YEŞİLÇAM
“Bir film çekerim mevsimler değişir!”
BluTV’de yayınlanan yeni dizinin iki bölümünü sıcak sıcak izledim de geldim. Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu, Selin Şekerci dizinin başrolleri. Senaryo Levent Cantek ve Volkan Kazak’a ait. Yönetmen ise Çağan Irmak. Sinema sektöründe bir dost kazığı yemiş olan Semih Ateş’in (Çağatay Ulusoy)'un yeniden yükselmek için tırmanışlarını izliyoruz dizide. Selin Şekerci, dönemin ünlü aktrislerinden biri olarak tasvir edilen Mine Cansu karakterine hayat veriyor. Mine Cansu, Semih Ateş’in eski karısı. Afra Saraçoğlu ise güzellik yarışmasına katılan, aktris olmak isteyen genç bir kız rolünde.
SÜPRİZBOZAN İÇERİR
Dizi, 60’larda sinema furyasının Türkiye’yi kasıp kavurduğu zamanlarda geçiyor. Semih Ateş, Turgut’tan gelen (Muhammet Kulu) bir senaryoyu okur. Çok beğenir. Daha sonra ise Turgut’la iletişime geçip, bu filmi yapmak istediğini söylüyor. Daha sonra bu filmin senaryosu çalınıyor ve olaylar gelişiyor.
Dönemi yansıtmış mı? Evet. Diziyi fragmanları neticesinde Hollywoodvari şeklinde eleştiren çok vardı ama Atlantikçilikten nasibimizi alıyorduk o zamanlar gibi geliyor bana. 2000’li olduğum için bilemeyeceğim. Bir sorun var yalnız, senaryo pek akmıyor gibi. Blu TV dizileri bölüm bölüm vasatlaştığı için dizinin kötüleşmesinden korkuyorum. Yeşilçam dönemini merak eden varsa açıp izleyebilir.
Bir de ben Çağatay Ulusoy’un Masumiyet Müzesi’nin dizi uyarlamasında oynayacağını düşünmemekteyim. Dizinin ve kitabın konusunun ayrı noktalardan birbiriyle paralel gittiği noktalar var. Belki Masumiyet Müzesi’nin dizi olma haberi gerçeği yansıtmıyordu. Bilmiyorum.