Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Kitap yorumlarınız çok güzel olmuş teşekkürler :slight_smile: Bende bu kitabı merak ediyordum ama tiksinirmiyim diye almamıştım. İyi ki almamışım tiksinirmişim :smiley:

3 Beğeni

Teşekkürler yorumlarınız için :mage: :pray:

2 Beğeni

Yeşim Şehri’ni merak ediyordum. Yorum için teşekkürler :slight_smile:

Silo’nun çevirisini beğendiğin için de mutlu oldum. Umarım diğer kitapları da seversin.

Çekimser not: Noktalardan sonra boşluk, virgüller önceki kelimeye yapışık olsa ne güzel olacak

12 Beğeni

IMG_20200518_195137

Düşman - Lee Child

İkinci Jack Reacher kitabım. Bu adamı seviyorum. Küçükken Cüneyt Arkın filmlerinden ne zevk alıyorsam Lee Child’ın bu serisinden aynısını alıyorum.

Sayfa 243’teyim 100 sayfa kaldı. Çok heyecanlı bir polisiye. Gerçekçi. Tanıklar ve deliller üzerinden hareket ediliyor ama ben bunlardan ziyade Reacher’ın birilerine posta koyduğu, birilerini patakladığı anları bekliyorum. Hadi Reacher hadi oğlum!

14 Beğeni

Açıkçası bu kitabı ile benim en sevdiğim Polisiye yazarlar arasına girmişti. Üzerinden bir kaç yıl geçmiş olmasına rağmen hala konusu, olayları ve sonu aklımda. Aslında şimdi kıskandım sizi :grinning: çünkü böyle güzel bir kitabı okuyorsunuz. Geri kalan için iyi okumalar :+1:

3 Beğeni

Belli bir sırayla mı okumak gerekiyor bu kitapları yoksa hepsi birbirinden bağımsız mı?

1 Beğeni

Goodreads’te iki sıralama var: tarihsel sıralama ve kitapların yayınlanma sırası. Tabi Türkiye’de bu ikisine de riayet edilmiyor. İki tane Oğlak Yayınları basmış zamanında, şimdi hakları Koridor’da. Allah’tan belirli bir sırayla okunması gerekmiyor. Gönlünüzce okuyunuz. İki tane de film uyarlaması var. Gayet iyiler.

Teşekkür ederim. Gerçekten çok zevkli bir okuma.

3 Beğeni

Simon Beckett/Kemiklerin Şifresi

kemik

Adli Antropolog David Hunter’ın ikinci macerasında Simon Beckett yine bol delilli, bilimsel çıkarımlı, gizemli ve sürprizli bir kitaba imza atmış. Piyasada adli tıpa yönelik polisiye sayısının azlığı, başarılı dil ve anlatımla birleşince Beckett’ı benim için özel kılıyor.

Rahatsız edici tek şey şu: Kitap Dr. Hunter’ın ağzından yazıldığı halde bazı bölümler üçüncü tekil şahıs gibi anlatılıyor. Yani Hunter orada olmadığı halde başka birinin yaptıklarını, hatta aklından geçenleri söylüyor. Bu kısımlar biraz yapay duruyor, bence yazar tüm kitabı üçüncü tekille yazabilirmiş.

Simon Beckett sanırım uzun süre en beğendiğim polisiye yazar olarak kalacak.

17 Beğeni

21-56-00-images

Kitabı yeni okudum. Bir üçlemenin ilk kitabı. Asimov dan okuduğum ikinci kitap ve gerçekten itiraf etmeliyim ki Asimov favori yazarlarım arasına girdi. Kitapta dikkatimden kaçmayan başka bir nokta ise fremen (dune) halkı ile Tyrann(yazılış yanlış olabilir) halkının bir çok benzer noktaya sahip olması. İki halkın gezegeni de çöl, su sıkıntıları var ve galaksiyi kontrol eden bir imparatorluğa sahipler. Herkese tavsiye ederim. Ben araya bir Malloryon kitabı alıp ardından üçlemeye devam edeceğim sağlıcakla kalın.

24 Beğeni

Ne güzel. Bir Asimov’cu daha çıktı. :smiley: :smiley: Yazarın okunması gereken ve hayran olunası bolca kitabı mevcut. Şimdiden iyi okumalar.

9 Beğeni

İş Kültür Resimli Harp Tarihi II. Dünya savaşı kitabını okuyorum, en son söyleyeceğimi başta söyleyeyim Bu kitap okura pek bir şey öğretmiyor. Savaş madde başlıkları ile anlatılmış gibi, detay yok, sadece çok büyük hareketlere yer verilmiş. Kitapta savaşa ait resimlerin olması güzel, kullanılan silahlar ile ilgili kutucuklar içinde verilen bilgiler güzel, Haritaların renkli olması güzel ancak haritalardan tüm hareketi işaretlemişler bu kötü.

Örneğin Barbarossa hareketine ait iki harita arasında ki fark

Bu kitap yerine detaylı olarak II. Dünya Savaşı tarihi okumak isterseniz. Yine İş Kültürden çıkan İkinci Dünya Savaşı Tarihi kitabını öneririm. Resimli değil, haritalar da siyah beyaz ama daha detaylı bir anlatım tercih ederseniz 2. kitabı okumak daha iyi olur diye düşünüyorum.

23 Beğeni

Mithat Cemal Kuntay - Üç İstanbul

19 Mayıs 2020:

Mithat Cemal’in yazdığı tek romanı okuyorum bu günlerde. Nedendir bilmem okumam oldukça zaman alıyor. Kitabın İstanbul’un üç dönemini anlattığı söyleniyor, ben henüz ilk bölümündeyim. Kitabın en beğendiğim yanı, sanki tarihin dokunulabilirmişcesine yaşanması, okuyanın gözünde yaşatılması. Onun dışında birçok yan karakterin de düşüncesini başarıyla anlatabilmesi, karakterlerin iki boyutlu olmasına engel oluyor. Edebi açıdan yoğun bir kitap olduğunu ve ilerleyen bölümlerde daha da hoşuma gideceğini düşünüyorum.

(184/692)

3 Haziran 2020:

Bu kitaba büyük umutlarla başladım ama maalesef aradığımı bir türlü bulamadım. Kitaba şimdilik ara veriyorum. Bu ara verme tekniğini daha önce 1Q84 ve Dune kitaplarında da uygulamıştım. Onları sevdiğimden ama bitirmek için hazır hissetmediğimi (1Q84’ü bir toteme çevirip, Dune’u ise film çıkmadan bitireyim bari deyip bitirdim) anlayınca bırakmıştım. Bakalım bu kitaba da bir gün geri dönebilecek miyim.

Kısa bir not: Bu kitabın benim aradıklarımı karşılayamaması, sizin de aradıklarınızı karşılayamayacağı anlamına gelmez.

10 Beğeni

İthaki karanlık kitaplık serisinden okuduğum ilk kitaplardı. Ayrıca bu yazarlardan da okuduğum ilk kitaplar oldu. Tür bana çok hitap etmese de, kendi içerisinde değerlendirince başarılı kitaplar olduğunu söylemeliyim. Bir kaç kitap daha alabilirim bu seri içerisinden(elimde wells’in ‘körler ülkesi ve diğer karanlık öyküler’ kitabı mevcut sadece). Kendince yorumlamak isterim eserleri:

Cthulhu’nun Çağrısı
Lovecraft’ın değişik bir tarzı var. Hem sevdim hem sevmedim. Çok iyi bir hayal gücü lakin çok kötü tasvirler. “Size anlatamam, o günü unutamam, nasıl bahsedebilirim, dehşet verici, iğrenç, çok korkunç” vs gibi kelimelerle anlattığı yerler etkili olmuyor. Tarzı kendine özgün ama klasik korku filmi anlatısı var. Yine de yazarın hayatını, yaşadıklarını düşünüp değerlendirilirse, bence okunması gereken bir yazar. Kitaba gelirsek; öyküleri beğendim ama genel olarak tekrar ediyormuş gibi de geldi. Ayrıca Cthulhu’nun çağrısı öyküsünü diğerlerinden üslup olarak daha başarılı buldum. Güzel ve keyifli zaman geçirdim. Ama dediğim gibi, türün bana uygun olmamasıyla ilgili olabilir sıkıntı.

Innsmouth’un Üzerindeki Gölge
Diğer okuduğum kitabına göre daha fazla sevdim. Hikaye ve heyecan dozu ortalama üzerindeydi ama yine tasvirleri beğenmedim. Yani yazar öyle anlatıyor ki, kafamda anca çizgi film gibi kurabiliyorum. Yine de hayal gücü başarılıydı.

Nantucket’lı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü
Tam bir macera kitabı. Oldukça akıcı, biraz modern klasik havası olduğunu düşündüm okurken. Beğendim ama bazen de basit geldiği yerler de olmadı değil. Kafa yormayan, rahat okunan eser; ilerleyen bölümlerde bilgi veren, seyir defterleri sunan bir kitaba dönüşüp, tekrar aksiyon yükselerek bitiyor. Genel olarak memnunum bu okumamdan.

Üç Sahtekar
İşte bu kitabı beğendim. Yazarın anlatımı, olaylar, karakterler, hikayeler… Hepsi çok başarılıydı ve yazarın yüce tanrı pan kitabını da okumaya karar verdim (sıradaki alışverişimde listeye ekleyeceğim). Yer yer bana usta ile margarita kitabını ve ihsan oktay anar kitaplarını da anımsatmasıyla, daha bir beğendim.

Benim için farklı bir tür oldu bu kitaplar. Kafa yormadan, rahat okunacak eserler. Herkese keyifli okumalar dilerim.

22 Beğeni

Nantucketlı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü’nü okurken karakterin duygularının birebir aynısını hissetmiştim hatta gemideki malum sahnelerde beraber boğulup tiksiniyorduk. Güzel güzel sürükledi açıkçası. Yazarın da tek romanı sanırım. Dedektiflik hikayelerini ve şiirlerini de okumaya karar vermiştim bu okumadan sonra. Ve ilginizi çekerse ve tabi okumadıysanız Jules Verne’in kitabın devamı niteliğinde yazdığı “Buzlar Sfenksi” romanı var, Alfa Yayınlarından bulabilirsiniz. Ben de edinip okumayı düşünüyorum.

5 Beğeni

Hikaye yarım kalmış gibi olduğu için Jules Verne o kitabı yazmış sanırım. Ben de hikayenin devamını merak ettim açıkçası. Erken dönemde okumasam da, ileride mutlaka okumak isterim.

2 Beğeni

Buzlar Sfenksi kitabı hoşuma gitmişti, hikayenin devamı açısından tatmin ediyor.

2 Beğeni

Sesli kitap olarak bitirdim.
Seneca’nın kitaplarındaki görüşleri özetlenip bu kitapta birleştirilmiş. Kitap, Seneca için güzel bir rehber ama Seneca’yı daha iyi anlayabilmek için yazarın eserlerini okumak gerekiyor.

8 Beğeni

Bir de şu var, Poe’nun doğa üstü ve gizem ile anlattığı bazı şeyleri Jules Verne bilime ve akla daha yakın açıklamalar ile anlatıyor.

7 Beğeni

Lee Child benim de sevdiğim bir yazar. Güzel bir tarzı var. Koridor’un bastığı birkaç kitabını aldım ama Oğlak Yayınlarının bastığı kitapları almayı, belki daha sonra Koridor tekrar basar diye habire erteliyorum. Polisiye sevenlere önerilebilecek bir yazardır Lee Child. Kitaplarda aksiyon boldur.

4 Beğeni

Polisiyede en sevdiğim tarzlardan biri Beckett’ın da dahil olduğu adli tıp ağırlıklı tarzdır. Tess Gerritsen’in Rizzoli&Isles serisi de buna dahil edilir.

5 Beğeni