Nusaybin, Cizre, Silopi civarlarına mısır, buğday, nohut, bezelye ekiyorum. (TMÇ)
Üniversitede sempati dersleri alıyordum en son.
Yks evresini tamamlamak için gece gündüz çalışıp aynı zamanda oruç tutmanın verdiği ikili yorgunlukla beraber çökme aşamasındayım. Biraz daha sabır…
Randa, Egweneyi bırakması için bir takım telkinlerde bulunuyorum. Zaman Çarkı.
Melkor tutsaklığından azat edildi ve nifak tohumları saçıyor yine.
İdirliler-Kültür savaşının ortasında Bora Horza Gobuchul ile Komuta Sistemi’nin tünellerindeki asansör boşluklarından medjel sallandırıyoruz. (Kültür Serisi #1 Phlebas’ı Hatırla)
Daha dün portaldan geçip geldim. İsmini bilmiyorum ama burada herkez zengin ve herkez mutlu. Burası güzel. Portal kapanmadan gelin.
Herkez geliyorsa ben gelmiyorum. Herkes gelirse olur ama. (Ne yapayım dayanamadım.)
Arrakis 'de çamaşır asıyorum. 5 dakikaya kuruyor.
Bir de solucanlar tozutmasa…
A.K.M, Salih Abi, Cavit ve Boomcu Onur ile banka soygunu planı.
İşler Güçler evreni.
Tuono’da düğün hazırlıkları.
Çok kötüsün birader.
Havamumu Nine ile Koçbaşı Dağlarında büyü müyü işleriyle uğraşıyoruz. Diskdünya bu… İti, kopuğu, hırsızı vs. çok tabi kâr ederse…
Mahal’de Atuan Mezarlarını inceliyoruz.
Locke Lamora ve Jean Tannen ile birlikte sonraki soygunun planını yapıyoruz. Bir yandan da ona aşk hayatıyla ilgili öğütler veriyorum ama Locke’ın bir kulağından girip diğerinden çıkıyor.
Doktor ile birlikte 3500 yılına gittik ve kara delik keşfetmeye çalışan mahrum kalmış bir uzay gemisini kurtarmaya çalışıyoruz, Tardis alt katta kaldı.
Tolkienren’ de Beren’ in yanında gözcü olarak Melko’ nun kalesine Silmarilleri çalmaya giderken yakalandık, hapsedildik. Luthien peşimizden geldi, Melko’ yu uyuttu, Silmarili kaptık kaçtık. Sonra olaylar olaylar. Onlar erdi muradına biz çıktık kerevetine.
Ben Qanbay ile birlikte katili yakalıyor olurdum. (Kitap-Pəncərədən görünən kölgə;Yazar-Elxan Elatlı)
(Okumak isteyenlere bilgi:Kitap Azerbeycan dilindedir)
‘‘Ne bir yıldız süsler bu ülkeyi bir şairin gizemli parıltısıyla, ne de güneş yaşam dolu ılık ışıklarını gönderir buralara. Burası Karanlıkaltı’ dır; Unutulmuş Diyarlar’ ın telaşlı yüzeyi altındaki gizli dünya. Burada gökyüzü acımasız bir kayadır. Duvarlar, ölümün, buraya gelme yanılgısına düşecek kadar budala yüzey canlılarının meşale ışığı ile grileşmiş rengini yansıtır. Burası onların dünyası değildir. Burası ışığın dünyası değildir. Buraya davetsiz gelenlerin çoğu geri dönemezler.’’ Ve ben Drizzt Do’ urden! Doğdum.