Birkaç gün önce izledim, bu kadar beğeneceğimi tahmin etmemiştim. Ana karakterimiz Beth’in küçüklüğü de ileriki yaşları da çok güzel işlenmiş, her bölümü keyifle izledim. Satrancı ilkokul öğretmenim zorla öğretmişti zamanında öğrenmeyene sıfır veririm demişti bu baskıyla öğrenmiştim. Aynı şekilde lisede de bir hocam zorla satranç turnuvasına dahil etmişti beni, bilerek yenilip hemen çıkmıştım, bir daha da satrancın yüzüne bakmadım (satranç kelimesini görünce bile tüylerim diken diken oluyordu) bu diziye kadarmış Sadece son bölümün hemen sonlandırıldığını düşünüyorum onun dışında aklımda şu da şöyle olsaymış gibi bir bölüm gelmedi. Güzel iş Netflix 8/10
Tek kelimeyle müthişti. Ülkeyi ayna gibi yansıtmışlar ekrana. Her bir karakter bambaşka bir hayat, izlemesi yer yer üzücüydü. Beni en çok etkileyen sahne iki kız kardeşin kavgası ve Ruhiye’nin yaşadıklarıydı.
Black Books
Başka bir durum komedisi ile karşınızdayım Black Books adlı bir kitapçı işleten pasaklı Bernard Black, yan dükkanda çalışan arkadaşı Fran ve tesadüfen tanıştıkları muhasebeci Manny ile yaşadıkları olaylar anlatılıyor. Çok güldüm özellikle Manny’nin ilk iş gününde. Kitaplarla dolu bir dizi izlemek mükemmel. 90’lar sonu 2000’ler başı çekilmiş dizilerin hep başka bir cazibesi var.
Merhaba.İlk önce mini seri ardından 2 sezon 17.bölüme kadar izleyip Razor ve 2.sezon sonunda Battlestar Galactica | The Resistance (Webisodes) bölümlerini izlemek gerek.PV’de yok galiba bu bölümler onun için intetten izlemeniz gerek dizi gidişatını anlamak için. Ardından 4.sezon 15.bölüme kadar izleyip Plan B adlı filmini izlemek isterseniz izleye bilirsiniz Webisodes kadar mühim birşey degil Plan B izlemek istemesseniz ise 2.sezon sonu Webisodes’den sonra 3-4 sezonu direk izleyebilirsiniz.Dizi bittikten sonra Caprica dizisi var BSG’in 40 öncesini Cylonların yapımı ele alan 1.sezonluk bir dizi,aslında iyi bir yapım olmasına ragmen devamı gelmemesi kötü oldu.Bunlar dışında BSG evreni için çerezlik yapımlar var izlemek isterseniz.
Dün Şahsiyet dizisine başladım. Gerçekten çok başarılı olmuş. Hakan Günday’ ın yazdığı senaryonun zaten kötü olmasını beklemiyordum. Buna çok iyi oyunculuklar da eklenince, gayet güzel, seyir zevki yüksek bir iş ortaya çıkmış.
Finallememiş dizileri takip etmemeye çalışıyorum.
B99 alışması zaman alan alışılınca bırakılamayan dizilerden. Finalleyen bir dizi değil ama sonuçta komedi dizisi finallemese de izleniyor.
Bir de kışın gelmesiyle Six feet under a tekrar başladım :’)
The Office
Futurama
Love, deats & robot
Rick and Morty
Cevaplar için ayrı ayrı teşekkürler. Netten de biraz araştırınca yukarıdaki listenin kabul görmüş olduğunu fark ettim ve mümkün olduğunca o liste üzerinden ilerlemeyi planlıyorum. Evet miniseries ve 4 sezon dışında prime videoda yok ama internetten izlerim. Az önce ilk bölümü bitirdim gayet hoşuma gitti. @SJack@Husey
Arkadaşlar, Değiştirilmiş Karbon dizisi vardı. İzleyen varsa spoiler istiyorum o diziden. Başlayıp diyaloglara dayanamayıp bırakmıştık ama cinayet işi nasıl olmuş merak ediyorum.
The Mandalorian güzel devam ediyor. Dark’ın son sezonunu sonunda izledim. İlk 4 bölüm çok zorlansam da finalini sevdim. Raised by Wolves ilk sezonu bitirdim. Beklemediğim bi tarafa ilerlese de Ridley Scott’ın ilk bölümü yönetmesinden anlamam gerekirdi. Yine de ikinci sezonu merakla bekliyorum. The 100 son sezonu da artık izleyebilirim.
Yarım Kalan Aşklar’ı bitirdim. Oldukça eğlenceli, güzel bir diziydi. Son bölüme kadar dizi çok iyi gidiyordu ama final bölümü kötü olmuş. Yine de izlenmesini tavsiye ederim.
Alef’i de bitirdim. Oldukça cesur ve başarılı bir polisiye dizisiydi. Dünya klasmanında başarılı bir iş olmuş. İzlenmesini tavsiye ederim.
Broadchurch. Konusunu ilk okuduğumda, “Bu kadar basit ve durağan bir konu nasıl 3 sezon işlenebilir, insan sıkılıp daha ilk sezondan diziyi bırakmaz mı?” diye düşünmüştüm. Hatta o kısacık fragmanı izlerken bile sıkılmıştım. Ancak hiç de öyle değilmiş. Tabii ki öyle çok hareketli, aksiyonlu şeyler olmuyor ancak o kasabadaki ilişkiler, olaylar insanı öyle etkisi altına alıyor ki heyecanla hemen yeni bölüme geçiveriyor insan. Oyunculuklar zaten öve öve bitmez, kısa kesip anlatmak ise neredeyse ayıp olur. Zaten başta diziyi izleme sebebim de oyuncuların başka yapımlardaki işlerine duyduğum hayranlıktı. Olivia Colman’a mı hayran olayım, Jodie Whittaker’a mı, Eve Myles’a mı? Yoksa biricik 10. Doktor’um, burada da yine inanılmaz bir iş çıkaran David Tennant’a mı? Senaryoya ayrı, oyunculara ayrı hayran kaldım. Son sezona geldim, bu sezon farklı bir olay işleniyor anladığım kadarıyla. İzleyip bitirmeye kıyamıyorum. 1 hafta oldu, öööyle bakışıyoruz diziyle. Ancak sanırım dayanamayıp bu hafta bitireceğim. Final sezonunun da en az ilk iki sezon kadar harika olacağından eminim.
Çok övüldüğü içinn USS Discovery izledim ama hayal kırıklığı oldu maalesef. Bir süre bir şey izlemem sanırım ya da ara ara belgesel olabilir. Netflix’te 2. Dünya Savaşı belgeseli vardı, o var aklımda.
Mindhunter’ı izledim. Üzerinden uzun zaman geçti ama hala etkisinde kaldım. Durağan olmasına rağmen kaliteli bir dizi.
Vikingleri de izledim ama son sezon harici. Son sezonu da ikiye bölmüşler sanırım. 30 Aralık’ta devamı gelecekti.
Bu sıralar dizi izlemiyorum. Dizi önerilerine açığım.
Game of Thrones finalinden beri yeni bir dizi izlememiş biri olarak çılgın bir adım atıp Ratched’e başladım. American Horror Story de izlemedim üstelik ama içimden geldi. Dizi Guguk Kuşu kitabındaki bir karakterden uyarlanmış. Onu da bilmiyordum. Bitirdikten sonra Guguk Kuşu’nu okuyacağım yakın bir zamanda. Zaten okumak da istiyordum güzel denk geldi.
Projem beni bu aralar epey zorladığı için Ratched minik bir kaçamak oldu. Her gün bir bölüm izliyorum. En son 5. bölümü bitirdim. İyi ki başlamışım. Gayet güzel gidiyor. Sarah Paulson son yıllarda gözüme çarpan bir oyuncuydu. Burada kendisine hayran kaldım. Bölümler 50 dakika civarında; normalde sıkılmadan duramazdım ama burada öyle bir şey olmadı. Sürekli “Acaba Mildred şimdi ne planlıyor?” diye düşünüyorum Katil kardeşinden, Gwendolyn’e; hemşire Buckett’tan rehabilite olmaya gelen hastalara kadar herkes çok uymuş rollerine. Kimseyi yakıştıramadığım olmadı. Dizinin sonunun nereye varacağına dair de hiçbir fikrim yok. Umarım böyle devam eder.
İnanın hayatımda sadece Türk dizisi olarak Leyla İle Mecnun’u izledim. Başka hiç bir Türk dizisini bu dizi kadar başarılı bulamadığım dan izlemedim. Düşünün Leyla ile Mecnun bittiğinden beri Türk dizi açmadım. Ama geçenlerde Zeynep Çamcı nın başrolde oynadığı BENİ BÖYLE SEV dizisine rastladım tesadüfen. Ya arkadaş salya sümük ağlıyorum. Düşünsenize 38 yaşında bir erkek elinde telefon salya sümük ağlıyor.
Ya bu dizideki samimi aşkı, samimi dostluğunu, yerinde samimi komedisini çok sevdim. Gerçi 3. Sezon mantara bağlamış ama olsun.
Şimdi sizden BENİ BÖYLE SEV dizisini izlemiş ve benim yukarıda dizi hakkında yazdığım kriterlere çok uygun gelecek bir başka dizi biliyormusunuz acaba? İçindeki karakterlerin dostluğuyla ve aşkıyla ağlatsın.
Söylediğiniz diziyi izlemedim; ama geçenlerde ben de Yabancı Damat dizisine sarmış, gece gündüz izlemiştim ( İşsizlik işte). Ama birçok Türk dizisi var, izlerseniz beğeneceğinizi düşündüğüm. Ezel, Şahsiyet, Behzat Ç., Yeditepe İstanbul, Şaşıfelek Çıkmazı, Yedi Numara, Üzgünüm Leyla… Öff ne kadar çokmuş. (:
Yeni başlayan ve henüz 8 bölüm olan Gönül Dağı (TRT 1) dizisini tavsiye ederim. Ayrıca yine TRT 1’de yayınlanmış Yeşil Deniz dizisini de izlemenizi tavsiye ederim. Kriterlerinizi karşılayacağına eminim. Tekrar tekrar izlenecek diziler.
Ya aslında BENİ BÖYLE SEV dizisinde beni büyüleyen şey samimiyet ve dostluk duygularıydı.
Seneler öncesine döndürdü beni. Üniversite çağlarımı hatırladım. Üniversitede benim arkadaş çevremde çok samimiydi. Güzel günlerimiz geçti. Anlatsam size gülmekten kırılıp yerlere yatarsınız.
Sonra askerlik ve evlilik deyince unutuldu aradaki bağlar ve dostluklar. Her geçen sene daha az görüşür olduk. Belkide bu dizi beni bu yüzden çok etkiledi. Hatta benim kraliçemle aynı üniversitede ve aynı sınıfta okuduk.