Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Genel olarak evren kendini ciddiye almıyor. Hikaye çok kopuk karakterlerin klişe hikayeleri var.Neleri güzel garip yan karakter ,kaliteli aksiyon sekansları ve dövüş koreografileri.

Yine Woke akımından nasibini almış ama bunu keyifli bir şekilde yapmış bunu politik mesaj vererek yapmamış. Dizideki dedektif normalde yarı noir karakterimiz kadın tanıdık geliyor ama bir farklık hissediyorsun sebebi 60 ların cool polisiye karakterini erkek değil ama aynı özellik ve klişelerde kadın yapmışlar çok sırıtmamış .

2 Beğeni

Aksiyon sekansları bütün halinde kötü buluyorum ben fakat kareografiler hakketten fena değil. Başta JW’in tarzının kopyasını göreceğimizi düşünüyordum ama karakterlere has dövüş tarzı oturtabilmişler gibi geldi.

Bence worldbuilding yapmaya çalışıyorlar lakin çok kötü, yazarlık kısmı zayıf beklenileceği gibi. Hem ciddiye almayıp(yani “burası da böyle olsun ya” diye düşünmüyorlardır) hem bu kadar evren elementi atamazsın izleyiciye diye düşünüyorum

1 Beğeni

Twin Peaks - David Lynch

İlk sezonunu izledim. İnanılmaz bir dizi, döneminin çok ilerisinde ve başta Lost olmak üzere kendisinden sonra gelen hemen hemen her şeyi etkilemiş bir dizi. Bence bir dönüm noktası.

Üzerine okuma yapmak ve araştırmak gerekiyor.

From - John Griffin

İlk 2 sezonu bitirdim. Stephen King tarzını sevenler bu diziyi de sevecektir. Bir gizem dizisi ve her bölüm gizemin ve soruların miktarı artıyor, bu biraz can sıkıcı olabilir. Filler bölüm, sahne çok fazla, çok büyük bir yapım olmadığı için de bu durum normal açıkçası.

Ama dediğim gibi King tarzı bir şeyler izlemek istiyorsanız iyi bir alternatif.

Konusu çok kısaca “bir grup insanın öcülerin olduğu çıkışı olmayan bir kasabada mahsur kalması” diyebilirim.

8 Beğeni

Hocam ben de yakın vakitte izleyip pek begenmemistim.
2s’yi izledikten sonra dizi hakkinda fikriniz değişir mi merak ediyorum

2 Beğeni

Hocam bu biraz öznel bir durum. Yaşınızla ve izlediğiniz şeylerle çok ilgili.

Ben hem polisiye hem de gizem-gerilim türlerini çok severim. Lost izlediğim ve en çok etkilendiğim dizilerden birisi. Hem Lost hem de kendisinden sonra gelen tüm gizem-gerilim, polisiye dizileri Twin Peaks’den etkileniyor.

Mind Hunter da en sevdiğim dizilerden birisi ve bu dizide kullanılan bir çok temanın Twin Peaks kökenli olduğunu gördüm bu diziyi izleyince.

Twin Peaks’de kendisinden önce hiç yapılmamış şeyler var, bunlar; katmanlı anlatım, sürreal ve real gerçekliğin iç içe girmesi, karakterlerin tamamen gri olması vs.

Dizide hem Game of Thrones vari bir güç çekişmesi bulunuyor hem de insani ilişkileri ve psikolojiyi çok iyi işliyor ve çok kaliteli bir gizem-gerilim, polisiye hikayesi sunuyor. Bunlar benim çok hoşuma gidiyor. Bu dizinin yan hikayeleri bile bir çok dizinin ana hikayesinden daha komplex. Bu iç içe girmiş girift yapı benim çok hoşuma gidiyor.

Dizinin kendine has bir absürtlüğü de var, herkesin birbirini aldatıyor olması vs. bu da hoşuma gidiyor.

Ben 1. sezonu bitirdim onun için 2. sezon hakkında bir şey söyleyemeyeceğim :slight_smile:

3 Beğeni

Sonraki çıkan işleri de epey seviliyor hocam. Onlara da bakarsınız.

2 Beğeni

Twin Peaks son zamanlarda fazla popüler olmaya başladı bu beni çok mutlu ediyor. Çok sevdiğim bir dizidir.

1. Sezon ile ilgili şöyle bir durum var. Katilin kim olduğu 1. sezonun sonunda açıklanacakmış normalde ve 2. sezonda farklı bir olaya geçilecekmiş. Ancak televizyon kanalının isteği ile 2. sezona bırakılmış. Böyle olunca 2. sezonun ortasında katilin kim olduğu açıklanınca dizi sanki zorla uzatılıyormuş hissi veriyor. Birde ek olarak yeni olay döngüsü Laura olayi kadar gizemli ve heycanlı değil.

Umarım bu dediklerim spoiler sayılmaz.

2 Beğeni

Hocam 2. sezon düşen reytingler aceleye gelen senaryo müdaheleleri yüzünden pek sevilmedi. Bir de Körfez Savaşı etkisiyle yayını durduruldu. Ama bir şans daha verip diziyi devam etmeniz belki fikrini değiştirir. Sonra gelen film ve 3. sezonu var.

2 Beğeni

Etkileme açısından size çokça katılıyorum. Temelinde gecen dedeflik hikayesini mistik bi altyapıda ele alması ilgi çekici yapıyor, kendilerini.

Belki sizin kadar olmasa da polisiye türünde yapımlar izlemeyi severim, sırf bunu temel düzeyde iyi yaptigi icin Bosch’un 7 sezonunu da izlemiştim.
Bu yüzden beni bu diziyi izlemeye iten 3 nedenden ikisi: gerilim-gizem ve polisiye olmasıydı (sonucusu da Lynch yaptığı içindi).

Öncelikle 1s özelinde de olsun ya da genel olarak ne iyi bir polisiye olduğunu düşünüyorum ne de karakterlerin derinlikli (3 karakter dışında) ve hikayelerinin çokça iyi olduğunu.

Polisiye kısmı mistik havanın arttığı her an düşmeye ve bir yandan sonra da çıkmaya başlıyor hikayeden.
Zati rüyalarından yola çıkarak kişileri bulmasının yanında eşine şiddet uygulayan adamın evinde delil bulunması da sakar polisin ayağının takilmasi gibi gülünç bir sebeple oluyor ki genel olarak o ciddiyetten uzak bir yapım.

Sıkıldığım bir yapim idi. Merak unsurunu kullandigi (1s sonlari ve 2s ilk 10 bölümü) yerler dışında geneli bir karakterin ya da olayin ufak unsularini gostermek için ilerliyordu ve bunu sıkıcı bir şekilde yapıyordu.

Mistik kısımlarına ya da genel arka planda anlattıklarına pek bir sey soyleyemem. Çünkü benim icin genel kıstas sinema ve dizilerde anlattısını anlatirken bunun yanında seni sevklendirmesi, sen de duygu oluşturmasıdır. Yoksa gidip bir blogda bir tezde de bunları anlatabilir diye düşünüyorum.
Genel olarak ne polisiye ne de gerilimde istediğimi alamadığım icin genel mistik anlatisinin derinliğini (?) arkaya attim. Yoksa dediginiz gibi ustune cokca yazi okumak gerekebilir.

2 Beğeni

3s bölüm başı 1 saat olduğu icin az korkutuyor ama Lynch’i sevdiğim için bir gun izleyeceğim

1 Beğeni

80’lerde kokainin CIA kanalları yardımıyla Amerika’da satılmaya başlamasını konu ediniyor dizi. Üç farklı POV’dan anlatılıyor, biri CIA, biri hood-street kısmı Franklin isimli siyahi bir karakterden(As MC’miz de Franklin), birisiyse kokaininin işlenme kısmındaki “girişimci” genç karakterler üzerinden. İlk 2 bölümü izledim, biraz “Yeni bir The Wire mı buldum acaba?” beklentisiyle girmiştim, hafif hayal kırıklığı oldu ama beğenimi de kaptı. Devamını getiririm. Çok iyi duran bu dizinin de baya az bilinmesine şaşırdım.

2 Beğeni

Ben bi 5 bölüm izledim. İzlenmemesini öneriyorum.

2 Beğeni

Japonya’nın shogun dönemini ve samuray kültürünü güzel yansıtan harika bir intikam hikâyesi olmuş. Seyir zevki yüksek ve akıcı bir anlatıma sahip. Castlevania ve Arcane’ den sonra Blue Eye Samurai Netflix animasyon favorilerimden biri oldu. İzlemek isteyenler bir şans verebilir.

11 Beğeni

O dizinin ciddiyet sıkıntısı var sezonlar ilerledikçe iyice Türk dizisine benziyor konu uzadıkça uzuyor.Uzun vadede izledikçe hayal kırıklığınız artar fazla beklentiye girmeyin hocam.Bende aynı şekilde başlamıştım bir yerden sonra saldım.

2 Beğeni

images (4)

İlk sezon çok iyiydi ama ikinci sezon için aynı şeyi söyleyemem…

5 Beğeni

Bayadır bu kadar keşfedilecek köşesi olan bir dizi görmemiştim.

4 Beğeni

Loki

Uzun süredir her bölümünü heyecanla beklediğim bir yapım izlemiyordum. 2 aydır her hafta keyifle izlediğim Loki beklentimin çok üzerinde bir yapım olmuş. Zaman yolculuğu temalı yapımları hep sevmişimdir fakat Loki bambaşka bir seviyeye çıkarmış bu temayı. Marvel her ne kadar son zamanlarda çok berbat işler çıkarsa da(Guardians of the Galaxy vol. 3 hariç :slight_smile: ) Loki efsane olmuş. Ant-man and the Wasp: Quantimania’yı izlemedim fakat olay örgüsü açısından pek bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum. Kang Konseyiyle alakalı mevzular varmış ama tam emin değilim :frowning:
İzleyelim, izlettirelim.
10/10

6 Beğeni

Son zamanlarda izlediğim en güzel dizilerden birisiydi. Mike Flanagan yine şaşırtmadı beni. Harika bir iş çıkarmış. Konu,karakterler,oyunculuklar ve her bölümün sonunda gerçekleşen olaylar harikaydı. Her bölümün adı bir Poe hikayesi. Her bölümün içeriğinde de hikayeyle ilişkili bir kısım var. Hatta dizideki karakterlerin isimleri bile Poe hikayelerinden gelmekte. Kısacası çok beğendim. Bir şans verilmeli. :+1:t2:
Bir ara da Haunting of Hill House’a bakacağım. Sanırım herkesin favorisi o. Merak ediyorum onu da. :slight_smile:

6 Beğeni

Güncelleme yapalım dizi listemizde :slight_smile:

Gen V Ortalama The Boys bölümü gibi geçti benim için sezon ara ara sıkılıp kafa yormayan oyunlar oynadım izlerken.

For All Mankind İkinici sezonu bana göre ilk sezondan çok daha hızlı ve heyecanlıydı. Andy Weir kitabı gibi dizi yapmışlar. Sezon 3 den devam ediyorum.

One Piece(anime) O kadar güzel live action uyarlaması olmuş ki aynı şeyi ikinci kez izliyor gibi hissettim( hatta bazı değişiklikler daha iyi olmuş)bu nedenle ilk act’ı bitirmekte zorlandım. Bakalım 48’den devam edeceğim.

The Marvelous Mrs. Maisel İlk bölümü izleyip beğenirseniz tüm sezonlarda da aynı tadı bulabilirsiniz. Hiç düşürmeden veya yükseltmeden aynı çizgide devam etti ve bitti.

Succession ve Modren Family(S9) Hala aynı duruyor.

The Fall of the house of Usher Korkalım diye başına oturduk ama ne yalan söyleyeyim beni pek sarmadı dizi ayrıca korku dozunu da düşük buldum. Belki yanlış beklentiyle oturdum o nedenle de beğenemedim. :frowning:

Şeytanın Akılna Gelmez BBG evinde oyun oynuyorlar. BBG ve dramalar dışında oynanan oyunları çok beğendim. 6. bölümdeyiz yüksek ihtimal bir iki güne biter.

İnvincible S2 ve Blue Aye Samurai animelerine başladım. Daha birinci ve ikinci bölüm ama keyifli gidiyor.

6 Beğeni

True Detective (2. Sezon)

İlk sezonuyla beni büyülemiş olan dizi bence(çoğu kişi sevmemiş nedense bu sezonu,o yüzden bence diye belirtttim :rofl: ) ilk sezondan daha güzeldi. İlk sezon mükemmeldi ama bu sezon daha da mükemmel olmuş(Sonsuzluğa sonsuzluk eklemek gibi bir şey olmuş bu cümle ama siz ana noktayı anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum :slight_smile: ).Geçen sezon daha motifsel ilerlerken bu sezon gerçek hayattaki gibi apaçık boşlukta ilerliyordu. Amerikan duygusuzluğunu sonuna kadar hissettiğim bir sezon oldu. Daha gerçekçi temeller üzerinden ilerlemesi benim daha çok hoşuma gitti. Eğer ki yorumlara bakarak 2. sezonu izlememiş olanlarınız varsa kesinlikle şans verin derim.
Öyle ki sonunda ağlamak istedim :frowning: Chad’in gerçekten oğlu olduğunu öğrendiğimiz o sahne bile bu sezonun dramasına ayrı bir seviye kattı.

4 Beğeni