Bende o kapakları beğendim o yüzden ikilemde kaldım ama sanırım Can Yayınları bu sefer daha ağır basacak gibi.Teşekkürler
@hunter ın önerisiyle Mezarlık Kitabı ve Yokyer’den sonra Amerikan Tanrıları’na başladım. Yaklaşık 1.5 senedir kalınlığıyla beni korkutuyordu. Ama şimdi neden daha önce başlamamışım ki diye soruyorum kendime. Sanırım Neil Gaiman en sevdiğim yazarlardan birisi olacak.
Bölüm 7’deyim şuan. Daha önce kitabın dizisinin ilk sezonunu izlemem kitaptan aldığım hazzı daha da arttırdı. Öykünün içindeki kısa öyküler kitabı daha da güzel yapıyor. Yani ben böyle sürprizleri çok seviyorum diyebilirim.
Pişman olmayacağınızı söylemiştim. Gaiman müthiş bir yazar. Ya da daha doğru bir deyişle he is a genius. Sonu özellikle çok tatmin edecektir. Keyifli okumalar.
Son olarak Stieg Larsson’un Millennium serisini okudum. Bana kalırsa muhteşemdi. Çok çok iyi bir kurgu olmuş. Şimdi de Asimov’un Kan Damarlarında Yolculuk romanını okuyorum.
Gök Cennetin Altında - Guy Gabriel Kay
Uzun zamandır dikkatim dağılmadan 100 sayfa okuyabildiğim ikinci kitap. İyi bir fantastik kurguya hasret kalmışım. Direkt son sayfaları okumamak için zor duruyorum, çok heyecanlı bir roman.
Çok güzel bir basım gerçekten beğendim. Romana yeni geçiş yapabildim, ilk 70 küsür sayfası giriş metni yazarın hayatından ve yazılan dönemden bahsetmiş. Tüm açıklamaları okumak bazen göz yorucu ve sıkıcı oluyor ama her öğrendiğim kârdır gözüyle bakıyorum.
“Dorian benim olmak istediğim kişidir- belki başka çağlarda.”
Acaba bu yazarın başka hangi kitaplarını önerirsiniz. ( çok iyi dediğiniz) ?
İskandinav Mitilojisi, Mezarlık Kitabı ve Yokyer. Zaten Neil Gaiman’ın okuduğum kitapları bunlar. Birinde bile hayal kırıklığı yaşamadım.
@SJack’ e katılıyorum. Bir Gaimancı olarak eklemek istediğim kitaplarından biri Yıldız Tozu ve Sandman Serisi. Gaiman romanlarından çok çizgi romanları ile de bilinen bir yazar. Kırılgan Şeyler adlı öykü derlemesini de tavsiye ederim.
Kendi adıma sevdiğim diğer çizgi romanları ise
Cinayet Sırları, Gecenin Yaratıkları ve Günaha Son Çağrı oldu.
kitaplar roman mı,ansiklopedi mi yoksa parça hikaye tarzında mı?
@_Ged sandman çizgi romanlarını sonraya saklıyorum
İskandinav Mitolojisi hariç diğer ikisi roman.
Peki, teşekkürler…
Askerdeyim , zamanım çok .
Fatih hariç diğerlerini okudum.
Virüs sebebi ile çarşılarımız iptal. Çok güzel askerlik yapıyorum valla.
Stanislaw Lem - Aden okuyorum. Son on sayfası kaldı başlığa uygun olsun diye bitirmeden yazayım dedim.
Ancak Pkd kitaplarında olduğu gibi Alfa yine hayal kırıklığı uğrattı. Çeviri olarak pek sorun olduğunu düşünmüyorum ama son kontrolleri yeterince yapılmadan basılmış sanırım. Bu eklediklerim hataların sadece bir kısmı.
Yazım yanlışlarının çokluğu gerçekten de can sıkıcı oluyor. Alfa’da editör (veya son okuma) sıkıntısı var sanırım.
Kitabı nasıl buldunuz? Ben 100 sayfadan sonra bıraktım maalesef. İnanılmaz derece betimleme dolu kitap ve bazen kitabı anlayamadığımı fark ettim. Yazılanları hayal etmekte özellikle çok zorlandım. İlk kez böyle bir şey yaşadım, çeviriden kaynaklı mı diye düşündüm.
Bende okudum kitabı. Çeviri ve editörlük maalesef üzdü.
Malesef Alfa’dan bunları görmeye alıştık.
Açıkçası kitabı nasıl bulduğumu ben de kendime sordum. Ama henüz cevaba tam olarak ulaşabilmiş değilim sanırım.Öncelikle okuduğum ilk Lem kitabı olduğunu söylemek isterim.
Arka kapak yazısında da bahsedildiği gibi bilimkurgu kitabı olmasının yanında toplum, iletişim ,yönetim kavramlarını sorgulamamızı istiyor yazar. Son 40-50 sayfa kitabın yazılma sebebi bence. Tüm sorulara cevap vermese de olayları bağlıyor en azından.
Anlatılan ortamı aklımda canlandırmakta ben de zorlandım. Çeviri ile ilgili olduğunu sanmıyorum, belki daha fazla betimleme gerekirdi
Alfa ile ilgili kısma gelirsek, yukarıda attığım fotoğraf gibi hatalardan bolca mevcut. Hatta ikileme olarak kullanılan “harıl hani” kitabın son on sayfasında tekrar mevcut. Yani kitapta iki kere geçiyor, bu hatanın nasıl yapıldığını anlamak güç. Sanki bilgisayara otomatik düzeltme verilmiş ve bu çıkmış gibi.
Onun dışında kitapta bir tane bile çevirmen notu, dip not vs yok. Az çok bilimkurgu okumuş olmama rağmen anlamadığım bir çok kelime vardı, bunlara terim demek de doğru olmaz sanırım kitaba özel kelimeler olarak düşünüyorum. Bunlarla ilgili açıklama yapılsa iyi olurdu bence.
Sonuç olarak türü sevenler okuyabilir.
Puanım 6,5/10
Katilbot Günlükleri dörtlemesinin son kitabı Çıkış Stratejisi isimli 4.kitabı okudum. Ama dörtleme ile katilbot hikayeleri bitmiyormuş Mayıs 2020’de "Network Effect isimli bir kitap daha çıkacakmış.
Kitaba gelince diğer 3 kitapta olduğu gibi okuması keyifliydi. Bence bu seri dizisi yapılsa çok izlenen dizilerden olur.
Bu arada diğer 3 kitabın forumda ve portal da haberi var ama 4. kitabın haberini bulamadım.