Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

İlk 3 bölümüyle start vermiş yeni HBOMAX dizisi. Japonya’da suç muhabiri olmaya çalışan bir Amerikalı Yahudi’nin gerilimli, organize suç barındıran, Japon toplumunun gerici unsurlarını ve Tokyo hayatının anlatıldığı bir dizi olmuş. İlk 3 bölümün seyir keyfi yüksekti ve merakta da bıraktı.

Not: Japon oyuncular mükemmel.

5 Beğeni

Merhaba dostlar, yakın zamanda başım büyük beladaydı. Ama adımı akladım ve bunu bana yapanlara da hesabını sordum. Tabii bunca hengame sınavdan kalmama sebep oldu. Olsun, yazın gelir veririm. Mühim değil. Korku filmlerinin unutulmaz yönetmeninin söylediği şu sözü hatırlayalım “Set iptal oldu, battım, paramı alamadım. Ama istediğimi elde ettim.”

Geçenlerde bi yazı yazmıştım. Öyle moralim bozuk öyle karamsar bir havadaydım ki. Kendimi o duygu durumuna bırakınca anca garip gurup kopuk cümlelerle dizili bir şey yazabilmişim. Toplu kafayla okuyunca rahatsız oldum sildim. Zor zamanlardı. Geçti.

Konumuz yakın zamanda izlediğim diziler. Çok başarısız diziler izledim. Hepsinden de beklentim vardı. Öncelikle…

images (64) - 2022-04-11T023327.566

W: Two World

Berbat bir diziydi. Saçma sapan…

Mr.Queen

Bu daha kötüydü. Potansiyelini hiç etmişti. Konu başarılıydı ama işlenişi… Tek kelime ile berbat. Kelime harcamak istemiyorum.

My Love From The Star

Bu dizi güzeldi ama şöyle bir sıkıntısı var. Anakarakterin yazılışta seçimini anlayamadım. Daha detaylı izah edeyim. Kadın anakarakter kişilik özellikleri ve diğer özellikleri itibariyle gerçek dünyada Demet Akalın’a tekabül ediyor. Evet, dizi bir uzaylının Demet Akalın’a aşık olmasını anlatıyor. Başta çok garipsedim. Neden böyle bir karakter yazmışlar, sorular sordum kendime. Her gece yatmadan önce bunu düşündüm. Sonra Kore’de bir Demet Akalın olmadığı için bunun ilginç bir konu olabileceğini düşünmüş olabilecekleri gibi bir cevapla yetinmek zorunda kaldım. Karakter kendini beğenmiş bir star, sosyal medyada kendini rezil edip halktan linç yiyor. Herkes her hareketini izliyor. Ve evet bir de 400 yıldır dünyada yaşayan bir uzaylımız var. Dizi güzel ama biterken bir şeyler oluyor, tam bitmiyor. Çok da merak etmediğim için araştırmadım. Defterini kapadım.

What’s Wrong with Secretary Kim?

Aaa dostlar. Bu dizi güzeldi. Öneririm hepinize. Webtoon uyarlamasıymış. Dizi tatmin ettiği için iyi ki okumamışım dedim. Hakkında şikayet edebileceğim tek şey kadın anakarekterin mimiklerinin biraz rahatsız edici olması olabilir. Yan karakterlerin romantik yaşamları çok eğlenceliydi.

Evet, Kore dizisi izlemeye başlayalı çok olmadı. Ardı ardına böyle sevmediğim şeyler izleyince ilgim kırılır gibi oldu ama bakmaya devam edeceğim. Hala favorim ilk izlediğim dizi Hotel Del Luna.

Şu sıralar romantizim animelerine bir dönüşüm oldu. Kimi ni Todoke, Kareshi Kanojo no Jijou, Sukitte Ii na yo. Unutmuştum zaten hepsini. İyi geldi. Gerçekten kült eserler.

10 Beğeni

Loki’yi izledim. WandaVision’dan bile daha iyi bir dizi olmuş.

Loki karakteri, Marvel Sinematik Evreni’nde en sevdiğim karakterlerden biriydi. Filmlerde potansiyelini boşa harcamışlar diye hissediyordum, kendi dizisi çıkınca ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu daha da iyi anladım.

Dizide Loki’nin varyantlarını izlemek güzeldi. Özellikle de Sylvie’yi. Umarım kendisini 2. sezonda da görürüz. Loki’nin Sylvie ve Mobius ile olan ilişkilerini izlemek de çok güzeldi. Gerçek Loki’yi bu ilişkilerde tanıdık.

Dizideki zamanı koruyan örgüt bana Asimov’un Sonsuzluğun Sonu kitabını anımsattı. Kitaptan bayağı bir esinlenmişler gibi duruyor. Yine de birebir aynısı değildi.

Neyse izlemek güzeldi. Bir dahaki sezonu merakla bekliyorum.

7 Beğeni

WandaVision, Falcon and The Winter Soldier, Loki, What If, Hawkeye dizilerinden sonra Moon Knight’a başladım. Gelmesini heyecanla bekliyordum.

Dizinin daha iki bölümü yayımlanmasına rağmen güzel diyebilirim. İlk bölümdeki sözde Ermeni soykırımı dışında güzeldi.

İkinci bölümde ise gelişen olayları anlamaya başlıyoruz. İlk bölümün sonunda Moon Night’ı birkaç saniye görmüştük. İkinci bölümde Marc Spector’ın Moon Knight’ını, Steven Grant’ın Mr. Knight’ını ve Khonshu’yu görebiliyoruz.

TV Spot görüntülerine göre Moon Knight ve Arthur Harrow kapışmasını göreceğiz. Heyecanla bekliyorum.

Dizi iyi ve akıcı ilerliyor. Bakalım son dört bölüm nasıl olacak.

4 Beğeni

Netflix’de Dragon Dogma’yı izliyim dedim felaket kötü bir yapımmış. Karakter Animasyonları Fallout 3’deki NPC’lerden hallice.

5 Beğeni

Aynı günü tekrar etme temalı kurguları her zaman severek izliyorum. Tavsiye ederim.

3 Beğeni

What if…?'i izledim.

Marvel Evreni’ndeki karakterlerin veya olayların alternatif versiyonları anlatılıyor bu animasyon dizisinde. Zombi, Loki, Thor ve Strange bölümleri çok güzeldi, diğerleri de idare ederdi.

İlk başta her bölüm bağımsızdı ama finalde tüm olaylar birbirine bağlandı. 2. sezonu da çıkınca izlerim.

7 Beğeni

Korku-gerilim havası hiç hoşuma gitmedi. Cinayet romanı okurken bile hop oturup kalkan biriyim. Khonshu koridorlarda bizi kovalamayı bırakırsa çok memnun olacağım.:sweat_smile:

2 Beğeni

UYSALLAR
Ben de çok beğendim Şahsiyet sonrası 2 de 2 olmuş oldu. Üstelik tekrara düşmüyor. Karakter seçimi vs gayet cuk oturmuş. Bu tarz yap işlet bitir işler ayrı bir hoşuma gidiyor. Kervan yolda düzülür tarzı iyi senaryo ile başlayan sonra bitmek bilmeyen ve mecburiyetten hüsranla biten projelerden değil. Tam tadında.

Son kısım da itirafları ve yıkımı beklerdim. Tek içimde kalan kısım orası oldu.

3 Beğeni
1 Beğeni

Yakamoz S-245’i izledim.

Into the Night’ı bitirdiğimden beri bu dizinin çıkmasını bekliyordum. Bilmeyenler için bu dizi Into the Night’ın spin-off dizisidir.

Yakamoz S-245’de Ertan Saban mükemmel oynamış. Normalde dizinin kötü karakteri olması gerekirken adama sürekli hak verdim. Dizinin iyi olması gereken karakterleri ise tamamen maldı. Yaptıkları bir tane mantıklı hareket yoktu. Bunun böyle olmasının nedeni olarak senaryonun tutarsız olması ve bölüm sayısının az olması olarak görüyorum.

Into the Night’da kötü karakterlerin de iyi karakterlerin de altı çok iyi doldurulmuştu ama bu dizide zaman kısıtından dolayı karakterlerin altı iyi doldurulamamış. Bu yüzden de dizinin kötü karakteri olan Umut’a dizi boyunca hak vermemek elde değil.

Dizinin son bölümünde büyük gelişmeler yaşandı. Yaşanan bu gelişmeler hem Yakamoz S-245’i hem de Into the Night’ı etkileyecek kadar büyüktü. İki dizinin de gelecek sezonlarını merakla bekliyorum.

Edit: Yerli diziye siyahi bir karakter koymuşlar, üstelik adam Türkçe de bilmiyor. Sürekli adama çeviri yapıyorlar. Tam bir saçmalıktı.

3 Beğeni

Çok güzel dizi, sağlam cast, berbat işçilik…
Abi şu konuları acele acele yada amatör isimlerle (yazar senarist vs) harcıyorlar. Tamam fantastik ,tamam bazı şeyler sorgulanmamalı da yahu bu kadar basit olmaz.

• Aile şirketi gibi gemi üst yönetimi baba , kız ailede yetişen çocuk vs…

• Gemi gündüz 1000 metreye inmeli diyip 56 metrede gemi onarma…

• Cocukca planlar. Ulan bir tohum gemide sulu sistemde nasıl yetişir. Yetişti kaç kisoye yeter.

• Birisi askeri kötü gösteriyor demişti abartı bulmuştum ama haklı yanları var. Ast üstüne zaten temizledik hakan diye hitap ediyor. Bunlar denizci.

• Bir de siyahi arkadaşa çeviriler sıkıntılı. Millet 1 saat Türkçe konuşuyor. Adama ingilizce halledebilirmisin diyorlar, adam direk hallederim diyor. Baba bir sor bir saat ne konuştunuz ben neyi halledicem diye. Sen Türkçe bilmiyorsun.

Bir cirpida aklıma gelenler. Tahmin edilebilir tuzaklar, olaylar… Yazık etmişler senaryoya…

3 Beğeni

Çoğu sorun senaryonun çeviri olmasından kaynaklanıyor. Diğer dizinin de senaristi olan Jason George yazdı bu diziyi, bizimkiler sadece çevirdiler.

Gemideki ast-üst ilişkisi çok laçka. Bir Battlestar Galactica hayranı olarak bir gemide olması gereken hiyerarşiyi az çok bilirim. Böyle gemi yönetilmez.

1 Beğeni

Şu ana kadar oturup da izlemek istediğim için izlediğim 3 yerli dizi var, Şahsiyet, Bir başkadır, Gibi.
3’ü de yabancıların veremeyeceği özgünlükte(Belki Şahsiyet hariç) ancak en az kalburüstü yabancı dizi kalitesinde işlerdi.
İzlenecek o kadar iyi ve çok iyi işler varken başka da Türk dizisi izleyesim gelmiyor açıkcası.

1 Beğeni

Beklentisiz zaman öldürmek için ve hiçbir şey bilmeden başladım, izlenebilirliği var. Fakat herkes beğenmeyebilir.

4 Beğeni

Uzun süredir Gravity Falls havasında bir şeyler arıyorum ve en çok yaklaşanı buydu galiba. Zaten yaratıcı Shion Takeuchi Gravity Falls’ta da çalışmış ve Alex Hirsch yapımcı görünüyor. Hatta bir yan karakteri de seslendirmiş.

2 Beğeni

Ben de Netflix yapımlarını pek sevmiyorum ama bu gayet güzeldi sanki bir açık dünya oyun evreninin içindeymişsin hissiyatı veriyor.

1 Beğeni

Raised by Wolves’in ikinci sezonunu sonunda izledim. Sezonun bitmesini beklerken izlemeyi unutmuşum.

Bu sezon ilk sezona göre görsellik ve efektler açısında biraz zayıf kalmış ama geri kalan konularda ilk sezonu aratmıyor. Bazı soruların cevaplarını öğrenmemize rağmen yeni bir sürü soruyla da karşılaştık. Dizi gittikçe Lostvari olmaya başladı bu yönüyle ama bu durum benim hoşuma gidiyor. Diziyle ilgili teori kurmayı kolaylaştırıyor.

Bu sezon da çok kritik bir noktada bitti. Yeni sezonun çıkmasını dört gözle bekliyorum.

6 Beğeni

The Falcon and the Winter Soldier’ı izledim.

Endgame’in sonunda Steve Rogers kalkanı Falcon’a vererek onun halefi olmasını istemişti. Falcon bu dizinin başında kalkanı müzeye bağışladı ama hükümet kalkanı beyaz bir adama vererek onu yeni Kaptan Amerika ilan etti. Bu yüzden bu kararından dolayı hem ben hem de Winter Soldier Falcon’a dizi boyunca kızdık.

Dizi daha çok Falcon’a yoğunlaşmış, ben Winter Soldier’ı daha çok görmek isterdim. Bucky çok pasif kalmış.

Hawkeye’ı izledim.

Okçuları çok sevsem de Hawkeye’ı pek sevememiştim. Bunda karakteri canlandıran oyuncunun oyunculuğunu sevememiş olmam büyük etki ediyor. Kate Bishop karakteri ise hoşuma gitti, iyi bir oyuncu seçilmiş. Kate’in özellikle Yelena ile olan sahnelerini izlemek çok keyifliydi. Yelena ve Kate bir ekip kurarlarsa güzel olur, onları birlikte izlemek hoşuma gider.

Moon Knight’ı izledim.

Mısır mitolojisini konu alan yapımlara her zaman pozitif yaklaşmışımdır ve genelde bu yapımları beğenirim. Bu diziye de ortalama bir beklentiyle başladım ama diziye bayıldım. Marvel’ın Loki ile birlikte yaptığı en iyi dizi olmuş.

Moon Knight karakterini diziyi izlemeden önce hiç bilmiyordum. Benim için sürpriz bir karakter oldu ve favori kahramanlarım arasına girdi. Steven Grant ve Marc Spector karakterlerini izlemek güzeldi. Oscar Isaac doğru bir oyuncu seçimi olmuş. Ethan Hawke da başarılı bir villian olmuş.

6 Beğeni

Ben de Winter Soldier’ı daha görmek isterdim, galiba captain america 4 filmine giriş olmuş bir nevi.

3 Beğeni