isos81
Ekim 16, 2024, 1:26ös
14916
Tam olarak devamı değil aslında BSC. First Law üçlemesinden sonra geçen, her biri ayrı ayrı olan (standalone) üçlemenin bir parçası. Gerçi First Law World’e de dahil ama neyse işte, anladın ne demek istediğimi.
Bu arada çok sağlam bir kitap, grimdark’ı dibine kadar yaşatıyor. İngilizce’den dal eğer merak ediyorsan. Pişmaz olmazsın.
[bs]
BEST SERVED COLD (THE FIRST LAW 4)
TÜR: Grimdark
KONUSU
Styria’da bahar vakti savaş demek. Styria’da bahar vakti intikam demek.
Ondokuz yıldır kan akıyor. Zalim Grandük Orso, Sekizler Ligi’yle amansız bir mücadele içinde. Ordular ilerlerken, kelleler gidip şehirler yanarken, perdenin arkasındaki bankerler, rahipler ve daha eski daha karanlık güçler kimin kral olacağını seçmek için karanlık bir oyun oynuyor.
Savaş cehennem olabilir ama aynı zamanda Talins’in Yılanı, Orso’nun en korku…
[image]
Best Served Cold
Abercrombie’nin Kadim Kanunlar serisini uzun zaman önce okumuş ve en sevdiğim seriler arasına üst sıralardan dahil etmiştim. BSC ise Kadim Kanunlar’dan belirli bir süre sonrasına ait olan tekil bir kitap.
BSC klişe olarak nitelenebilecek bir şekilde başlıyor. Ancak Abercrombie’nin anlatımı öyle etkileyici ki insan bir anda neye uğradığını şaşırıyor. Hani arabayla uzun yolda seyir halinde giderken ve uyuklarken birden bir çukura girince sıçrarsınız ve “Ne oluyoruz lan”…
7 Beğeni