Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

BEST SERVED COLD (THE FIRST LAW 4)

TÜR: Grimdark

KONUSU

Styria’da bahar vakti savaş demek. Styria’da bahar vakti intikam demek.

Ondokuz yıldır kan akıyor. Zalim Grandük Orso, Sekizler Ligi’yle amansız bir mücadele içinde. Ordular ilerlerken, kelleler gidip şehirler yanarken, perdenin arkasındaki bankerler, rahipler ve daha eski daha karanlık güçler kimin kral olacağını seçmek için karanlık bir oyun oynuyor.

Savaş cehennem olabilir ama aynı zamanda Talins’in Yılanı, Orso’nun en korkulan ve en meşhur paralı askeri Monza Murcatto için zengin olmanın da iyi bir yolu. Zaferleri onu popüler yaptı - belki işverenine göre fazla popüler. İhanete uğrayıp, uçurumdan aşağı atılıp ölüme terk edildi. Murcatto’nun ödülü sakat bir vücut ve intikamı için açlık. Yedi adam ölmeli, bedeli ne olursa olsun.

Müttefikleri: Styria’nın en güvenilmez ayyaşı, en hain zehirleyicisi, sayılara takıntılı bir seri katil ve doğru şeyi yapmak isteyen bir Kuzeyli. Düşmanları ise ülkenin yarısından fazlası. Tabi onu öldürmesi için tutulan dünyanın en tehlikeli adamını saymazsak…

Styria’da bahar vakti intikam demek.

DÜŞÜNCELERİM

Kitap The First Law(Kadim Kanunlar) dünyasında geçen tekil bir hikaye. Önceki üçlemedeki birçok yan karakteri görsek de tek başına okunabilecek kitap. Yine de sırasıyla okumanızı öneririm.

Abercombie alışık olduğumuz intikam hikayelerine farklı bir bakış açısı getirmiş. Hikaye tahmin edilebilir başlıyor ama yarısında ipin ucu kopuyor. Kime ne olacak kestiremiyorsunuz. Grimdark etiketine yakışır ve ironi dolu bir sonla da bitiyor.

Karakterler yine rengarenk ve hikayenin gereği olarak birbirinden kalleş birbirinden alçak. Hikaye ilerledikçe bazı karakterlerden soğudum ve bazılarına ısındın ama kitabın sonuna geldiğimde hiçbirine sempatim kalmadı. Konusunu düşününce olması gereken de buydu.

Adam yazıyor…

13 Beğeni