Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Tanrı Olmak Zor İş’i bir türlü tamamlayamadım sürekli yarım bırakıp tekrar başa alıyorum.

Bu kardeşleri daha önce okudun mu? Eğer okumadıysan kıyamete bir milyar iyi bir başlangıç olur. Ben sevmiştim bu ikiliyi. Kitaptaki isimlere çok takılma sorun buysa biraz karmaşık ama ışık tanrısından sonra bana ferahlık gibi geldi :smile::smile:
Hikâyenin başındaki Anton karşımıza ilerleyen sayfalarda bir asilzade olan Rumata olarak çıkıyor. Onun peşine takıl git :slight_smile:
Fahrenheit gibi bir eser geldi bana bilimkurgudan çok distopya ağırlıklı farketmissindir. Bu gece biter bende. Sevdim verdiği mesajı. Tekrar dene :slight_smile: isimlere ve konuşmalara yogunlasmadan temaya odaklı olarak git derim. :grinning:

2 Beğeni

Üç Sahtekar- Arthur Machen

Machen uzun zaman önce ilk okuduğumda çok beğendiğim ve hakettiği değeri bulamadığını düşündüğüm bir yazar olmuştu.

Öncelikle bu eseri karanlık kitaplık serisine dahil ederek basan İthaki’ye teşekkür etmek istiyorum. Onlar olmasa muhtemelen kimse kolay kolay tenezzül etmezdi.

Kitabımız, Galli yazarımız Machen’ın bulunduğu coğrafyanın efsane ve mitolojilerinden beslenip hayalgücünü de katarak oluşturduğu bir takım esrarengiz olayları içeriyor. Onun dışında yaşadığı dönemin politik ve sosyal etkilerini de arka planda okuyucuya geçiriyor. Durağan zamanlarında biraz sıksa da olaylar geliştikçe okuması oldukça keyifli bir hale geliyor.

Açıkçası muhtemelen bu kitap olmasa Lovecraft diye bildiğimiz bir yazar da olmayacaktı. Lovecraft okuyup keyif almış herkesin mutlaka okumasını öneririm. Onun dışında almayı aklından geçirip emin olamayan herkese de şiddetle öneririm. Türkçe basılan son Machen kitabı olmayacağının garantisi yok.

6 Beğeni

bende dizisini izledim karaker kostüm ortam 10 numara lakin dizi çok ağır ilerliyor ve çok sıkıcı oluyor benim için. @Waxillium kitap ve dizi birbiriyle örtüşüyor mu acaba, dizi gibi ağırdan mı gidiyor seri ?ben diziyi izledikten sonra kitabınında böyle olduğunu düşünerek hiç yanaşmadım kitaplara.

Ne yazık ki histen öte bir durum. Birkaç örnek vereyim.
1- Trajan’ ın Bitinya valisine 116 yılında yazdığı mektubun içeriği değiştirilerek verilmiş. Mektupta sorun çıkarmıyorlarsa hristiyanlar dursun derken kitapta işkence edin denmiş.
2 - MS 300 de 34 milyon htistiyan varmış. Oldu :grinning:
3- Antakya piskoposunun olayı kaynaktan yoksun. Devlet belgelerinde veya bağımsız kaynaklarda geçmiyor. Ayrıca bahsettiği tarihte antakya da ne kadar hristiyan vardı ve piskoposluk makamı daha yoktu.
4 - ilk hristiyanların çoğu yahudi kökenliydi iddiası. Yine kaynaktan yoksun bir iddia. Doğru kabul edelim yahudi göçünden sonra neden günümüz italtasında hristiyanlık gözükmedi diye sorarlar. Ayrıca hristiyanlığın ilk gözüktüğü yerler yahudilerin bulunmadığı yerler. Yukarıda bahsettim mesela bitinya.
İlk 50 sayfada gördüğüm önemli hatalar bunlar. Dahası da var ama onlar tarih yöntemi ile alakalı ayrıntı olur. Açıkçası verdiğim paraya üzülüyorum şuan.

2 Beğeni

Yevgeni Zamyatin, Biz

Kitap bana çok yeni geldi. Yani daha önce gördüğüm şeylere benzemiyor. Karakterlerin, daha doğrusu yazarın sergilediği dünyaya bakış farklı bir açıdan.

Not: 1984 okumadım.

3 Beğeni

Yolcu 23 - Sebastian FITZEK

Grange ve Ahmet Ümit’in tüm kitaplarını bitirdikten sonra uzun süredir kaliteli bir gerilim ve polisiye arayışım vardı. Simon Beckett her ne kadar kendini okutturduysa da beni yeteri kadar doyurmadı.
Gerek kitap satış sitelerinden gerek burada yazılanlardan uzun süredir denemeyi düşündüğüm Sebastian Fıtzek’in Yolcu 23 kitabını geçen hafta aldım ve 2-3 gün gibi bir sürede bitirdim. Açıkcası bekar ve daha boş zamanlarımın olduğu bir dönemde olsaydım sanırım aynı gün içinde de bitirebilirdim. Gerilimin ve merakın dozunun hiç düşmediği bir kitap.
Şimdi de kara cuma kargosundan yazarın siparişini verdiğim diğer 3 kitabının gelmesini bekliyorum.

9 Beğeni

Plinius’un mektuplarını okudum bu kitaptan sonra gerçekten de dediğiniz gibi Traianus sorun çıkarmıyorlarsa ellemeyin diyor. Bu kitabın bu kadar yanlı olmasından dolayı Biyografi Serisi’nden soğudum biraz.

Bundan önce Paleologos’u okumuştum ama o kitap olabildiğince objektifti ve sürekli kaynak belirtiyordu.

2 Beğeni

Dizinin ağırlığı ne yönde bilmiyorum ama kitapta ağırlık olarak karakter bölümlerinin uzun aralıklı olması var. Mesela favori karakterim Arya ve ilk kitapta az var, ikinci kitapta daha sık görünüyor ama dün okuduğum son bölüm Arya idi mesela şimdi tekrar görmeme 80 sayfa var. Birde karakterlerin konu ve konum olarak birbirine çok yakın olup bir o kadar uzak olduğu bir anlatım mevcut. O da bir ağırlık katıyor bence ama o tarz kitaplar normalde beni rahatsız edip biraz sıksa da bu kitap akıyor gidiyor yani çünkü yazar çok iyi yerleştiriyor birbirini takip eden bölümleri. Diziyi bilmem ama kitapta sıkılmazsınız diye düşünüyorum. Artı olarak ben izlemememe karşın ilk 4 sezonun biraz benzeyip son 4 sezonun alakası olmadığını ve ilk sezonun en çok benzerlik gösteren olduğunu okudum.

1 Beğeni

eşi araba kullanırken okuyanlar💐
yarısında sayılırım, kurgu kitap tabi. çok sürükleyici sayılmaz, yani aldım bırakamıyorum değil. 4/5

5 Beğeni

Bende Paket’i okumuştum, çok sevdim. Hiç bıktırmadan her an gerilimi üst seviyede tutarak okutturdu ki sonradan bu kitabın diğerlerine göre daha zayıf olduğunu öğrendim. Eğer aldıklarında varsa mutlaka önce bunu oku, beğenecek misin bakalım. Bende Yolcu 23 okuyacağım bu ay aklımda. Uyurgezer kitabı çok iyiymiş onu sonraya saklıyorum :slight_smile:

3 Beğeni

İlk kitabı okumadan bunu okusam bir sorun olur mu?

Paket kitabı gelecek kargonun içerisinde. Ama kitaplar 1 haftadır Faturası Kesildi durumunda olarak D&R da bekletildiği için hala kavuşamadım.

2 Beğeni

Çok sorun olmaz ama ana karakteri tam tanımamış olursunuz. İlk kitabı okumak her zaman doğru olan bir şey.

Burada Fitzek okuyanları gördükçe çok seviniyorum. Daha çok bilinsinki daha çabuk çıksın kitapları. Yazarın Göz Koleksiyoncusu kitabını da mutlaka okuyun.

Ayrıca Andreas Gruber’ de yakın tarzda bir yazar ve 48 saat kitabını çok severek okudum. 3 kitabı var Pegasustan onu da tavsiye ederim.

3 Beğeni

Pegasus kendi sayfasında indirim oranı %50 oluyor genelde, ben pegasus’ları oradan alıyorum. Kupon falan da olursa çok daha uyguna geliyor. Eğer kargo limitine ulaşamazsam 6,90’a aynı gün kargoyu seçiyorum, en azından verdiğim parayla aynı gün teslim edilmiş oluyor.

@Erdal_01 Fitzek’i senin yorumundan sonra keşfetmiştim sanırım, harikaydı. Zaten onun bütün kitaplarını alacağım şu an 3 kitabı var. Gruber’ide takibe aldım bir tane kitap alıp denerim seversem, devam ederim. Başka varsa bu tarzda mutlaka bakın dediğin yazar, tavsiyeni alalım :slight_smile:

Ek: @Erdo pegasus n11 sitesinde diyecektim, n11 yazmayı unutmuşum :slight_smile:

3 Beğeni

Şimdi aklıma gelmedi ama ben gene ara ara yazarım sana :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Ben geçen indirimde (Kitapyurdu Pegasus %50) Fitzek’in tüm kitaplarını aldım. Tabiki Ptt kargoyu bekliyoruz 15 günden öncede sanırım teslim edemeyecekler. Geldiği zaman Göz koleksiyoncusundan başlayalım.

1 Beğeni

Dizi gerçekten çok ağır ilerliyor ve böyle olması beni baya sıktı, kitapta böylesyse hiç bulaşmayayım dedim.Bir kaç ardaşta okumamı tavsiye etti lakin onlarda diziye fransızlar. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kitapta biraz ağır ilerliyor( karakter bolluğundan da olabilir,tabi bunun yanında boş sahneler gereksiz detaylar vs.) ve böyle olması benim için problem dizide bile sıkılıyorsam herhalde kitabın yarısına gelmeden bırakırım gibime geliyor ama tavsiyenizi gözönünde bulundurarak ilk kitabı boş bi vaktimde tartacam sürüklersede devamı gelir zaten.

1 Beğeni

ROAD BROTHERS (BROKEN EMPIRE / PARÇALANMIŞ İMPARATORLUK)

Bilmeyenler için, kitap Dikenlikler Prensi ile başlayan serinin dünyasında geçen bir kısa öyküler derlemesi.

Öykülerin birçoğu Makin, Burlow, Kırmızı Kent, Rike, Nuban, Peder Gomst gibi yan karakterlerin Jorg’la tanışmalarını konu alıyor. İki tanesi, Jorg’un farklı Mimar teknolojileriyle karşılaştığı öyküler. Bir tanesi ise Jorg ve kardeşi William’ın çocukluklarından bir anı, ve serideki önemli bir gizeme ilginç bir açıklama getiriyor.

Bir de diğer üçlemenin ana karakteri Jalan’ı içeren fıkra tadında bir öykü var.

O özlediğim Jorg’u bana hatırlattığı için özellikle bayıldıklarım ise; haydutların lideri olmasını ve Orlanth’ı fethetmesini anlatan öykülerdi. Zaten diğerleri 10-15 sayfayken bu ikisi otuzar sayfaydı.

Özetle, seriyi sevenler okumalı.

8 Beğeni