Dönüş Üçlemesi
Darwinya kitabının yazarı Robert Charles Wilson’ın bu serisi 21.Yüzyıl bilimkurgusu olarak nitelendiriliyor. Darwinya kitabını okuyanlar için üslup ve konuya yaklaşım çok benzer. Bunun yanında 3 kitapta da hard sci-fi buram buram bize sunuluyor. Serinin bence en iyi kitabı olan ilk kitapla aslında muhteşem bir giriş yapıyoruz. Konu olarak çok fazla dala ayrılıyor ve aynı zamanda her kitapta 2 veya daha fazla karakter üzerinden hikaye anlatılıyor.
Dünyayı görece işgal eden uzaylılar getirdikleri teknolojiyle Dünya’nın evren üzerindeki zamanını durduruyor. İşin ilginci uzaylılar hakkında başka bir olgu yok. İletişim, temas, uzay gemisi vs. gibi uzaylı temasının dışında insanların bu olaydan sonraki sosyal hayatları üzerinden işleniyor. Bu kadar detaylı olması benim çok hoşuma gitmişti hep böyle kitaplar okurken düşünürdüm diğer insanlar ne yapıyor?nasıl para kazanıyor? neler değişti? bu soruların cevabını çok güzel bir şekilde alıyoruz. Kitapta ki bilim tabanlı olaylar gayet doyurucuydu. Olay olarak bahsetmek istemiyorum çok bağlantı olduğu için spoiler olmasın. Ayrıca her kitapta karakterler değişiyor yenileri ekleniyor ama bağlantı kesilmiyor.
Detay vermeden anlatılacak bir kitap değil, detay verirsem de son kitaba kadar bağı uzuyor. İlk kitap çok iyiydi ama sonra yavaş yavaş düşüyor diyebilirim. Sonunda her şeyin açığa kavuşması beni tatmin etti. Güzel bağlanmış sonu. Bilimkurgu okuyucuları en azından ilk kitaba şans verebilir zaten seride pek hacimli değil. Kitaplar kendini okutuyor. Ayrıca gençliğini İstanbul’da geçiren bir ana karakterimizin ismi Turk. Yer yer İstanbul bahsi geçiyor ama çok az.

.