Dörtlerin Yemini veya Dörtlerin İmzası veya Dörtlerin İşareti veya Dörtlerin Esrarı veya Dörtlü İttifak
En son ortaokulda Holmes’ün kısa hikayelerini Martı Yayınevi’nden okumuştum. İş Bankası’nın kapak tasarımını sevdiğim için aldım lakin İpek Babacan Çevirisi hiç hoşuma gitmedi. Kitabın yarısını e-kitaptan Uğur Gülsün’ünkinden okudum ve gayet beğendim.
Kitaba gelince klasik bir cinayet-hırsızlık romanı ki çok ustaca yazılmış. Tavsiye ederim.
Otuz Beş Yaş’ı okudum. Cahit Sıtkı’nın daha önce sadece kitaba da adını veren Otuz Beş Yaş şiirini okumuştum ve pek beğenmemiştim. Şimdi şairin tüm şiirlerini okuyunca ve hayatını da biraz araştırınca hem şairin ne kadar iyi bir şair olduğunu anladım hem de Otuz Beş Yaş şiirinin çok güzel bir şiir olduğuna kanaat getirdim.
KAOS LORDU (ZAMAN ÇARKI / WHEEL OF TIME 6)
Seri için güzel diyebileceğim bir final oldu. Devam etmeyi düşünmüyorum, bu kadar Zaman Çarkı benim bünyeme yeter.

NTV Kitapyurdu kampanyası ile 3 TL’ye almıştım, kitaptan gayet memnun kaldım. Tavsiye ederim özellikle hala kampanyası devam ediyorsa.
BELGARİAD

Bir gün Tanrı Aldur bir çocuk kalbi büyüklüğünde, kür eşeklinde bir taş aldı ve yaşayan bir ruh haline getirene kadar elinde evirip çevirdi. İnsanların Aldur Taşı dedikleri bu canlı mücevherin gücü çok büyüktü ve Aldur onunla mucizeler yarattı.
Aldur’un kardeşi Tanrı Torak, binyıllar boyunca Taş’ı eline geçirmek için yapmadığını bırakmadı. Onu engellemek için çalışan iki kişi, Aldur’un müridi Büyücü Belgarath ve kızı Büyücü Polgara idi. Belgariad, Torak’ın Aldur Taşı’nı ele geçirip dünyaya hâkim olmak için verdiği son mücadelenin hikâyesidir.
Seriye başlama konusunda oldukça şüpheliydim çünkü çoğu yerde bu serinin fantastik edebiyata giriş niteliği olduğu için zayıf yanları olduğunu okumuştum. Okurken de aklımın hep bir köşesinde bu vardı. İlk kitabı kısa bir sürede bitirdim, 5 kitaplık bir serinin girişi nasıl olmalıysa öyleydi. Eksiği veya çok bir fazlası yoktu. Karakterlerle tanışmak ,ki belirtmeliyim ki karakter sayısı az değil, olayları öğrenmek birde haritayı kafaya yerleştirmek için güzel bir girişti. Kitaplarda bölümler geçtiği yerlere göre ayrılmıştı ve ana bölümün başında o yerin ,şehrin veya ülkenin, detaylı haritası bulunuyor. Bu cidden bulunmaz bir nimetti.
Kitap arkasında ki yazı 5 kitapta da aynı başlıyor o yüzden seriyi detaylandırmak istemiyorum. Şunları söyleyebilirim ; her kitaptan sonra biraz uzamadı mı artık yeter diye düşünüp elime farklı bir kitap aldım ama daha okumaya başlayamadan kendimi yeni Belgariad kitabında buldum Bir güç var sanki içine çekiyor. Karakter gelişimi okumayı çok seviyorum birde uzun yolculuklarda onlara eşlik etmek mükemmel bir deneyimde. Hepsiyle beraber yürüdüm, at sürdüm. Hepinizi çok seviyorum! Çok tatlı duygular bıraktı bende seri. Şiddetle tavsiye ederim.
Aynı yazarın Elenium, Tamuli serilerini tavsiye ederim. Karakter gelişimi Belgariad’dan farklı bir şekilde işlense de; yoldaşlık, yolculuk, savaş, coğrafya, büyü kısımları Belgariad’ı aratmayacak seviyede.
Ayrıca Belgariad (Malloreon’u saymıyorum) serinin tamamını oluştururken Elenium- Tamuli serileri tek bir seri olarak düşünülebilir.
Zaten listemde idi seri, şu resimden sonra direkt öne çekiyorum. İyi bir fırsatta alabilirsem alacağım direkt.
Bende Malloryon için Metis indirimi bekliyorum. Belgariad’ı da blackfriday Fidankitap tan almıştım.
@swarf öneriler için teşekkürler. Eddings kitaplarının takibindeyim.
İlber Ortaylı - İstanbul’dan Sayfalar
Gerçekten çok iyi bir kitap, Bozkurt’ lar kitabı daha da güzel.
Amazonda halihazırda indirimdeyken Bozkurtlar’ı da sipariş ettim. Ne zaman okurum bilmiyorum ama okunmaya değer bir yazar Atsız.
İkinci dönemin okuma halkasındaki yerini hızlı bir girişle Barış Müstecaplıoğlu aldı. Daha önce okuduğum Türk yazarların kaleme aldığı fantastik vurgunların acısını çıkarır umuduyla sarıldım serinin ilk kitabına… beklentimin üstüne çıkmasını beklemiyorum, dengelese yetecek.
Kitap kalın ama o kadar akıcı ki 2-3 günde bitiyor, eşşiz bir eser.
Kitap 2013 yılında Pegasus yayınları tarafından basılmış, Pegasus eskiden ne basıyormuş diye ararken kitabı buldum ve satın aldım. Yazar ABD’li eski bir Albay ve akademisyen. Kitap Atatürk’ün askerlik yaşamını belgelerle ve çeşitli kaynaklarla anlatıyor. Yazarın genel anlamda değerlendirmelerine katılmaktayım fakat biraz daha askeri strateji ve taktikleriyle ilgili detay okumak isterdim.
Okumayı ve satın almayı düşünüyorsanız en uygun fiyat Pegasus N11 sayfasında.
Kader Kılıcı - Andrzej Sapkowski
Son Dilek gibi güzel bir kitap ama bir sıkıntım var. Kitapta sanki paragraf atlamaları varmış gibi geliyor. Mesela son kısımlarda Dandelion ile beraber ilerliyorken bir anda Yurga ile yola devam ediyoruz ve Dandelion ile ilgili hiçbir bilgi verilmiyor. O kısımda Dandelion var mı yoksa bir yere mi gitti bilmiyorum. Kitapta bunun gibi çok sorunlu karşılaştım. Yazar hatası mı çeviri hatası mı emin değilim ama sanırım yazar kaynaklı bir problem, sanki tarzı böyleymiş gibi. İlk kitapta da bu tarz sıkıntılar vardı. Bunlarla karşılaşınca odağım çok bozuluyor ve tekrar konsantre olmakta zorlanıyorum.
Sizler de aynı problemle karşılaştınız mı yoksa problem benden mi kaynaklanıyor?
Emrah Ece’nin Ötüken Yayınları’ndan çıkan Bozkır Öyküleri’ni okuyorum ve hatta Türk Edebiyatı Genç Sanat için Nisan’da bir inceleme kaleme alacağım.Yedi-sekiz yaşıma geri dönmüş gibiyim… O zamanlarda okuduğum Anadolu Masalları ve Dede Korkut Öyküleri’ni okuyorum havası verdi. Yerli fantastik sevenlere muhakkak okumalarını tavsiye ederim.
Arthur C Clarke - Çocukluğun Sonu
Bilimkurgu Klasikleri okumalarıma devam ediyorum. En ünlülerden birini daha okudum. Güzeldi gerçekten.
Bu aralar Şiire merakım varken biraz Şairlerimizin eserlerini okuyim dedim ve Orhan Veliden sonra Özdemir Asaf ustaya geçmiş bulunmaktayım…