Şu an köpek gibi büyütülmüş çocuğu okuyorum . Inanılmaz guzel ilerliyor . Çocuk psikanalizi boyutunda baya vurucu bir kitap olmuş…
Lovecraft değil de Edgar Allan Poe olmayacak mı? Sanki karışmış yazarlar.
Evet öyle olmuş, yanlış yazmışım yazar isimlerini.
Bakım yaptırmamız lazım anlaşılan, yaşlandık.
1-2 sene önce bir arkadaşımla Robinson üzerine konuşuyoruz, o Robinson’u anlatıyor ben Gulliver’i :). 3. bir arkadaş olaya dahil olmasa devam ediyordum.
Seriyi okumadım ama şu sinirlendikçe saçını düzelten kadın bu seride miydi? Öyle bir iki geyik gördüm de internette.
Ahahah evet öyle bir şey var Hangisiydi hatırlamıyorum ama kızlardan birisi sinirlendiğinde saçıyla oynuyordu. Nynaeve olabilir.
Aynen Nynaeve. Saç örgüsü çeke çeke kel kalacak seri sonu.
Sanki saç meselesini (saç örgüsü belli yaşa geçişi simgeliyor) kılık kıyafet olayını, elbisenin boyu, gögüs kısmı vs. Nynaeve’nin tutuculuğunu, değişimini karekterin gelişimini göstermek için vurguluyor.
Nynaeve’nin tiki saç çekmek, seri boyu bu alışkanlığını bırakmaya çalışıyordu. Tüm kadınlar sinirlenince burun çekmese daha iyi olurmuş ama.
Bir de ciyaklama var, o ne demekse artık. Tüm kadınlar sıçrıyor ve ciyaklıyor.
Hem kitap hem de kişisel zevklerini çok beğendiğim, takdir ettiğim ayrıca çok da sevdiğim bir arkadaşımın önerisi üzerine almıştım bu seriyi. Dolayısı ile Asimov ile tanışmama bu kitaplar vesile oldu. Kitapları bir solukta okudum ve bitince bir boşluğa düştüm. Su an elime kitap alamıyorum, ya Vakıf serisindeki heyecanı yeni kitapta bulamazsam diye! Ben nasıl daha önce bu harika seriyi okumam ve sen sevgili, çok değerli canım arkadaşım nasıl bana daha once önermezsin! Bundan sonra başucu kitabın nedir diye sorarlarsa yanıtım belli. Daha iyisi olana kadar en iyisi budur!
Asimov ile tanışmayan herkesin bir an once bu adamla tanışmasını ve kitaplarına başlamasını diliyorum.
Şu an bende,
STANİSLAW LEM - DÖNÜŞÜM HASTANESİ’ni okuyorum. Yazarın ilk ve tek psikoloji temalı romanı. Yarısına geldim. Ve diyebilirim ki Lem bilimkurgu değilde bu tarz yazsada olurmuş.
Ünlemlerin yerli yerinde kullanıldığını düşünerek ağır ironi seziyorum. Hari Seldon affetsin diyorum!!!
İmparatorluk serisi de vardı elinizde, bol ünlemli bir değerlendirme de onun için bekliyorum
E-kitap, basılı kitap savaşlarının yaşandığı bu günlerde, ben de basılı olarak Ben, Robot, elektronik olarak Güneşin Tanrıları’nı okuyorum. Asimov candır
Ben de yarın Robot Serisinim üçüncü kitabına başlayacağım. Bu sefer hangi olayla karşıma çıkacak dedektiflerimiz merak ediyorum.
Yarın bitirmeyi düşünüyorum ben de, arkasından direk üçü okumayı düşünüyorum.
Dedektif çok orjinal adam, bu kadar sevip, aynı zamanda gıcık olduğum başka karakter hatırlamıyorum
Ben daha çok R. Daniel Olivaw’ı seviyorum. Elijah da iyidir. Asimov’un sevdiğim karkterlerinden birisidir o da.
bu seri basıldı mı daha önce?
Sadece Altın Kitaplar baskısı mevcut. İkinci eli de ateş pahası şuan.
Kıyamete Bir Milyar Yıl
Aralık ayında bu kitabın konusu dikkatimi çok çekmişti. Bu sayede İthaki Bilimkurgu Klasikleri’ne girmiş oldum. Şimdiye kadar tüm seriden 20 kitap okudum. Kitapta karakterimizin bir buluşun eşiğindeyken karşılaştığı garip olaylar anlatılıyor. Sonu biraz havada kalmış hissettirdi ama bunun sebebi benim beklentilerim olabilir. Genel olarak sevdiğim akıcı bir kitap oldu.
Bir Mars Destanı
Bu kitabı sevdiğim kullanıcı adımdan belli oluyordur. Yazarın genç yaşta kansere yenilmesine üzüldüm. İçinde bazıları birbiriyle bağlantılı olan kısa öyküler var. Öykülerin hepsi hoşuma gitti, hiçbirinden sıkılmadım. Tvirl ve Manderpootz en sevdiğim karakterler oldu.
Dune Serisi
İlk iki kitabı büyük bir heyecanla okudum. Maalesef 3. ve 4. kitaplarda aynı heyecanı sürdüremedim. Yazarın kurguladığı evren çok başarılı. Bilimkurgu severseniz kesinlikle ilk kitabı okuyun derim.
Ben, Robot
Üç robot yasasının Asimov tarafından güzel işlendiği, temelde birbiriyle bağlı kısa öykülerden oluşuyor. Okurken çok keyif aldım.
Yıldız Gemisi Askerleri
Başka gezegenlerde kolonilerin kurulduğu bir gelecekte uzaylı bir türle savaşa girilir. Sadece 2 yıl askerlik yapanlar oy kullanmaya ve vatandaş olmaya hak kazanır. Ana karakterimiz askere yazılır. Biz de onunla beraber maceraya atılırız. Yazar bir yerde vatandaşlığın neden sadece askerlik yapanlara verildiğini anlatıyor. O kısım daha kısa anlatılabilirdi ama kitabın kalanı sürükleyiciydi. Kitabın sonunu özellikle çok beğendim.
Işık Tanrısı
Roger Zelazny mükemmel bir gelecek düşünmüş. Bence anlatım tarzı daha başarılı olabilirmiş. Bazı yerlerde Buddha’dan ders alırmış gibi hissettim. Ara ara çok yavaşlamama sebep oldu. Bunun dışında aksiyon olan bölümleri beğendim.