Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Ayrıca … girecek dediğiniz karakter dizide göründü. İkinci sezonun son sahnesinde. Daha büyük bir rolü olmayabilir gibi geliyor bu sezon bana

1 Beğeni

Doctor Who’nun 5.sezonuna başladım hatta 4 bölümüm kaldı. Daha yeni yeni 11.Doktor’u tanımaya başladım, gerçekten alışamadım hiç. David çıtayı o kadar yükseğe çıkardı ki muhtemelen bundan sonraki hiçbir doktora tam olarak ısınamayacağım. Amy Pond’u da hiç mi hiç sevmedim, nerde Rose, Martha, Donna gibi yoldaşlar? :frowning:

Olabilir, Disney’in Boba Fett için ayrı bir dizi ihtimali de varmış belki onun hazırlığıdır.

1 Beğeni

Raised By Wolves dizisini izlemeyen kaldıysa mutlaka izlesin. 9 bölümdür dizideki gezegende yaşıyorum bugün finali izleyeceğim. Ridley Scott gerçekten bilimkurgu işini çok iyi biliyor. İyi bir bilimkurgu romanı okurken aldığım tadı alıyorum bu diziden.

2 Beğeni

Yavaş yavaş da olsa Good Omens ve Bir Başkadır izliyorum. Queen’s Gambit’e de bir ara bakmak istiyorum.

Raised by Wolves, Mandolorian ve Carnival Row da radarımda.

3 Beğeni

Raised By Wolves finaline kadar benim için son dönemde izlediğim en özgün bilimkurgu dizisiydi. Kişiden kişiye değişebilir ama finalde konu benim beklediğim yönden farklı bir yere doğru ilerledi. Finale kadar 8.5 puan verirsem son bölümde 6.5 veririm. Yeni sezonda güzel bir yere bağlanırsa fikrim değişebilir.

1 Beğeni

The Crown

Birinci sezon ilk 2 bölümü izledim. Oyunculuklar inanılmaz başarılı. İngiliz aksanına karşı zaafım olduğu için diziyi ekstradan beğendim. Bir dizideki her oyuncu mu çok başarılı olur, aşırı derecede beğendim. Özellikle Kral George ve Prenses Elizabeth’i oynayan oyuncular başka seviyede oynamışlar. :heart_eyes: :heart_eyes:

1 Beğeni

Ben de ikinci sezonuna başladım bugün. Dönem dizileri sevenler için harika bir dizi. Ayrıca tv başında uyumayı sevenler içinde harika bir dizi. Her bölüm nerdeyse uyuyakalıyorum.Yüksek tempo yok, bir diğer bölümü peşpeşe izlettirecek kadar gizem ve merak yok ancak İngiltere ve dünya tarihini ekranda çok güzel öğretiyor. Dizide en çok merak ettiğim, Iron Lady lakaplı Margaret Thatcher’ı nasıl karakterize edecekleri. Winston Churchill’i oldukça iyi yansıtmışlardı ilk sezonda.

Bu sene izlediğim diziler bölüm 2:

Grey’s Anatomy

Doktorlar’ı 10 kere izlemiş ve hala çok seven biri olarak artık orijinal versiyonunu izleme zamanı geldi dedim, hala da devam ediyor olması müthiş. Uyarlamamışız direkt almışız repliklere kadar aynı sadece Meredith Ela, Derek Levent olmuş :smiley: Şarkı seçimleri çok güzel. 2.sezona yeni başladım şu an Bilge’nin geldiği bölümdeyim (Bilge’ye bayılmıştım Amerikan versiyonu daha fenaymış.) BEBEK DEĞİL FETÜS!!

Ratched

American Horror Story’yi yıllardır neden izlediğimi bilmediğim halde izlemeyi sürdürdüğüm için bu diziye de şans vermek istedim, dedim ne de olsa çoktan psikolojimizi bozdular AHS ile. Sarah Paulson inanılmaz bir oyuncu, nerede oynarsa oynasın kendini izletiyor. Kamera çekimleri de hoş olmuş.

The Big Bang Theory

Parks and Recreation’ı bitirmemle birlikte yeni bir sitcoma başlamak istedim çünkü cidden arkadaşımdan ayrılmış gibi hissettim. Bu dizi çok komik bir dizi ve bir sürü bilimsel teknik kelime öğretiyor ancak bazı yerlerde karakterlerin cinsiyetçi şakalarından ve davranışlardan rahatsızlık duydum. Cılkını çıkarmadıkları sürece izlemeye devam edeceğim çünkü Sheldon izlediğim en kendine özgü dizi karakterlerinden.

Saygı

Henüz 4 bölüm yayınlandı ama sevdim gibi, gerçi son bölümde biraz tadı kaçtı. Ülkedeki kameralara yansıyan “saygısızlıklıkları” ara geçişlerde kullanmaları çok yakışmış. Blutv yapımları ümit verici olmaya başladı. 7yüz’ü de beğenmiştim.

Superstore

superstore-poster

B99,The Good Place, Parks and Recreation dizilerinin yapımcısının bir diğer dizisi. Amerikan süpermarketi Cloud 9’da çalışan bir grup insanın hayatını ve markette olanları izliyoruz. Daha ilk sezonu izledim, beğendim devam edeceğim. Bu dev marketlerde neler oluyormuş insan şaşırıyor.

House of Anubis

viacom-HOUSEOFANUBIS_VOLUME_6-Full-Image_GalleryCover-en-US-1552556817133.UY500_UX667_RI_VBv6KviX33zjUX9jkJXCG3RqN5xijb_TTW

Bu diziyi ben ortaokuldayken çok seviyordum ve devamını hiç izleyememiştim. İnternette bir şekilde buldum ve bitirdim. Küçüklüğümden gelen Mısır mitolojisi sevgimi katlayan bir diziydi zamanında. Yaşadıkları ve okudukları yere bayılıyordum, böyle bir lisem olacak sanmıştım küçükken izlerken :smiley: :smiley: :smiley: bazı anadolu lisesi problemleri

Seinfeld

Seinfeld

Sitcomların atası dedikleri diziye sonunda başlayabildim. Cidden eskiymiş kamera yakın çekime gelince buğulanıyor. Olayları stand up yapılarak anlatılmasını sevdim. Normalde “mockumentary” denilen The Office ve Parks and Rec.'in yaptığı röportaj şeklinde sitcomları daha çok tercih etsem de bu da hoş olmuş.

House of Cards

Vay dedim izlerken, burada neler varmış böyle.Yeni başladığım bir dizi çoğunuz izlemiştir diye düşünüyorum. Netflix’in “TI DIMMM” açılış sesi de Frank abimizden geliyormuş. Böyle diziler izleyince kendi küçük dünyamın ne kadar da huzurlu olduğunu bir kere daha anlıyorum.

Buffy The Vampire Slayer

ImageHandler

:smiley: Buffy… Kendilerine pek ısınamadım ama bu kadar sevilen bir dizi olması çok şaşırtıyor beni bu yüzden izlemeye devam, zaten aşı bulunana kadar evdeyiz Buffy’nin komik makyajlı canavarları öldürmesini izlemek için bol vakit var.
Bir de Alyson Hannigan ne kadar gençmiş, ilk tepkim buydu izlerken. Onu “Lilypad” dışında başka bir rolde izlememiştim garip geldi.

Alev Alev

3c1741702251d45486f38c6b8d102abc_640x640

Bir önceki yazımda bahsettiğim Fransız dizinin uyarlaması sonunda televizyonlarımıza geldi. Asıl senaryodan kopulup değişiklikler yapılmış ancak şimdilik güzel gidiyor. Yalnız o isim nedir öyle, Yeşilçam filmlerini andırıyor :smiley: Hazar Ergüçlü… Koca oyuncu havuzunda neden başka isimler görmüyoruz? Yeni yüzler, yeni mezun konservatuar öğrencileri mesela? Neyse…

5 Beğeni

House of Anubis’i CNBC-e zamanları hafta sonu verirlerdi izlerdik. Güzel zamanlardı.

3 Beğeni

Geçenlerde son bölümünün yayınlandığını duyunca hüzünlenmiştim. Aslında 13. sezondaydım ama uzun süredir izlemiyordum. Bir anda baştan itibaren izlemeye karar verip bugün ilk bölümü tekrar izledim. İlk gün izlediğim kadar keyif almışımdır. (2010’da izlemiştim.) Dean ile Sam ne kadar da gençmiş o zamanlar. Sesleri bile ince geldi. :slight_smile:

3 Beğeni

Son zamanlarda haftalık olarak The Mandalorian izliyorum.

Bir Başkadır bitti. İlginç bir deneyim oldu. Devamı gelecek mi acaba?

@Okuryorum ve @SJack tavsiyesi ile The Mandalorian’a başladım. İlk sezon bitmek üzere, sonrasında da Wolves izleyeceğim sanırım.

2 Beğeni

Başka işim yokmuş gibi en başından tekrar AHS izlemeye başladım. Supernatural ile birlikte korku-gerilim türüne bu kadar bağlanmamı sağlayan dizidir.

Normal gülü siyaha boyayıp, “normal şeyleri sevmediğini biliyorum” diyerek Violet’e veren Tate’e hala içim gidiyormuş bunu fark ettim :d mental olarak 13 yaşında olduğumu tescillemiş oldum.

Roanake sezonunda yarım bırakmıştım ama bu sefer tamamlamayı düşünüyorum.

6 Beğeni

Raised by Wolves cidden iyi bir dizi mı? İlk duyduğumdan beri hep temkinli yaklaşıyorum. Scott babaya güvenmiyorum. Son zamanlarda çektiği filimleri ortada. Güzel Alien evreni ne hale geldi…

Kayda değer bir bilimkurgu dizisi kesinlikle. Son 3 bölümünü henüz izlemedim çünkü pek hoşlanmadığım bir yere kaydı. Yine de izleyin bence. :smile:

1 Beğeni

İzleyeceğim, teşekkürler. Sanırım dizi bilimkurgudan fantastiğe kaymış.

1 Beğeni

Kairos veya ona benzer bir dizi var, isim hatası olabilir, onu seyrediyorum Güney Kore yapımı. Bilimkurgusal tarzda zaman/paralel evren ile ilişkili. Mantık hataları benim için çok önemli değil diyenler izleyebilir. Gizem, aksiyon, dram karışık ve sürükleyici…

Adı Kairos izlemekte pek emin olamamıştım. Bilimkurgu ve aksiyon içeren Güney Kore yapımları birbirleriyle çok benzeşiyor bazen. Sürükleyiciliği nasıl acaba?

1 Beğeni

Evet düzelttim şimdi. Sürükleyiciliği gayet iyi. Fakat baya bir Kore dizisi izlediğim için böyle devam eder mi bilemiyorum. Hele de konu finalini mantıklı bir yere bağlamakta sıkıntıları oluyor, özelikle eski dizilerde daha çokmuş korecanlar öyle diyor. :smiley:

1 Beğeni