmışlar. İlginç.
Güzel gidiyor şimdi nisan ayında 4. sezonu gelecek eğer bazı soruları yine cevaplamazlarsa seyirci diziden soğur. Bakalım son sezonu da izleyip öyle yorumlayalım.
Lost’un yeri başka bende aynı tutmam bu diziyle ![]()
Hmm ozaman ben bekleyeceğim yeni sezonu eğer dediğin gibi “cevaplar” verilmez ise hiç devam edip zaman kaybetmeye değmez. İyi oldu bunu söylediğin bilgilendirme için teşekkürler ![]()
Ne gerek vardı diye başladığım dizi beni fazlasıyla şaşırttı. Ortaya eğlenceli bir iş çıkmış. Sherlock’un gençlik yıllarına götüren dizide aksiyon/macera dozu hiç eksik olmuyor. Malum Sherlock’un geçmişini bilmediğimiz için dizi özelinde işi iyi kurgulamışlar. Sherlock ve Moriaty dizide düşmandan ziyade birbirleriyle iyi anlaşan arkadaşlar. Derdini iyi anlatan sizi yormayan bir hikayesi var. Dönem dizisi, britanya ingilizcesi sevenler diziyi kaçırmayacaktır.
Tabii söz konusu İngiliz dizisi olunca Türklere laf etmemek olmaz. Son zamanlarda bu işi çokça yapmaya başladılar ve nedeni de çok belli. Kuyruk acıları peşlerini bir ömür boyu daha bırakmayacak.
İstanbul’da geçen sahnelerde ve karakterlerde yine bariz hatalar var. Bunlara takılmamak elde değil.
Muhtemelen yakın zamanda dizinin 2. sezon duyurusu gelecektir.