Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Kitap 2013 yılında Pegasus yayınları tarafından basılmış, Pegasus eskiden ne basıyormuş diye ararken kitabı buldum ve satın aldım. Yazar ABD’li eski bir Albay ve akademisyen. Kitap Atatürk’ün askerlik yaşamını belgelerle ve çeşitli kaynaklarla anlatıyor. Yazarın genel anlamda değerlendirmelerine katılmaktayım fakat biraz daha askeri strateji ve taktikleriyle ilgili detay okumak isterdim.

Okumayı ve satın almayı düşünüyorsanız en uygun fiyat Pegasus N11 sayfasında.

7 Beğeni

Kader Kılıcı - Andrzej Sapkowski

Son Dilek gibi güzel bir kitap ama bir sıkıntım var. Kitapta sanki paragraf atlamaları varmış gibi geliyor. Mesela son kısımlarda Dandelion ile beraber ilerliyorken bir anda Yurga ile yola devam ediyoruz ve Dandelion ile ilgili hiçbir bilgi verilmiyor. O kısımda Dandelion var mı yoksa bir yere mi gitti bilmiyorum. Kitapta bunun gibi çok sorunlu karşılaştım. Yazar hatası mı çeviri hatası mı emin değilim ama sanırım yazar kaynaklı bir problem, sanki tarzı böyleymiş gibi. İlk kitapta da bu tarz sıkıntılar vardı. Bunlarla karşılaşınca odağım çok bozuluyor ve tekrar konsantre olmakta zorlanıyorum.

Sizler de aynı problemle karşılaştınız mı yoksa problem benden mi kaynaklanıyor?

3 Beğeni

Emrah Ece’nin Ötüken Yayınları’ndan çıkan Bozkır Öyküleri’ni okuyorum ve hatta Türk Edebiyatı Genç Sanat için Nisan’da bir inceleme kaleme alacağım.Yedi-sekiz yaşıma geri dönmüş gibiyim… O zamanlarda okuduğum Anadolu Masalları ve Dede Korkut Öyküleri’ni okuyorum havası verdi. Yerli fantastik sevenlere muhakkak okumalarını tavsiye ederim.

3 Beğeni

Arthur C Clarke - Çocukluğun Sonu

Bilimkurgu Klasikleri okumalarıma devam ediyorum. En ünlülerden birini daha okudum. Güzeldi gerçekten.

Goodreads yorumum.

8 Beğeni

Bu aralar Şiire merakım varken biraz Şairlerimizin eserlerini okuyim dedim ve Orhan Veliden sonra Özdemir Asaf ustaya geçmiş bulunmaktayım…

4 Beğeni

Bakalim neler çıkacak :blush:

5 Beğeni
  1. kitaptayım, kitapların tarzı öyle. Hikaye çok yönden ilerlediği için bir paragrafta Geralt’ı okurken öbür paragrafta Ciri’yi okuyoruz mesela.
    Beni rahatsız etmedi açıkçası. Eğer paragraf bittiğinde bir boşluk görüyorsanız o kısım orada bitmiş gibi düşünmek lazım.

Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf
Çizen ve Uyarlayan: Gökçe Erverdi

Çizimleri ve uyarlamayı başarılı buldum, sadece renklendirme biraz karanlık gibi geldi bana, belki parlak kuşe kağıt olmaması nedeniyle öyle gelmiş olabilir.

11 Beğeni

Alper rica etsem Yusuf’un Kaymakam Selahattin Bey ile konuştuğu sayfayı atar mısın. Hani yaralı elini gösterdiği.

7 Beğeni

William Golding, Sineklerin Tanrısı

Turk edebiyatı tam gaz devam :slight_smile:

6 Beğeni

Yılkı Atı - Abbas Sayar

Abbas Sayar’ın Yılkı Atı kitabını ilk kez henüz ilkokul bebesi olduğum yıllarda okudum ve ömrü hayatım içerisinde farklı yaşlarda ben de bulunan E yayınları baskısını 3-5 kez okumuşumdur. Abbas Sayar’ın tüm kitaplarını okuma planım olması nedeniyle Ötüken baskılarını almaya başladım ve Yılkı Atı kitabını yeniden okudum.

Bence Yılkı Atı Türk edebiyatının en önemli eserlerinden birisi, 112 sayfalık çok kısa bir kitap ve henüz okumamış olan arkadaşlara okumalarını öneririm.

16 Beğeni

Kesinlikle Türk edebiyatının en önemli ve en güzel eserlerinden birisi. Kısacık bir roman olmasına rağmen, oldukça yoğun, akıcı ve zihinde çok hoş bir tat bırakan bir kitaptır.

3 Beğeni

Bir çırpıda bitirilebilen, içerisindeki ögeler ile düşündüren aynı zamanda keyifle akan bir kitap. Şahsen ben 2 saat(arada yemek yedim) gibi bir sürede bitirdim. Tavsiye ederim. Özellikle kısa ve öz bir şeyler arıyorsanız kesinlikle okuyunuz…

11 Beğeni

Kaplan! Kaplan! Kitabını bitirdim. Daha önceki mesajımda ilk sayfalardaki karışıklığın bitmesini ümit ediyordum ve ümidim boşa gitmedi. Harika bir kitap. Mükemmel bir intikam öyküsü. Monte Cristo Kontu’nun Siberpunk versiyonu. Yazarın anlatımı ise fevkalade idi.

16 Beğeni

En kısa zamanda iyi bir kadro ile kitaba sadık kalacak şekilde çekimlere başlaması temennim baki.

4 Beğeni

Umarım iyi bir film çıkar. Fakat bana yavan bir film yapacaklar gibi geliyor. (Tabi filmi çekilirse)

3 Beğeni

indir (2)
Hüyükteki Nar Ağacı kitabını bitirdim .Bu kitapla birlikte Yaşar Kemalden 4. eserini okumuş bulunmaktayım ve tüm külliyatını bitirme gibi bir gayem var şuanda inceden kalına doğru gidiyorum…
Kitap çok güzel bir eleştiri ortaya koyuyor kapitalist düzeni, makineleşme in getirdiği karmaşıklıgı,düşüncesiz toplum yapısını, Anadolu halkının dramını,misafir perverliğini tüm içtenliğiyle bizlere sunuyor.
-kitapta bir küçük memed diye bir karakter vardi o da ilerde ince memed olan karaktermiş ve beni bir an önce İnce Memed kitaplarını okumaya itiyor😋

9 Beğeni

Ben beğeneceğinizi tahmin ediyordum. Bu arada, kitap filme mi alınıyor, ilk kez duydum?

@SJack kesin bilgi sandım bir an :slight_smile:

2 Beğeni