Onlarca Kore dizisi izledim ben de. Doğru düzgün bir finali olanlar iki elin parmaklarını geçmiyor cidden. Eski diziler daha da fena.
Sadece The Boys’u izliyordum sezonları bitti zaten.(Homelander en sevdiğim karakter) Bir sezonda Rick and Morty baktım nasıl bir dizi diye.
Ben sadece Lucifer izliyorum çünkü çok sürükleyici ve eğlenceli
Amazon Prime’da X Files görünce başladım diziye. Ne zamandır izlemek istiyordum. Zamanında bölük pörçük çok az izlenmiştim. Bayağı hoşuma gitti benim ya.
Derslerden başımı kaldırabildiğimde Schitt’s Creek izliyorum. Kısa bölümlü ve keyifli bir şeyler arayanlara önerilir.
İlk iki bölümü izledikten sonra başımı ellerimin arasına alıp bunca zaman Nip/Tuck’ı nasıl izlemediğimi düşündüm.
Son zamanlarda ihtiyacım olan şey cidden buymuş. İki estetik cerrah etrafında gelişen hastane dramaları, Christian sayesinde bolca olacağa benzeyen seks ve çarpık ilişkiler… Şu ana kadar en sevdiğim kısmı hastalarla görüşme ve hazırlık kısmı oldu.
Muhtemelen yarım bırakmam.
Bence kesin gelir. Çok uzatmadıkları sürece izlerim, bayağı keyifli dizi. En sevdiğim karakter hocanın arabası. Bunu oyunculuklar kötüydü anlamında söylemiyorum, hatta figüranlar bile televizyon dizilerindeki oyuncularla kıyaslanamayacak kadar iyilerdi bence. Ama araba da çok güzel.
Beğenmediniz mi ?
Rick and Morty’i beğendim. Tavsiye ederim izlemeyenlere. On üzerinden sekiz verirdim diziye. 1 sezon izledim ama beni yeterince eğlendirdi.
Bu aralar
The Office
Yeni bölüm geldikçe Young Sheldon
Hocam ne yaptınız ya, anılarım canlandı. Eski Türkiye’de bu diziyi cnbc-e de sansürsüz bir şekilde izleyebiliyorduk. Pazar geceleri 11’de başlıyordu sanırım. Sinematografisi kusursuzdu. Ama daha önemlisi bu ve bunun gibi diziler (mesela Six Feet Under) sayesinde kendimizden farklı yaşamlara ve toplum biçimlerine karşı anlayış ve hoşgörü kazandı bizim kuşak. Şimdilerde kadın bedeninin gölgesinin sansürlendiği bir ortamda yetişen nesillerin akıbeti nasıl olacak bilemiyorum.
4 yıldır The X Files izliyorum, uzunluğundan alakasız bi’ küsüp bi’ barışmam yüzünden hala bitiremedim. Yoksa max 1 ayda bitmişti. Bunun dışında yeni çıkan dizilere de bakmaya çalışıyorum ama en sevdiğim dizimdir kendisi. He bir de Outlander devam eden dizi olarak çok sevdiğim bir dizi.
Mandalorian bitti, sonu hayal kırıklığı oldu.
Raised by Wolves’u ise çok beğendim. Dilerim ikinci sezonu yakın zamanda çıkar.
The Mandalorian Chapter 13 (2x5)
Bu diziyi bize Allah yolladı. Yani daha ne denir ki. Muhteşem bir bölüm daha. Ben hayatımda her bölümünden bu kadar keyif aldığım bir dizi daha hatırlamıyorum.
Baby Yoda (Grogu) yine o kadar tatlı ki dayanamıyorum ekran başında. Her adı seslenildiğinde dönüp bakışına acayip düştüm. Evladım gibi seviyorum kendisini.
Ahsoka Tano’yu twitterda paylaşılınca gördüğümde benzemediğini düşünerek biraz downgrade yemiş gibi hissettim ama diziyi izleyince gördüm ki olabilecek en uygun seçim yapılmış. Gerçekten bu dizi hiçbir yanıyla olumsuzlul örneği sergilemiyor. İnşallah şu şekilde çok uzun seneler devam eder.
Bebek kaç yaşında sizce ben anlamadım bu bölümde.
İlk sezon 50 yaşında diyorlardı.
“50 yaşında bile olabilir.” benzeri bir ifade kullanmışlardı sanki kendi aralarında konuşurlarken ama kesin bir yanıt yok bu konuda.
Bu ırkın ne olduğu dahi bilinmediği için kaç yıl bebek, kaç yıl çocuk kalıyorlar bilemiyoruz. Veya kaç yıl ömürleri vardır bilemiyoruz. Öyle ki şimdiye dek bir tek Yoda idi bu ırkın temsilcisiydi. Yakın zamanda Yoda ile aynı dönemde(Klon Savaşları dönemi vs.), aynı yaşlarda bir kadın Yoda’nın yani Yaddle’ın Jedi Tapınağında bulunduğuna dair bir yazı okumuştum. (Ki bu yazı da Baby Yoda ile ilk tanıştığımız The Mandalorian birinci sezonu sırasında acaba onların çocuğu olabilir mi merakıyla yazılmıştı.)
Ben Jediların Tasfiyesi sırasında Grogu’nun Coruscant’ta Jedi Tapınağında eğitim görmek üzre bulunuyor olmasını çok önemli buluyorum. Baby Yoda’nın o sırada orada bulunmasını tasarlayıp yazmak bir senarist açısından gerçekten çok cesur bir hareket olduğunu düşünüyorum. Olabilecek en zor kısmı seçtiler ve bu kadar kendine güvendiklerine göre sağlam bir şeyler çıkar diye umuyorum. Üstüne bir de onu oradan kimin kaçırdığını/kurtardığını öyle merak ediyorum ki…
Ben hikayenin 501 Lejyona, hatta Anakin’e kadar uzayabileceğini düşünüyorum.
Merhaba. Ben bu diziye başlamayı düşünüyorum. Prime videoda miniseries ve 1,2,3,4 sezon yer alıyor. Başka mecralara hiç girmeden bunları izlesem yeterli olur mu, keyif alır mıyım?
@SJack başladın mı izlemeye, bu listeden mi gidiyorsun?
Dün The Queen’s Gambit bitti. Gerçekten çok beğendim, içimdeki satranç sevdası yeniden ortaya çıktı ama baskılıyorum şimdlilk
Netflix böyle mini dizilere daha fazla yer verse keşke.
Ben diziyi bitirmek üzereyim neredeyse. Birisine sorduğumda filmler hariç diğerlerini izlemesek bile pek mühim bir şeyi kaçırmamış olacağımı söyledi. O nedenle Razor ve Plan filmlerini izleyin derim.
Cevap için teşekkür ederim. O zaman miniseriesden başlayıp ilk iki sezonu izleyeyim. Arada Razor filmi görünüyor. Dördüncü sezonun arasında da diğer filmi izleyip bitiririm.
Fırsat olursa bence Caprica dahil diğer izleme önerilerini de izleyin. Seri ve hikaye çok daha iyi anlaşılıyor.
Örneğin Ruh/bilinç/ yaradılış/Tanrı gibi göndermeler için Caprica izlenince hikaye içerisinde olan yeri daha net anlaşılıyor.