Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Evet çok yeni bir gelişme. Hatta sadece Steinbeck değil birkaç yazar daha var: Winterson, Botton ve Harper Lee

2 Beğeni

Bunları kaybettiyse Sel’in işi zor.

@alper durum böyleyse sen Ballard’ı unut :slight_smile: Yakında Sel kalmaz.

Sebebi bandrol olayı mı acaba?

Sizin bu yazınız üzerine arattım ve bir twitter gönderisi buldum. Tek kaynak bu mu acaba?

https://twitter.com/mfatihkutan/status/1186895976742699008?s=20

Ayrıca Harper Lee’nin çok tutulan Bülbülü Öldürmek kitabının şu anda baskısının olmaması iddiayı güçlendiriyor.

1 Beğeni

Bundan haberim yoktu. Ama bir yayınevinde çalışan arkadaşımın bana verdiği bilgidir.

1 Beğeni

1-2 gün önce Ballard’ın siteden duyurulan kitaplarının 2020 yayın proğramında olduğunu yazdılar. Bekleyip göreceğiz.

1 Beğeni

On binlerce insanın kaderinin değiştiği günü olayı yaşayan insanların anılarından yola çıkarak anlatan bir kitap. Yalnızca patlama anını değil sonrasını da anlatmış. İnsanların yaşadıkları çarpıcı biçimde yazılmış, zaman zaman boğazım düğümlendi okurken.

Hele bir anne ile bebeğinin patlama sonrasındaki durumu hakkında kısacık da olsa bir anlatım vardı ki kitabı bırakıp düşünmeme neden oldu.

Yazım yanlışı olarak 3-4 hata gördüm. 120 sayfalık bir kitap ama beni çok etkiledi.

13 Beğeni

Atom Bombası Çocukları gibi o zaman, bende o kitabı basan olur mu diye bakıyordum. Güzel oldu, bunu okuyorum o zaman :slight_smile:

1 Beğeni

Zamana yayarak okudum gerçekten harika oldu. Hiroşima ve çevresinin haritasına baktım zaman zaman. Güzel anlatılmış o ilk anları çarpıcı biçimde anlatmış. Yorum bekliyoruz o zaman senden de. :slight_smile:

1 Beğeni

Hem Rönesans’ı daha iyi anlayabilmek hem de Da Vinci ile başlayarak sanat alanındaki cahilliğimi azaltmak için bu kitabı okudum.

Kitapta Da Vinci’nin hem hayatından ayrıntılı olarak bahsedilmiş hem de Da Vinci’nin eserlerinden en ufak detaylarına kadar bahsedilmiş. Ayrıca çağdaşı olan sanatçıların ürettiği eserlerden de hem bahsedildiği hem de bu eserlerin fotoğrafları konulduğu için Da Vinci’nin çağdaşlarına göre olan konumu çok iyi anlatılmış.

Kitapta Da Vinci’nin sadece resimlerinden bahsedilmemiş ayrıca çizdiği ve hayata geçmeyen savaş aletleri ve diğer mühendislik alanlarına dair tasarımlarına da bolca yer verilmiş. Bunların dışında insan ve hayvan anatomilerine dair çizimleriyle birlikte matematik ve geometri takıntısı nedeniyle yaptığı çizimlerine dair bolca fotoğraf ve açıklama da yer alıyordu.

Kitap içerik yönünden beni tatmin etti, sanat tarihçisi olmadığım için fazla yorum yapamam ama benim seviyemdeki birisi için çok doyurucu bir kitaptı. Ayrıca kitabın hem çevirisi hem de baskısı mükemmeldi. Kitapta Da Vinci’nin Michelangelo ile olan rekabetine bolca vurgu yapıldığı için Michelangelo’yu da çok merak ettim, onu da bu seriden okumayı planlıyorum.

8 Beğeni

Kasım ayının ilk kitabı olarak nihayet Dune’a başladım. Lisedeyken Sarmal Yayınları baskısını yarım yamalak okumuştum. Hiçbir şey aklımda kalmamış :slight_smile:

10 Beğeni

images%20(11)

Bir kitaptan ne beklersiniz? Okurken tüm duyguları hissedebilmek mümkün mü? Ya da var olmayan bir durumu, tüm benliğinizle, eksik tüm ayrıntılarıyla, birbiriyle alakalı veya alakasız durumlarıyla okuyabilmek mümkün mü?

Kurt Vonnegut’un "Şampiyonların Kahvaltısı"nı okurken işte bunları hissetim. Güldüm. Üzüldüm. Ne alaka? dedim. Acıdım. Hissettim. Bir kitap tüm duyguları yaşatabildi bana.

Yazarın üslubu, dördüncü duvarı yıkması, karakterlerin doğallığı ve hepsinin arkasında var olan hikayeleri kitabı değerli kılan özelliklerinden sadece bir kaçı. Baş karakterlerimizden olan Kilgore Trout’un yazdığı romanların konularını bilr çok beğendim. Hatta ara sıra " ahh ne kadar güzel bir konu. Keşke bununla alakalı ayrı bir kitap yazsaydın be Kurt’cuğum" bile dedim.

Sonuç olarak mutlaka tekrar okuyacağım, keyiflenmek, hüzünlenmek, hissetmek için tekrar elime alacağım bir eser.

15 Beğeni

Maymunlar Gezegeni

Yahu sen nasıl bir kitaptın? Ben bunca zaman seni nasıl okumadan bıraktım? Aman aman nerelere geldik?

Küçükken filmini az buçuk izlemiş kafamda pek bir şey kalmamıştı açıkçası ve o kadar sevmemiştim diye de hatırlıyorum. Ondan ötürü olsa gerek ara ara denk gelip satın almazdım ama bilim kurgu klasiklerini 1 2 3 4 5 diye sırayla satın almaya karar vermemeden ötürü almış ve okumuş bulundum ve elime almam ile bitirmem bir oldu. Çok akıcı, anlaşılır ve mükemmeldi.

Erteleme sebebim birazda başka bir film ile de karıştırmamdan ötürü oldu. Maymunlar cehennemi filmini de küçükken izlemiş ve korkmuştum. O yüzden ismini unuttuğumdan ötürü bu kitabı o sanıp okurken kitap boyunca “Korkunç maymunlar ne zaman gelecek, ne zaman işler batacak” diye bekledim durdum. :roll_eyes:

Kitap ise bir çok şeyi başarıyla verdi bana. Yeri geldi güldüm, üzüldüm, utandım, gerildim ve hayret ettim. Özellikle toplumların yer değiştirmesinden ötürü etiklik açısından rahatsız edici gerçekler de çok güzel yansıtılmıştı. Onların gözünden bazı durumları görüp kendimizde hissetmemiz düşünmemiz ve yaşamamız mükemmel işlenmiş.

Hele o sonu yok mu??? Direkt unuttuğum film sahnesi geldi aklıma orada zaten. Ondan sonra ki son bölüm ise ağzımı bi’ karış açık bıraktı gerçek anlamda. Asla beklemiyordum öyle bir şey olmasını. Bu ve kitabın genelinin beklediğim gibi olmaması da birazda filmleri karıştırmaktan ötürü devamı var sandığım için oldu aslında ama böylesi çok daha güzel oldu. :zipper_mouth_face:

10/10 KESİNLİKLE okuyun. :krs:

26 Beğeni

İlkin Başar Özal’ ın Kısa Birinci Dünya Savaşı Tarihi kitabını bitirdim. Kitap Birinci Dünya Savaşı’ nı sebeplerinden başlayarak sonuçlarına kadar cephe cephe, katılan her ülke için detaylıca anlatmış. Kitap konuyu bir ders kitabı gibi değil akıcı, hikaye anlatır tarzda anlatmaya gayret etmiş. Tarih severler için güzel bir kaynak olur düşüncesindeyim.

6 Beğeni

Yine iki dünya arasında kaldığım, aidiyetimin iyelik eki almadan düştüğü özgür dünyada kaldığını sandığım bir andayım.
Çünkü Ursula K. Le Guin’İn Mülksüzler’i Bitti.
Mülk ile mülksüzlük kavramının garip bir şeklide incecik işlendiğini gördüğüm kitapta, ilk zamanlar hangi sistemin bir parçası olmak istediğime bu muazzam kurgu yüzünden olacak; karar veremedim. Elde olan bu iki birbirinin zıddı dünya ne methediliyor ne de yeriliyordu çünkü; Ursula’nın açık bir kapı bırakıp işimi kolaylaştırmasını dilediğim çok zaman oldu ama, yapmadı. :smiley:

Kesinlikle şimdiye kadar okuduğum en iyi Ursula K.Le Guin kitabı diyebilirim. Hem her şeye sahipmiş gibiyim, hem de hiçbir şeye…

10 Beğeni

Listeye ekledim teşekkürler.

1 Beğeni

Diskdünya’nın Muhafızlar! Muhafızlar! kitabından sonra İlahi Kentler serisinin ilk kitabı Merdivenler Kenti’ne başladım. Henüz 90 sayfa kadar okuduğum için daha olayların başlangıç evresindeyim. Yeni bir dünyayı tanımak başlarda biraz yorucu gelse de karakterler fena değil ama rahatsız etmeyecek dozda ( en azından beni etmedi) ufak klişelere sahipler. Tema olarak ise fantezi dünyasında polisiye tadı arayanlara güzel gelebilir.

5 Beğeni

Ben ne ballı ne kısmetli bir adamım.
Kıyamet Polisi ve Derde Deva Randevu 2 kütüphaneye geldi. Gördüm ve düşünmeden kayıt masasına gittim.
Bedava yeni kitap gibisi yok.

3 Beğeni

Serideki en zevk aldığım kitaplardan birisidir. Bir günde bitmişti. :slight_smile:

Uzun bir süredir ara verdiğim klasiklere geri dönebilmek, açılan aramızı düzeltmek için tolstoy’un "İvan İlyiç’in Ölümü"yle dönüş yapmak istedim. Kısa ama sürükleyici olan bu eşsiz eser, ölüme yaklaşan bir insanın duygu durumunu anlayabilmek açısından önemli bir eser. Adı konamayan bir hastalığın ve buna bağlı ölüm korkusunun insanı etkilemesi gayet güzel bir şekilde ele alınmış. Okurken İvan İlyiç’in hayata tutunmak istemesi ama tutunacak bir dalı veyahut neden hayata tutunması gerektiği ile ilgili içsel çelişkileriyle başbaşa kalıyorsunuz.

10 Beğeni