Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Kitabın Türkçe çevirisi gibi dizi de 1 de kalmış demek. Eserde bir gudubetlik var sanırım :slight_smile:

1 Beğeni

En sert bilimkurgu dizisi derken?

Alt tür olarak sert bilimkurgu (hard Science fiction) grubuna giriyor, kitaplarından dolayı. Işık hızını aşamayan, Newton fiziğine uyan gemiler, uzay boşluğunda sesin yayılmaması, anti yerçekimi filan yerine manyetik botlar ile yüzeye tutunma vb. Tabii uzaylı kısmı olayı biraz değiştiriyor, ama genel olarak diğer dizilere göre farklı bir yerde. 90’lar sonrası modern bilimkurgusunu temsil ettiğini düşünüyorum.

2 Beğeni

Hard science fiction demek istemiş sanırım. Sert olarak çevirmek ne kadar doğru bilmiyorum ama çevirisi de yok sanırım.

3 Beğeni

Teşekkür ederim, kaliteli bir diziymiş, şu outlander bitsin bu diziye başlayım.

1 Beğeni

Türkçede sert bilim kurgu olarak kullanıldığını biliyorum, katı bilimkurgu da denebilir.

Rica ederim, bilimkurgu seviyorsanız hoşunuza gideceğini tahmin ediyorum. Bu arada Amazon Prime’da bütün sezonları var, ama malûm ortamlarda da var. :slightly_smiling_face:

Şimdi bir yokladım, bilimkurgu kulübünde “sert” kullanılmış, Vikipedi’de ise “katı”. Seçin beğenin yani. İkisi de tam karşılamıyor gibi. Bilimsel bilimkurgu diyelim. :woozy_face:

1 Beğeni

Yılın en sansasyonel dizisi Blutv’de. İmdb puanı düşükmüş gerçi ama yönetmene güveniyorum.

En sevdiğim tür bilimkurgu,aslında Amazon Prime videodan izlemek isterim ama nedense görüntü hep kötü oluyor malum ortamda izleyecem ben yine:)

1 Beğeni

Ben daha 4. sezonu yeni izledim 5. sezon çıkmış. 1 senede çekildi galiba bu sezon.

Evet, geçen yıl 12 Aralık’ta yayınlanmıştı. Amazon Prime devralınca işleri hızlandırmışlar. 4. sezon öncekilere göre biraz çıtayı biraz düşürmüştü, bu sezon toplamışlar gibi, ilk üç bölümü beğendim. Tabii yayınlanmadan önce sonraki sezonu çekmeye başlamışlardır diye tahmin ediyorum, çünkü 4 çekilirken 5 de onay almıştı.

Cobra kai 3.sezonun yayında olduğu bilgisiyle nasıl yaşayacağım ben. İzlemek istediğim diziler birikti ve izleyebildiğim tek şey ders kayıtları.

Kurtlar Vadisi (2003 - 2005)

image

Birkaç haftadır ailemle birlikte Kurtlar Vadisi izliyorum, bitirmek 2021’e nasip oldu. Benim sonuna kadar izlediğim nadir Türk dizilerinden birisi. Hatta belki de televizyonda yayınlanmış olan ve sonuna kadar izlediğim ilk Türk dizisi olabilir. Dizideki en iyi iş çıkaran kişiler bence metin yazarlarıydı, diyaloglar çok akışkan ve akıllıca ilerliyordu. Hikaye de sağlam sayılırdı. Birkaç ana karakter ve figüranlar dışında oyunculuklar da iyiydi. Dizinin, The Godfather’ın etkisiyle çıktığı birçok açıdan belliydi. Zaman zaman, birçok aksiyon filmi-dizisi gibi seyirciyi aptal yerine koyma durumu oluyordu tabii. Özellikle keskin nişancının havaya atılan çakmağı vurup, koşan Polat’ı vuramadığı bölüm çok sinir bozucuydu ve bölümün yarısından fazlası öyle ilerliyordu. Eğer izlemediyseniz ve izlemeyi düşünüyorsanız, bu bölümü atlaya atlaya izlemek size hiçbir şey kaybettirmeyecektir. Kısacası; dizi güzel, hoş vakit geçirmemi sağladı, ama IMDB puanının 7,5 olmasını hak edecek kadar iyi değil bence. Pusuyu izlemeyi düşünmüyoruz.

3 Beğeni

Misaeng
20 bölümlük bir Kore dizisi. İlk bölümünü izledim dün akşam. İlk bölüm olduğu için bence spoiler sayılmaz konusunu yazayım. Baş karakterimiz çocukluğundan itibaren go oyuncusuymuş. Ustaları tarafından oyuna adapte olabilmesi için yarı zamanlı çalışması bile engellenmiş. Hayattan bir haber sadece oyunla yaşayan birine dönüşmüş. Ancak profesyonel olamamış önüne ne iş gelirse yapan lise mezunu 26 yaşında biri.
Nerden torpilli bilmiyoruz orasını daha ama torpille çok iyi bir firmaya stajyer olarak giriyor. Herkes ona nefretle bakıyor çünkü çocuk ne dil biliyor, ne bilgisayar. Hayatında daha önce fotokopi bile çekmemiş. Birinci bölümde bu çocuğun ofisteki ilk günlerini görüyoruz. Dizi genel olarak ofis ortamında geçiyor. Kore’de çalışma şeklini, sürekli birlikte yenen yemekleri, içki içmeyi, iyi bir okuldan mezun olmanın önemini, kadının iş hayatında yaşadığı zorlukları falan anlatıyormuş. Ben ilk bölümü çok beğendim ve izlerken çok rahatsız oldum. Çünkü bunlar gerçek, ve çocuğun yerine hep kendimi koydum. Çok üzüldüm.
Diziyi malum sitelerde bulmak bile çok zor ben bir kaç sitede buldum ama hem kalitesi aşırı kötü hem de dizindeki ingilizce yerler çevrilmemiş. Bazı terimleri falan anlamadığım oldu. Üzüldüm. İzleyen link bilen falan varsa tavsiye alabilirim.

Bu arada bir seneyi aşkın süredir Netflix kullanıyorum ve bu süre zarfında çok fazla dizi izledim. Bunların içinde çok çok iyi Kore dizileri vardı. Ben biraz şok oldum. Çünkü Kore dizilerini Türkiye’deki uyarlama dizileri düşünerek hep kötü görür önyargıyla bakardım. Ama aslında öyle değilmiş 2020 senesi önyargımı kırdığım için ve bu mini dizi tadındaki yaratıcı, farklı konuları, kültürü gösteren yapımları izleyebildiğim için mutluyum.

2 Beğeni

Konusunda Go görünce kalp atışlarım hızlandı. :heart_eyes:

Yaklaşık 8-9 ay önce Şibumi kitabını okuduktan sonra oynamama(daha doğrusu öğrenmeye) başladım. Hergün yarım saat bir saat kadar vakit ayırıyorum hem oynamaya hem video izlemeye.

Go için “Öğrenmek için birkaç dakika, ustalaşmak için bir ömür…” denir, ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır tabi.

Şu anda Battlestar Galactica izliyorum, bitirince bu diziye bir şans vereceğim.

Teşekkürler dizi hakkında bilgi verdiğiniz için.

2 Beğeni

Merhabalar izlemediyseniz My Mister, Signal, Prison Playbook dizilerini de tavsiye ederim.

1 Beğeni

Anne with an e’yi bitirdim çok güzel bir dizi izleyebilirsiniz. :smirk_cat:

2 Beğeni

Signali izlemedim diğer ikisini bu yıl izledim çok beğendim teşekkürler.
@ozgurs59 ben daha yeni başladım bitirince tekrar yorumlarım ama umuyorum ki çocuk ofiste verdiği kararlarda, yaptığı işlerde oyunu kullanacaktır.
Netflixten Öneriler
Stranger: bir savcı ve polisin cinayetle birlikte gelen yolsuzluğu ortaya çıkarmasını anlatıyor.
Be Melodramatic: yönetmen, yapımcı ve senarist üç kadının arkadaşlığını ve dizi sektörünü anlatıyor. Ürün yerleştirme kullandıkları yerler favori sahnelerim.
Hospital playlist: 20 yıllık Arkadaş beş doktorun hayatlarını ve hastaneyi anlatıyor. Her bölüm beşinin müzik grubu bir şarkı söylüyor.
Prison playbook: ünlü bir beyzbolcunun kardeşine saldıran birini yaralayıp hapse girmesini ve hapishanedeki bir yılını anlatıyor.
Mr sunshine: Japonya işgalindeki Kore’nin bizdeki kuvayimilliye ordusu gibi bir ordu kurmasını ve doğdukları ülkeyi vatanı olarak görmeyen, ülkesi tarafından kabul edilmemiş insanları anlatıyor.
Stove league: Batmak üzere olan bir beyzbol takımının başına yeni bir müdür getirilmesiyle her bölümde takımın ayrı bir sorununa değiniyor (sakatlık, ayrımcılık, kıdemlilik, doping, mali sorunlar vs)

3 Beğeni

Ted Lasso. Bir Amerikan futbolu menajerinin, bir İngiltere Premier Lig takımının başına geçmesiyle başlayan, üzerinizdeki tüm kötümserliği söküp atan hoş bir dizi. Kendini kötü hisseden varsa bu diziyi izlesin. Belki tam olarak içinizdeki sancıyı dindirmez lakin bir nebze iyi gelir. Apple TV+’ de ikinci ve üçüncü sezon onayını da almış durumda.

1 Beğeni