2 ayda bir tane okumayı planlıyordum. Ama bu senenin kolonlarından olan bir serim olsun diyip ayda bir tane okumaya karar verdim. Aralara disk dünya atmayı düşünüyorum. Özlemişim bu dünyayı.
Zaman Çarkı okumak için ideal formül, aralarda Diskdünya okumak.
Büyünün Rengini epub 40 sayfa okudum da ıthakiden gitmedi çeviri kötüydü dünya güzeldi araya bir seyler girdi alamamıştım. Erkek arkadaşım baktı seriyi bu şekilde
öteleceğim kitapları hediye aldı, kitapların gelmesini bekliyorum. Zaman çarkı okurken araya diskdünya at dedi onun formülüydü. Yalnız değilmiş.
Çeviriyi İthaki’den okumadım nasıldı bilmiyorum ama Delidolu güzel iş çıkartıyor bu seride.
Ben iki ayda bir Diskdünya okumazsam rahat edemiyorum. Tırpanlı Adam yeni bitti şimdiden bir sonraki kitabı sepete attım.
İthakiden okumak intihar olur. Hatta ben başta okuyarak intihar ettim. Niran Elçi birtane.
Afyon gibi etkisi olduğunu düşünmeye başladım.
Okuyan bırakamıyor. :)) 41 kitap olduğunu düşününce sanırım az gelecek okuyanlara.
Sabırsızlıkla bekliyorum kargoyu.
Diskdünya kitapları bi tek bana mı biraz pahalı geliyor acaba?
Günün anlam ve önemine uygun olacağını düşünüp, çok çok seneler evvel okuyup unuttuğum Jose Mauro de Vasconcelos’un “Şeker Portakalı” kitabını bitirdim. Bu sabah başlayıp akşam üzeri bitirmiştim kitabı. O kadar güzel ve etkileyici ki, şu anda kalbimde ayrı yerleri olan “Bülbülü Öldürmek”, “Pal Sokağı Çocukları” gibi çocukluğuma götüren kitapların yanında yerini aldı. Zeze’nin hayata bakışı, hayalgücü, zekası beni etkisi altına aldı. Küçükken okuduğumda bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum ama bu koca yaşımda beni üzmeyi başarmış kitaplardan oldu. Severek bir daha bir daha okuyacağım bir kitap. Eğer okumadıysanız ya da ben gibi çok eskiden okuduysanız mutlaka okumalısınız.
Halkın İradesi - Jasper Kent
Danilov Beşlemesinin dördüncü kitabı Halkın İradesi’nde, birinci kitaptan itibaren süre gelen mücadele devam ederken bu sefer 1881 Rusya’sında Çar’a karşı öfkenin ve örgütlenmenin arttığı döneme şahit oluyoruz.
Bence ülkemizde hak ettiği ilgiyi görememiş bir seri. Jasper Kent, az buçuk Türkçe bilen ve Facebook sayfasında Türkiye ile ilgili daima paylaşım yapan mesaj attığınızda size hemen dönüş yapan mütevazi biri. Kitapları ise HBO’nun Rome dizisi kıvamında, hayal ürünü karakterlerin hikayelerini tarihsel gerçeklik sürecine işleyerek okuyucuya sunmakta. Serinin ilk kitabı Napolyon’un Rusya seferini, ikinci kitabı Dekambrist ayaklanması, üçücü kitabı Kırım Savaşı ve dördüncü kitabı 2. Aleksander’ın suikastı sürecinde geçmekte. Yazar, kurduğu fantezi karakerler dışında etkileşimde bulunduğu ordu komutanı, devlet adamı gibi tüm karakterleri tarihte gerçekten yaşamış ve o görevde olan kişilerden oluşturmuş.
Seri devam kitabı olduğundan spoiler olur diye konuya ilişkin yorum yazmıyorum ancak sürükleyici bölüm sonlarıyla, bir sonraki bölümü merak ettiren heyecanlı bir roman olduğunu söyleyebilirim.
Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk - Becky Chambers
Öncelikle Taht Oyunları’ndan sonra bir seri tamamlanmadan asla seriye başlamayacağıma dair kendime verdiğim sözü bilmeyerek bu kitabı okuyarak bozdum. Üç kitaplık bir serinin ilk kitabıymış. Yazar seriyi tamamlamış. Umarım Panama yayıncılıkta serinin diğer iki kitabını da yayınlar. Kitap ise çok fazla aksiyon içermese de yazarın yarattığı samimi karakterler ve diyaloglarla güzelce okutturuyor kendini.
İnsanların uzaya çıktığı, Mars’ta koloni kurdukları zamanda, diğer Uzaylılarla iletişime geçilmiş ve insan ırkı Galaktik İmparatorluğun müttefikleri arasında yer almıştır. Galaktik İmparatorluk günümüzdeki Nato gibi bir birlik. Gezgin adlı uzay gemisi de birbirinden farklı uzaylı ırklarından 8 kişilik mürettebattan oluşan bir uzay ticaret gemisidir. Kitap ise bu gemi ekseninde mürettebatın ve geminin yolculuğuna odaklanmakta. Gayet akıcı, karakterler arası diyaloglar oldukça iyi kurgulanmış, okurken karakterlerle sanki siz de o uzay gemisindeymişçesine sizi içine davet ediyor. Kitapta 1-2 yazım hatası dışında gözüme esaslı bir hata çarpmadı.
Beğenerek okudum umarım tez zamanda serinin diğer iki kitabı da dilimize çevrilir.
Bu kitap içerisinde hikaye kendi içinden başlayıp bitiyor mu yoksa serinin devam kitaplarını da mutlaka okumak mı gerekiyor?
Google Nasıl Yönetiliyor?
İki üst kademe yönetici tarafından kaleme alınmış bir kitap. Benim çok hoşuma gitti. Şirket kültürünün ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam Panama serinin devam kitaplarını basmayacakmış. Forumda öyle konuşulmuştu diye hatırlıyorum. Hatta bu nedenden ötürü kitabı almadım. Arkadaşın sorduğu gibi, bu kitap kendi içerisinde başlayıp bitiyor mu?
@eleutheiros sormanız iyi olur, yanıt verirlerse bize de iletmenizi rica ederiz. Umarım basarlar.
İhsan Oktay Anar’ın ilk ve en popüler kitabı olan Puslu Kıtalar Atlası’nı okudum. Yaratıcılığın üst düzeyde olduğu sürükleyici bir kitap. Sanki bir Christopher Nolan filmi gibi ince ince işlemiş kitabı İhsan Bey. İlk başlarda anlatım tarzına aşina olmadığım için zorlansam da alıştıkça bir çırpıda bitiverdi. Karakterlerin kurgunun içine dahil edilişleri bile ayrı bir masaldı. İleride tekrar tekrar okurum diye düşünüyorum.
5/5
Beş Sevim Apartmanı’nı okudum. İlk defa bir Mine Söğüt kitabı okudum ve kitabı beğendim. Kitapta bir tek kitabın sonunu beğenmedim, sürpriz unsuru olsun diye yazılmış bir son olmuş. Bunun dışında herşey güzeldi.
Yazarın üslubunu beğendiğim için diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum.
Kitap fantastik edebiyat türünde olduğu ve okuru kararsızlıkta bırakması gerektiği için böyle bir son seçilmiş. Bir nevi olması gereken bu. Şahbaz’ın Harikulade Yılı ve Deli Kadın Hikayeleri’ni de tavsiye ederim.
Sonu kitapla uyumlu olmuş ama ben beğenemedim, biraz filmvari bir son olmuş. Öneriler için teşekkürler.
İhsan Oktay Anar’dan amat ve suskunları da tavsiye ederim. Eğer bu kitaplar da sararsa, kitab-ul hiyel ve efrasiyab’ın hikayeleri de hoşunuza gidecektir. Ve yazarı özlediğiniz zaman da galiz kahraman ve yedinci gün ile özlem giderebilirsiniz. İhsan Oktay Anar en sevdiğim yazarlar listesinde en başlardadır. Keyifli okumalar dilerim.
Hikaye sonunu yazmadan açıklayabilmem biraz zor ancak şöyle diyeyim kitap tekil olarak okunabilir yani merakın tavana ulaştığı yerde,aksiyonun tam ortasında bitmiyor. Hikaye kendi döngüsünü tamamlıyor ancak kitabın sonlarında 1-2 olay gerçekleşiyor ki sebebi neydi ve ilgili karakter şimdi ne yapacak sorusu cevapsız kalıyor.
Basma planlarının olmadığını öğrenmem üzdü. Ben de tekrar sorayım belki fikir değiştirmişlerdir.
İnce Memed 3’teyim. Yarıladım. Çok verimli bir ay geçiriyorum.
Philip K. Dick’ in Uzay Piyangosu bitti.
Konusu ilginç olan, bir çırpıda heyecanla biten, içinde aradığım pek çok şeyi barındıran (telepatlar, androidler, uzay yolculukları vb.) ve sürükleyici bir romandı. PKD’ nin ilk romanı.
İrvin David Yalom, daha önce bir kitabını okumuştum, Bir Psikiyatristin Anıları. Beğenmiştim. Şimdi onun romanına başladım. Nietzsche Ağladığında. Zor bir kitap olduğunu söylemeliyim, az çok felsefe altyapınız olmalı. Karamsar bir atmosferde geçiyor. Umarım bitiririm…