Bates Motel’i izliyordum 3.sezonda vedalaştım, sinirlerim çekmedi. The Expanse 4.sezonda da harika gidiyor. Lucifer izlemeye devam edeceğim (nerede kaldığımı hatırlarsam)…Mr. Robot’un son iki sezonunu izleyeceğim ve Kingdom’a başlayacağım. Planlar bu yönde, bakalım.
Chernobyl’i söylemeyi unutmuşum, onu da çok beğenmiştim.
Pek fazla dizi izlemediğim için çerezlik izlemek istemiyorum, Westworld çok daha iyiyse sadece onu izlesem yeter
Westworld - şahane bir dizi ama kafa yorman gerekiyor diziyi izlerken. Kesinlikle izle ama vakit geçireyim kafa boşaltayım diye değil de biraz var oluşsal sorulara cevap arayan ve bunu çok iyi şekilde yapan ama dikkatli takip edilmesi gereken bir dizi.
Stranger Thing - İlk sezonu şahane bir dizi. 80’ler göndermeleri olsun klasik ve iyi işlenen hikayesi olsun muhteşem ve bence çok tadında bitiyor. 2. sezonu yine 80’ler göndermeleri güzel ama hikaye biraz tatsızlaşıyor. 3. sezon ise anladık 80’ler çok iyi canavar ve kötü işlenmiş bir hikaye var. 2. sezonda sırf dünyayı büyütmrk için yaptıkları bir bölüm var mesela 3. sezon bağlanacak diye bekliyorsun ama henüz bağlanmadı. 4. sezonu da 2 part halinde çıkarıp diziyi bitecekler. Yine de izlenebilecek bir dizi.
La casa de papel - Nasıl bu kadar tuttuğunu anlamadığım dizi. Bence ilk sezonu iyi sayılabilir ama ikinci sezonunda mantık hataları biraz artmaya başlıyordu. Yine de mutlu sonla biten ortalama bir diziydi. 3. ve 4. sezonlar çok zorlama geldi bana gereksiz uzatılmış yeni bir soygun ve tutan karakterin flash back ile geri getirilip 3-5 dk gösterilmesi. İlk iki sezonda çok hissedilmese de bir karakter bir özelliği ile öne çıkıyorsa kesinlikle o özelliğe sahip değil. Ama Prison break sevdiysen sevebilirsin. Bence o da hapisten kaçtıktan sonra yani ilk sezondan sonra devam ettirilmemesi gereken bir dizi. ikinci sezonun ortalarından sonra izlememiştim ben.
Komedi veya 60lar seviyorsan The Marvelous Mrs Maisel çok şahane bir dizi.İlk Bölümünü sonuna kadar izlersen otomatik elin 2. bölüme gidiyor.
Black mirror’u sevdim demişsin. Black Mirror’un kalitelisi diyebileeğim The Twillight Zone var. Antoloji olduğu için internetten en iyi bölümlere bakıp izleyebilirsin.
Tüm bölümlerini izlemedim ama Black Mirror’un komedilisi var. Inside no 9
İyi bir bilim kurgu olarak Altered Carbon önerebilirim yakın zamanda izlediklerimden. 2. sezonu o kadar beğenmesem de izlenmeyecek dizi değil.
Breaking Bad beğenmişsin. Gerçi o diziyi beğenmeyen pek yok ama yine o tarza yakın Ozark iyi bir dizi bence.
Belgesel olarak da Toys That Made Us’ı severek izliyorum. Aslında bazı filmlerin ve dizilerin oyuncak içi yapıldığını ve asıl paranın buradan kazanıldığını biliyordum ama yine de kafa açan ve keyifli bir belgesel.
Aklıma şimdilik gelenler bunlar. Westworld kesin izlenmeli diyerek de yazımı burada kapatıyorum.
Ayrıntılı yorumunuz için teşekkür ederim
Westworld’e başlıyorum o zaman. İzninizle yorumunuzun ekran görüntüsünü alıyorum, Westworld bitince tekrar dönmek için.
Bence kesinlikle The Young Pope’a da bir bakın. Uzun zamandır izlediğim en kaliteli diziydi. Üstelik istediğiniz gibi kısa.
Friends bitirdim. İzlediğim sitcom dizileri arasında hem en hızlı bitirdiğim hemde ilk 5 sezonu için konuşacak olursam en iyisi idi. Biraz monotonlaştı beşinci sezondan sonra lakin ilk beş sezon gönlümde sarsılmaz bir taht kurdu şimdilik.
Office hemen arkasına başlamıştım ve belli bir süre için office ve bigbang theory ile aynı derecede seviyorum diye düşünerek kendimi kandırsam da depar atarak onları geçmiş bulundu. Güzel olduğunu bildiğim için erteliyordum 1-2 senedir ama ertelenecek bir dizi değil yani bana izle diyen herkese katılıyorum o konuda. 1.5 haftada 5 sezonu yuttum resmen kalanları ise 2.5 haftada izleyip 1 ayda bitirmiş oldum. Şimdi ingilizce altyazılı olarak tekrar başlayacağım bakalım.
Ama keşke netflixte olsaydı da rahat rahat türkçe ingilizce arası geçiş yapabilseydim. O açıdan glee izlemeyi düşünüyorum ama var mı netflixten izleyebileceğim güzel sitcom? The 70’s show da gözüme takıldı ama kararsızım hala.
Brooklyn nine nine önerebilirim eğer izlemediyseniz. Netflixte 5 sezon var diye biliyorum.
Westwold’ ün son sezonunu izliyorum. İlk 2 sezondan daha çok beğendim. Bu dizi çok fazla kitleye ulaşamayacak ama bu kadar kaliteli bir şey izlediğim her dakikasında kendimden geçiyorum. Anthony Hopkins ile başlayan macera Aaron Paul ve Vincent Cassel ile devam ediyor. Daha ne isteyebilirim ki?
Zaten az kişiye hitap eden dizi son sezon dahada az kişiye hitap ediyor bence. Ama ben çok seviyorum dizinin gidişatından, hikayenin park dışına çıkmasından. Diziyi bu sezon bitirebilirler gibime geliyor. İlk iki sezonun aksine sorulara tak tak cevap veriyorlar.
Çok seviyorum gerçekten uzatmadan ertesi bölüm cevap geliyor. Sonunu merak ediyorum bugünkü bölüm çok soru işaretleri bıraktı. Bu olayı finalinde bekliyordum.
O da aklımda idi ama eski ve bitmiş olsun diye bunları düşünmüştüm. Evli ve çocuklu izleyecektim aslında ama netflixte yok maalesef.
Community eklendi yeni netflixe, netflix dışı dersen parks and recreation, 30 rock, arrested development. Çok yok bunlardan yeni sit-com’larda pek iş yok. Ha bir de yukarıda önerilmiş netflixte de var. Brooklyn Nine-Nine.
Friends beğenenler Seinfield de seviyor çevremde, ona bakabilirsin. İkisi de ne yazık ki çekmedi beni.
Nolan ve Joy çiftinin The Peripheral dizisi için amazon ile anlaşmaları söylediğini destekler nitelikte ancak 3 bölümde hikayeyi toparlayabileceklerini zannetmiyorum. Plan daha yeni başladı ve daha tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. O sebeple ben en az bir sezon daha dizinin gideceğini düşünüyorum. İzlenmese bile gerçek bir final vereceklerdir bu diziye.
- bölümü de taze izlemişken bir kez daha diziyi çok sevdiğimi belirtmek isterim. Ayrıca çok önemli olmasa da Serac tüm gücümüzü Dolores’e yönlendirin dediğinde neden sadece 3 araba takip ediyor anlamadım pek. Bir de insanların tepkileri konusunda kararsız kaldım. Kısmen tatmin etti kısmen daha farklı bekliyordum, duygularım karışık. Onun dışında aksiyonuyla ve bölüme adını veren maddenin etkileriyle çok iyi bölümdü bence yine.
Bir de 4. bölümde Tam olarak nasıl bir dünya olduğu kafamda oturmamıştı. Bir yandan adamın kanını alıp tüm parasını bankadan çekebilmek için çok güvenli bir dünyada olman lazım ama 2 sokak ötede adam öldürüyorlar ve Rehobom buna izin veriyor. Tam olarak güvenli dünya yaratılamamış demek ki. Mesela Alita’da zenginler tepede güvenli dünyalarında yaşarken fakirler hurdalıkta yine birbirini öldürüyordu (ve diğer milyonlarca cyberpunk eserde) ama Westworld’de zenginin güvenli dünyası ile fakirin pis dünyası arasında 2 sokak var. Bu farklılığı daha iyi verseymiş keşke. Kameradan kendini silmeyi ilk Dolores mi buldu yani. Hiç mi hacker yok bu dünyada. Ya ben birşeyler kaçırdım ya da 8 bölüme bitiyor sezon neyi çıkarsak derken bu tarz detayları çıkarmışlar. 5. bölüm gerçi biraz cevap oldu ama ben zorlama bağlantı kurmuş olabilirim.Sisteme uymayan insanların rehoboam kontrolünde suç işlemesine izin veriliyor sadece ve çıkara aykırı olduğu durumlarda bu insanlar yok ediliyor. Sistemde ıraksak/ayrı insanlar hep var sadece çaktırmadan sistem dışına itilerek sonunda ideal dünya yaratılacak gibi algıladım.
Bir de diziyle birlikte albümünün de çıkmasını merakla bekliyorum. Dizi bitse de müziklerini tekrar bir dinlesek diyor bir yanım.
- Bölüm için Bir insanın kanını alarak yarım milyon doları kendi hesabına aktarması ,Maeve’in eliyle koymuş gibi The Mortician’ı bulması gibi şeyler hikayede kolaya kaçtıklarını hissettirdi bana. Şöyle bir durumda var. İkinci sezon takip etmesi zor bir sezondu bu sezonu daha takip edilebilir yapacağız demişlerdi bunun için mi yapıyorlar yoksa diziyi uzatmamak için yapılan hareketler mi emin olamadım
- Bölüm Aynı şey bu bölüm içinde geçerli. Her şey çok kolay gerçekleşiyor. Sisteme girip düzeni bu kadar kolay yıkacaklarını düşünmemiştim ben. Maeve ile Dolaresin karşılaşması sistemin çökmesinden önce olur diye düşünüyordum. Bernard hala diziye dahil olamadı bu diğer can sıkıcı kısım.
Bugün redditte gördüm “Aaron Paul uyuşturucu döngüsünden çıkamamış” esprisine bayağı güldüm @hunter
Geçen sezon ve bu sezonda müzikler ayrı lezzetli
Güncel sitcom olarak what do we do shadows a göz atabilirsiniz ben beğenmiştim 2.sezonuda 16nisanda çıkıyo
Yazmış mıydım hatırlamıyorum, çerez niyetine her gece 1,2 bölüm The Rain izliyorum şuan için güzel ilerliyor, hoş kaçıncı bölümdeyim onu da bilmiyorum.
Onun filmini izlemiştim zamanında diziye başlayıp birkaç bölüm izledim, film hali daha güzeldi sanki ya. Filmi hiç bilmesem enteresan konsept devam ederdim büyük ihtimal. Biraz aynısını sezonlara yayalım gibi bir niyet sezdim ilk bölümlerde.
Evet diziside filmi gibi sadece farklı karakterlerle ben filmin mizah anlayışını sevdiğim için dizisinide zevkle seyretmiştim
Evet tüm bu soruların cevabı bazı sahneler Mirror World’de yani rehoboam’ın sümülasyonunda geçiyor olabilir. Ama ilk iki sezonda zaman karmaşası yaptık insanların kafası karıştı dedikleri için bu sezon simülasyon olayını çok detaylandıracaklarını zannetmiyorum. Ama yaparlarsa hikaye çok daha keyifli olur. Bernard dahil aslında kendisi ve seyirci olarak bilmiyoruz sadece
Bir de henüz açmadıkları ve benim gördüğüm kadarıyla kimsenin de pek ilgilenmediği 5. inci nerede sorusu var.
1 - Bernard
2 - Charlotte
3 - Güvenlikçi adam 5. bölümde havaya uçtu.
4 - Yakuza adam hazır çizim var diye 3d printerden Maeve’in kankası denk gelmiş.
5 - Benim gördüğüm kadarıyla henüz belli değil. Kim olduğu belli de konumu belli değil. Nereye yerleştirdi veya yerleştirecek acaba.
Asıl plan hala tam net değil, MIB’e e olacak çünkü 6. bölüm fragmanında var, Charlotte/Dolores başkasının bedeninde olduğu için karakter değiştirip ihanet edecek mi, Maeve ne yapacak? ve bunu gibi bir çok soru daha var sadece 3 bölüm kaldı. İyi bir sezon finaliyle herşeyin çok hızlı ve bir takım ufak mantık hatalarını görmezden gelebilirim çünkü kaç dizi daha var bu kadar kaliteli?