Underrated dizilerden, güzel bence, intro müziği de çok hoş.
İnstagramda Digimon Adventure 2020 diye bir şey gördüm. Galiba yeniden çevrim. İzlersem çocukluğuma gider miyim?
Sherlock
Eh işte bir dizi olmuş(şimdilik). Mizahi yönü fazla kaçmış. Ve bunları ilk birkaç bölüm için söylüyorum. İlerledikçe fikrim değişebilir.
Ayrıca aklıma şu soru takıldı: Acaba her bölüm ayrı bir olayı mı çözseler daha iyi olur yoksa şu anda olduğu gibi bir olayı birkaç bölümde mi çözseler daha iyi olur? Şİmdilik her bölümde farklı bir olayı çözseler daha iyi olur fikrine yakınlaştım ilk birkaç bölümden sonra. ![]()
Young Sherlock
İngiliz yapımı bir Sherlock Holmes dizisi. Konu, zıpır zıpır işler. Daha önce Sherlock Holmes filmleri çekmiş Guy Ritchie nin katkısıyla hayata geçirilmiş. Zaten tarzından belli oluyor. Konu eh, senaryo iyinin altında, çekim kalitesi normal, oyunculuklar eh, döneme uygunluk iyi (Müzikler hariç), gizem kısır ve kolay çözülebilir (Sherlock tan daha zekiyim anlaşılan)
Guy Ritchie o hoppa ve zevzek tarzını pek sevdiğim söylenemez. Kovalamaca lı hafif meşrep amerikan komedi macera filmlerine benziyor. Diyeceksiniz ki önceden çektiği Sherlock filmleri beğenilmişti. 1. Ben o kadar beğenmemiştim (Ben daha klasik Sherlock filmlerini seviyorum), 2. O filmlerde Robert Downey Jr. ve Jude Law faktörleri vardı. Buradan da geliyoruz oyunculuklara, roller (Özellikle baş roller) oyunculara birkaç numara büyük gelmiş. Robert Downey Jr. a uyan tarz bu oyunculara uymamış. Konu çok zorlama, herkesi ana olayın içine dahil etme çabası ciddi mantık hatalarına sebep olmuş. Son iki bölümü kaldı seyredeceğim, onu da zoraki izleyeceğiz artık.
Lucifer izliyorum. Night agent 3.sezon bitti.
Midnight Mass isimli Mini Dizi’yi izledim. Adından anlaşılacağı gibi inanç temelli bir korku gerilim dizisiydi. Din çatışmaları, varlık felsefesi, kader, kökten dincilik gibi konulara geniş geniş değiniyor.
Geniş geniş diyorum çünkü dizinin ilk etapta film olarak tasarlanıp sonradan mini diziye çevirildiğine adım gibi eminim. 2-2,5 saatlik bir filmde veya 40 dakikalık 4-5 bölümlük bir mini dizide rahatlıkla anlatılabilecek olayları 60-70 dakikalık 7 bölüme yaymışlar. Haliyle bazı diyaloglar ve monologlar don lastiği gibi sündükçe sünüyor. Bu diyaloglar boş, gereksiz şeyler olmasa da çok daha rafine şekilde işlenebilirmiş.
Onun haricinde diziyi gayet başarılı buldum. Oyunculuklar ortalamanın çok üstündeydi. Özellikle Hamish Linklater’ın ve Zach Gilford’ın oyunculuğunu çok beğendim. Dizinin yapımcısı ve yönetmeni Mike Flanagan, Haunting of Hill House’da olduğu gibi yine eşi Kate Siegel’ı kadroya dahil etmiş. Bu kadının Witcher dizisinde Yennefer rolünü oynamasını çok istemiştim ama olmadı ![]()
Çekimler ve atmosfer de çok kaliteliydi. Ufak bir ada üstünde yer alan küçük balıkçı kasabası atmosferi gayet güzeldi. Dizide istenmeyen, herkesin arkasına bakmadan bırakıp gittiği bir yer gibi gösterilse de dizi boyunca keşke öyle bir yerde yaşayabilseydim diye düşündüm
Sadece iç mekanlar çok “mükkemel” dekore edilmişlerdi. Evlerde birileri yaşıyormuş gibi değil de maison française’den alınmış gibiydi.
Sonuç olarak gözümden kaçan bir yapım olmuş, ben oldukça beğendim.
Yeni bitirdiğim 16 bölümlük bir Kore dizisi. Bilenler vardır her şeyiyle kaliteli bir dizi ve sanırım gerçek bir adamın hayatından esinlenerek yapılmış. Israr üzerine mecburen başladım fakat seve seve hızlıca bitirecek kadar beğendim.
Genel olarak dram içeriyor ama eğlenceli kısımlar da var. Benim sevdiğim bir dizi tarzı olmamasına ragmen oyunculuk kalitesi ve hikaye baya iyidi. Dizi bittiğinde tek eleştirim
“bu kadar da dram olmaz” dedim. Dram sevmeyenler diziden hoşlanmayabilirler.
İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler dilerim.
Ben yazdım sandım bu kısmı
Normalde Kore dizilerine uzağım, ben de ısrar üzerine izliyorum diyebilirim, olumlu yorumları ve puanı da etkili oldu tabi. 11. bölümdeyim, genel olarak beğendim, izletiyor. (Bölüm süreleri biraz daha kısa olsaymış)
Modern Family’ye ara verip Fallout 2. Sezona başlamıştım. Ancak 2. bölümde izlemeyi bıraktım. Bana mı öyle geliyor yoksa yeni çıkan diziler kaliteli algısı yaratmak için bilerek mi yavaş ilerleyecek şekilde çekiliyor? Ayrıca ana karkterin ilk sezona göre karkter gelişimi yaşamaması da iştahımı kaçıran en büyük etken oldu. İlk sezonda sığınaktan çıktığı için göze batmıyordu, hatta hoşuma bile gidiyordu. Wastlend’in vahşi havası ile güzel tezat oluşturuyordu. 2. sezon da ise çok göze battıyor. Karakter aşırı iyimser. Ne yazık ki Jonathan Nolan olmadan Fallouta devam etmeyi düşünmüyorum. Yazık oldu gerçekten Fallout oyunlarını sevmeyen ama evrenini seven benim gibi biri için paha biçilmezdi. Neyse Modern Family’den devam
the haunting of hill house a yeniden başladım.Nedendir bilinmez çok sevmeme rağmen yarım bıraktığım dizilerden di kendisi.
Bölüm süreleri bir saate yakın evet, diğer dizilere kıyasla biraz uzun ama türk dizilerini düşünürsek bayağı iyi
iyi seyirler dilerim,diziyi bitirdiğinizde de düşüncelerinizi tam olarak paylaşırsınız umarım.
Uzun zamandır eskilerden açıp birden fazla sezonlu dizi izleyemez olmuştum. Ta ki Leftovers’a kadar. Bilimkurgu temalı bir dizi ancak bunu sadece arka plan olarak kullanıp esas odağını karakterlere ve yaşadıkları dramaya yoğunlaştırıyor. Kayıp ve yas temaları dizide inanılmaz işleniyor gerçekten. Dizi içindeki karmaşaya çözüm bulmak için dini konulara da değiniyor ve sürekli kafada soru işaretleri de bırakıyor her zaman yanıtlamasa da.
Benim için 10/10 bir dizi ve deneyim oldu.
Geniş aileyi hangi platformdan izliyorsunuz? YouTube dakiler çok kaliteli değiller maalesef.
Merhaba.
Youtube üzerinden izliyorum ben. İlk bölümler çok mu kalitesizdi hatırlamıyorum ama genelde 720p ayarında sunulmuş olması lazım. Daha kaliteli bir şekilde izlenebilecek bir platform var mı onu bilmiyorum maalesef.
One Piece’in 2. sezonunu izledim. 3 yıl aradan sonra yeni sezon çıkınca hemen oturup izledim. Ufak ayrıntılar dışında bire bir mangaya göre gidiyor.
Bu sezon Vivi ve Chopper’ı tanıyoruz. Ufaktan Nico Robin de ortaya çıkıyor. Vivi normalde beyaz bir karakterken Hint kökenli bir oyuncu tarafından canlandırılmış. Alabasta’nın fiziki koşullarını düşününce sırıtmayan bir tercih olmuş, zaten dizinin yapısına da uygun bir oyuncu canlandırdığı için gayet beğendim. Chopper ise malum hayvan olduğu için CGI ile yapılmış, biraz sırıtıyor ama hiç sorun etmedim.
Bu sezon Bartolomeo karakterine yer vermek gibi birkaç güzellik yapılmış. Mangada çok sonraları ortaya çıkan bu karakterin dizinin bu evresinde çıkması çok mantıklı bir tercih olmuş. Yine aynı durum Brook için de geçerli.
Bu sezonu da çok sevdim. Umarım bir an önce yeni sezon çıkar.
Vivi beyaz değildir kendisi Mısırlıdır Alabasta krallığı tamamen Mısırdan esinlenmiştir. Toei yüzünden herkes beyaz sanıyor. Oda bizzat oyuncu seçimlerine katılıyor bu yüzden onun onayından geçiyor oyuncular. Oda verdiği röportajlarda geçmişte düşünmediği şeyleri güncelde eklemek zorunda kaldığını söylüyor bu sezon yapılan değişikler bizzat kendisini tarafından yapılan değişikler.
Oda her cilt çıktığında sorulan sorulara cevap veriyor örnek olarak 88,cildin soru cevaplarında bazı karakterlerin ülkelerini söylemişti.
Bunu dizide iyi yapmış.
SBS okumadığım için daha esmer olduğunu bilmiyordum.
https://www.imdb.com/title/tt0106179/
The X Files,ikinci sezonu yarıladım.Zamanına göre gayet iyi bir iş,günümüz şartlarında sıkmadan izlenebiliyor.Zayıf yanları tek plan çekimler yok ve görüntü yönetmenliği kötü.İzlerken yoruruyor.
Dün akşam aklıma The Mentaliste ne kadar benziyor formül neredeyse aynı diye düşünüyordum ufak bir araştırmayla David Nutter adlı abimiz X Files’ta yönetmenlik yapmış,Mentaliste ise yaratıcı ve yönetmenlik.Tabi The Mentalist li ilk izlediğim için X files benziyor tabirini kullanıyorum yoksa durum tam tersi.
Benzerlikleri:
Başarılı ve karizmatik başroller.
İki başrolünde geçmişten gelen kendilerini aşan düşmanları var.
Hem içerden hem dışardan düşmanlar.
Konuları seyirciye aktarmak için başrolde zeki ve kendinden amin kadın karakterler.
Erkekler,merak ve araştırma unsurunu çekerken kadın karakterler temkinli ve eldeki verilere yönelik hareket etmeleri.
Çalıştıkları kurumlarda alışılmadık yöntemler kullanmaları.
Aslında bu formül tutar,Türk dizileri bunu nasıl atlamış ilginç.Bu formül için iyi oyuncular ve senaristler gerekiyor.Herneyse bu vesile ile Mentalist i tede anmış olduk.
The X Files’ın Türk uyarlaması yapıldı ama 5 bölüm yayınlanıp yayından kaldırılmış.
https://www.imdb.com/title/tt0494458/