@Mazotci’nin yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Geçenlerde bana önermişti bu kitabı
Bu arada Oblomov’u okuyorum şu sıralar. Okumaya çalışıyorum daha doğrusu. İş, makale vs sebebiyle hiç vakit bulamadım neredeyse. 113. Sayfadayım ve oldukça akıcı gidiyor. İş Bankası HAY Klasiklerinden bendeki baskı. Almayı ya da okumayı düşünen varsa kesinlikle tavsiye ediyorum. Kalınlığına rağmen çok akıcı giden bir kitap.
Hatırladığım kadarıyla yardımcı olurum.Güney ve kuzeyin savaştığı zamanları anlatıyor.Burada spoiler vermek istemem kitabı okumayanlara ama ödev için güzel kitap seçmiş bence,savaş hakkında birçok detay var kitapta.
Vakıf serisinin ilk üç kitabını yakın zamanda okudum. Devam kitaplarının baskısının olmaması, ne zaman basılacağının belli olmaması herhalde hayatımın en önemli problemi oldu. Çocuk gibi hüzünlendim, duygulandım bu duruma zaman zaman, aklıma geldikçe.
Bir miktar yüksek fiyatlara kitapların Altın Yayınları baskısına ulaşmak mümkün tabi, gerek fiyatlarının yüksek olması gerekse baskılara yönelik eleştiriler de almamı engelledi ama en son dayanamadım ve telefonla epub okuyanlar arasına katıldım. Dün gece, gerekli programı ( lithium) indirdim ve okumaya başladım. Kitabı da neredeyse yarıladım.
Düşündüğümden çok daha rahat okunuyor. Bu kısa deneyim bir e-kitap okuyucu almakla sonuçlanabilirdi fakat çok pahalılar
Elimde sadece vakıf kurulurken kitabı mevcur. Arada eksik kalan diğer kitapları ve ek olarak robot serisini de telefonumla okumayı ciddi biçimde düşünüyorum artık.
Bilimkurgu türünde özellikle Asimov’suz kalıyoruz şu günlerde. Baskısı olmayan birçok kitabı mevcut. Fiyatlar da ha bire yükseliyor. Epub olarak okumanız da iyi bir seçim bence. Böyle giderse kitaplar hiç basılmayacak gibi duruyor.
Ortada çok güzel bir üretim var, bundan mahrum kalmış durumdayız. Düzgün çevirilerle, güzel bir baskı ile okunmayı kesinlikle hak eden, hatta fazlasıyla hak eden kitaplar ama el mahkum, böyle okuyoruz. Yine de önemli olan okumak herhalde, diğer dilekler ikinci planda kalıyor.
Merhaba , evet okumayı bitirdim.Serinin ilk iki kitabını okudum , kısaca izlenimlerim şunlardı;
-Eser bahsedildiği kadar karmaşık ve özgün yapıda.
-Okuduğum diğer fantastik eserler arasında belirgin farklar var.
-Yazarın dilinin farklı olduğu kolayca anlaşılıyor.
-Yazarın oluşturduğu evren, diğer fantastik evrenlerle benzerlik göstermiyor (ki bu oldukça olumlu)
-Kitabı sakin kafa ile okumak lazım , gerçekten
-Genellikle eş zamanlı üç kitabı okurken , bu eser karşısında eş zamanlı kitap okuyamadım.Betimlemeler zorladığı için değil de konu arapsaçı gibi
Teşekkürler İlk izlenimleriniz iki kitap sonrasında değişmemiş Ben belki değişmiştir diye düşünmüştüm.
Devam etmeyi düşünüyor musunuz? Ben tüm seriyi okudum ama Türkiye’de pek fazla okuyan yok. İngilizcesi de çok ağır aslına bakarsanız. Aslında kendi ana konusuna izlenimlerimi yazdım, size de buradan söylemek isterim. Tor sitesinin çok güzel bir re-read’i var. Okurken aynı zamanda ordan takip ederseniz süper oluyor, her şey yerli yerine oturuyor. Bölüm bölüm ilerliyorlar ve spoiler da içermiyor. Gönül rahatlığıyla takip edebilirsiniz
Rica ederim İthaki seriyi basacağı için şu sıralar maalesef devam etmeyi düşünmüyorum , seriye ciddi anlamda emek vererek sindire sindire okumak lazım dediğiniz gibi dili ağır.Tavsiyeniz için yinede teşekkür ederim
Kitabı yeni okudum sanırım bu gazla bir Karayip Korsanları fimni iyi gider. Veya öneriniz varsa açığım. Bu seride fantastik ögeler az bulunmasına rağmen favorilerim arasına girdi. Konu hakkında diyebileceğim tek şey bol bol deniz ve korsan var, daha fazlası ilk kitabı okumayanlar için spoiler olabilir. Neyse ortaçağvari bir dünya, hırsızlık çetesi, zeki başkarekter ve fantastik şeyleri seviyorsanız kitap tam size göre. Tavsiye ederim. Bu arada teşekkür kısmında (yazarın teşekkür ettiği kişi listesi) Joe Abercrombie ismi dikkatimi çekti bir süredir radarımda olan bir yazar tarzları benziyor mu bilmiyorum ama sanırım en yakın fırsatta Kadim kanunlar serisini ve Çolak kral kitabını alıp okuyacağım. Herkese iyi günler.
Bu serinin 3. kitabı da var (Hırsızlar Cumhuriyeti), çevirisi de var. Hazır başlamışken devam edin derim ancak ilk iki kitabın bir tık altında kalıyor.
Bunun haricinde Joe Abercrombie grim-dark türünün en iyilerinden kabul ediliyor. Antihero tarzı kitaplar severseniz (mesela Mark Lawrence’ın Broken Empire serisi gibi), onu da tavsiye ederim, çok güzel bir seridir
Broken Empire okudum müthişti. Sanırım grimdark türü çok hoşuma gidiyor. Hırsızlar Cumhuriyetini de okuyacağım ama araya bir iki kitap alıp öyle devam etmeyi düşünüyorum. Öneriniz için teşekkürler.
İlk kitabı yarıda bıraktım, hiç beğenemedim. Yazarın anlatımını hiç beğenmedim. Konu desen çok ucuzdu. Herkesin beğendiğini görünce diyorum içimden; “ulan bende mi bir sıkıntı var?”
valla bilemiyorum zevkler ve renkler tartışılmaz. Ben en çok ana karakteri beğenmiştim. Anlatımda bazı kusurlar vardı ama ne bileyim seriyi beğendim ben.