Merak etme onlarda izledi ve bizim ülkemizin aksine kendisi ile birçok toplantı yapıp neler değişmeli neler yapılmalı şeklinde istişarede bulunmuşlar. Diziyi bu kadar ön plana çikaran konulardan biri de bu konu.
Landman tüm sezonlar bitti…
Şöyle söylemek istiyorum ;
Taylor Sheridan ekmek çıkartsın alır yerim ![]()
5/5
Derken bizimkilerden bahsetmiştim. Yoksa Kaleb zamanın başbakanı Rishi Sunak ile birebir görüştü, millet vekilleri çiftliğe geldi v.s. ![]()
Sakin bir finalle ilk sezon bitti. Genel olarak memnunum. Karakterler arası uyum ve kitaba sadık kalınması sezonu güzel kılan detaylardan sadece birkaçı. Sezon 6 bölüm ve 30-35 dk aralığında ve bu haliyle izleyeni yormayan bir dizi. GOT evreni sevenleri memnun edecektir. İlk sezonundaki bütçe kısıtlamalarını 2. sezonda telafi edeceklerdir. Yeni sezon 2027 de gelecek. Sezonlar arası 2-3 yıl ara verilmemesi dizi için bir avantaj olacaktır.
Spoiler vermemek mi lazımdır? Benim kitaba bu kadar sadık kalınmasa daha iyidir dediğim konularda oldu ama genel olarak bende beğendim. Dişimin kovuğuna yetmedi desek yeridir ama tadı güzeldi. ![]()
x-men ’97 (2024)
nostalji tuzağına düşmeden geçmişe saygı duruşu yapmak zordur; bu dizi o dengeyi şaşırtıcı biçimde tutturuyor. 90’lar ruhunu birebir kopyalamak yerine, onu bugünün dramatik temposuyla güncelliyor. animasyon dili daha keskin, çatışmalar daha politik ve karakterler daha kırılgan. özellikle ekip içindeki fikir ayrılıkları, “iyi olmak” meselesini basit bir kahramanlık tanımından çıkarıyor.
seslendirme kadrosunun geri dönüşü sadece hatır gönül işi değil; karakterlerin yıllar içindeki ağırlığını hissettiriyor. dizi, mutant meselesini yine dışlanma ve kimlik üzerinden tartışıyor ama bu kez daha cesur bir yerden. aksiyon sahneleri hızlı ve parlak, fakat asıl vurucu olan dramatik anlar. x-men evreninin neden hep biraz daha yetişkin bir süper kahraman anlatısı olduğunu hatırlatan bir geri dönüş bu.
Biz de 5 i yeni bitirdik. İstemsizce tekrar ettiriyor dizi kendini. Hatta devamli başa döndüğümuz de “aaa ne kadar zayıflarmış” diye bir şaşma ünlemi ile tekrar başliyoruz ![]()
Sanırım bunu sonsuza dek sürdürebiliriz. Eşim, kızım ve ben tamamen bağımlısı haline geldik. Yemek öğünlerinde, boş zamanlarda ve tatillerde televizyonda başka bir şey açılmıyor ve bu halimizden inanılmaz mutluyuz. ![]()

Bu yorum yapay zekaya yazdırılmıştır artık forumda okuduğum başlıklarda yapay zeka yorumu gördükçe bu görseli atacağım. Ya sadece 2 cümle ile anlatmak var iken neden sürekli yapay zeka kullanıyorsunuz.
Ben de fena kaptırdım kendimi, çok sarıyor. Star Trek muhabbetlerini ayrıca seviyorum. Bitmesin diye yavaş izliyorum
9. sezondayım. Young Sheldon da izliyorum bir yandan. Onda da 4. sezonu bitirdim.
herkes kendi kapasitesi kadar yorum okur. sana yapay zeka gibi gelmesi benim sorunum değil
Biraz saygısızca bulsam da doğal bir cevap olmuş. O film/dizi yorumlarınızdan sonra şöyle bir şey beklenirdi:
Bu çıkışın kendisi de başlı başına bir dönem eleştirisi gibi duruyor. Sanki artık içerikten çok üretim biçiminin konuşulduğu bir çağın fragmanını izliyoruz. “Bu yorum yapay zekaya yazdırılmıştır” cümlesi, metnin kendisinden ziyade onun ruhuna yöneltilmiş bir itiraz aslında. Bir otantiklik arayışı.
hocam ben kimsenin beklentisine göre cümle kurmuyorum. yıllardır sinema izleyen, okuyan, üzerine düşünen biriyim. binlerce film, yönetmen bazlı maratonlar, tekrar tekrar izlenen sahneler… haliyle iki cümle geçip güzeldi deyip çıkamıyorum. yazdıklarımın uzun ya da detaylı olması yapay zeka kullandığım anlamına gelmez. sadece meseleyi yüzeyden konuşmayı tercih etmiyorum. beğenmeyen iki cümlelik yorum yapar, ben de kendi tarzımda devam ederim. bu kadar basit.
Arkadaşlar tavsiye edebileceğiniz, köpekbalıkları ile ilgili güzel bir dizi var mı?
Yapay veya değil yorum beni yakaladı.
Bu akşam bir tadımlık izleyeceğim.
Konudan bağımsız, en azından yazdıklarınızda cümleye başlarken ve özel isimlerin ilk harflerinde büyük harf kullanmanız gerektiğini hatırlatayım. Sonuçta burası bir edebiyat forumu.
Hocam yazdıklarınızı okuyan biri olarak bir şey merak ediyorum. Sizde virgül vs var da hiç büyük harfiniz kalmadı mı da kullanmıyorsunuz?
@SJack hep mi bana kardeşim ![]()
Dizi değil de filmler var. Belgesel bakabilirsiniz dizi işinde bir şey hatırlamıyorum.
bÖYLE BİR KURAL YOKMUŞ. yÖNETİME BİLDİRDİM ANCAK MESAJI ANLAMAYA BİR ENGEL OLMADIĞI SÜRECE SIKINTI YOKMUŞ.
aYNI MANTIKLA BEN DE SADECE İLK HARFLERİ KÜÇÜK YAZABİLİRİM DİYE DÜŞÜNDÜM. ![]()