Çok teşekkür ederim. Trt de olması iyi oldu. Yoksa fox yada star daki fitne fesat diziler çok fena canımı sıkıyor.
Aslında bu yozlaşmış ve fitne fesatın her yanımızı sardığı dönemde, insan sıcacık ve samimi bir şeyler arıyor. Eski dostluklarımız içten içe aranır oldu. Her nereye dönsem bir çıkar kavgası, yapmacık dostluklar, zoraki gülüşler,dedikodu…
Bazen nefes alamaz hale geliyorum. Çocuğum ve eşimle çok mutluyum. Zaten bir onların yanında gülebiliyorum. Bazen insanın bu büyük kenti bırakası geliyor. Aman neyse, hayat işte.
Şu an izliyorum 14. bölümdeyim. Muhtemelen bu kadar ince düşünülmüş başka Türk dizisi yoktur. Normal bir Türk dizisinin bölüm sonuna koyup milleti şok edeceği büyük olaylar bölüm ortasında oluyor. Olaylar telefon veya kapı dinlemelerle gelişmiyor. Bölümler boş bakışmalarla doldurulmuyor. Hikayede bol bol kitap veya şiir görüyoruz ve hepsinin konusu hikayeyle bağlantılı. Çekimler diziden çok sinema filmi gibi. Oyunculuklar Sedef Avcı ve Mert’i oynayan kişi hariç başarılı. Cansu Dere kötü değil ama daha iyi bir oyuncu olabilirdi. İpek Bilgin, Salih Kalyon ve Tuncel Kurtiz inanılmaz başarılı. Eğer dizinin kalanında da bu kalite korunuyorsa herkese öneririm.
Prime’de Goliath izliyorum. 2. bölüm bitti, bazı yerler klişe olmasına rağmen şimdilik gayet iyi. Mahkeme dizilerini sevenler bir göz atabilir.
Star Wars: The Clone Wars. İzlemeyi uzun zamandır ertelediğim bir diziydi. Henüz daha ilk sezondayım ama oldukça güzel bir yapım gibi görünüyor şimdiden. Bundan önce de 2003-2005 arası yayınlanan 25 bölümlük Star Wars: Clone Wars’u izlemiştim. İkisi de çok hoşuma gitti. Aralarında, “The” kelimesinin varlığı/yokluğundan çok daha büyük farklar var ve her bir fark iki seriye de ayrı ayrı anlam ve güzellik katmış; birini diğerinden daha kötü yapan hiçbir detaya rastlamadım henüz. Clone Wars iki filmin arasına tam olarak yerleşen ve daha çok aksiyon odaklı bir geçiş dizisiyken, The Clone Wars daha ince detaylara yer verme amacı gütmüş ve evreni çok daha zenginleştirmiş. İkisini de fikir olarak da seyir keyfi olarak da çok beğendim. Umarım The Clone Wars’un ileriki sezonları da ilki kadar güzeldir, izliyoruz bakalım.
Bende geçtiğimiz günlerde izlemeye başladım. İlk sezondayım ve yorunlara göre ileriki sezonlarda dahada güzelleşiyormuş.
Hasret kalmıştık kaliteli Star Wars yapımlarına, ilaç gibi gelecek desenize.
Bir çuval Star Wars içeriği gelecek yakında. Onlar gelene kadar vakit geçirmiş oluruz.
Peaky blinders 5. Sezon son bölümünü izledim geçenlerde. Seviyorum bu diziyi. Şunu söylemeden geçemeyeceğim son bölümde ismini spoiler olmasın diye vermeyeceğim şahsiyetin Gelibolu savaşı ile ilgili ettiği cümleye güldüm resmen. Sevgili ölümsüz kahramanımızın oyunculuğu efsane, karakterin Türklerle ilgili bi yarası var ya dur bakalım.
Maalesef sonu ile berbat etmese de hayal kırıklığına uğratan dizi. Diğer sezonlarına bakmayacağım.
Ne izlesem diye araştırırken Michael Connelly’nin kitaplarından uyarlanan Bosch dizisine rastladım.
Connolly’yi bana daha önce @allikaya tavsiye etmişti. 13 yaşındaki bir çocuğun cinayetini araştıran dedektif Bosch’un hikayesi anlatılıyor bu dizide. İzleyelim bakalım.
Bir öneri bir de sorum olacak:
Dostlar kara mizah, gerçekçi ve sert eleştiriyi güzel bir animasyon stili ve komedi ile izlemek isterseniz, “F is for family” dizisini öneririm. Pek bilinmez ama çok iyidir.
Bu izlediğim bir dizi değil ancak bakanlar varsa düşünceleriniz almak isterim, yeni çıkacak olan Wanda and Vision dizisi nasıl bir beklenti oluşturdu sizde? Şahsen beni en çok heyecanlandıran Marvel işi olabilir.
Your Honor
Bu hafta yayınlanan ikinci bölümü de izledim. Bryan Cranston oyunculuğunu yine konuşturmuş olaylar karşışında verdiği tepkiler, diyologları çok başarılı. İnternette “Yeni Breeaking Bad’ mi doğuyor ?” gibi yorumlara rastlamıştım, diziyi seyredince bu tarz yorumlara hak vermedim değil. Kesinlikle tavsiye ediyorum

American Horror Story’nin son sezonu korkunç derecede kötü olduğu için yeni heyecanlar arıyordum ki, Pedro Pascal’ın kadroda olduğunu gördüm.
Açıkçası ilk yayınlandığı zamandan beri hiç ilgimi çekmiyordu ve Pedro’yu da görünce “ooo kesin bir kaç bölümde ölüp gidiyordur azıcık izler bırakırım” diyip başlamış bulundum. Ama kendisi düzenli kadrodaymış. :((
Umarım övüldüğü kadar iyidir çünkü yarım bırakamama takıntım var (magma seviyesinde kötü değilse tabii).
Konusu nedir bir katili koruyan baba mı?
Oğlu suç işleyen, babayı - yargıcı izliyoruz.
Yargıcın oğlunun ölümüne sebeb olduğu kişi de mafya - nüfuzlu bir kişiyle bağlantılı olduğundan, işler tabiri caizse kopuyor. Dizi başlıyor.
The Mandalorian’ın son bölümü gelmiş. İzlemeye kıyamıyorum. Şimdi kim 1 sene bekleyecek yeni sezon için
Dolu dolu bir 2.sezon finaliy’di.3.sezon bomba gibi olacak
Ben de bekletiyorum daha izlemedim. Ne güzel aklımda değildi ta ki bu mesajı görene kadar.
İzle gitsin son bölümde aklın duracak bu dizi daha çok şeye gebe olacak.
Hala izlemeye kıyamadığım gerçeği ama şimdi kalkıp açıcam ama yapmakta istemiyorum. Çok büyük çelişkiler bunlar 🥲 Sanırım evrene dair en güzel yapımlardan biri oldu.