Son 5 günde okuduklarım
The Boys beklenildiği kadar var mı?
Var, okuduğumda anladım ki Amazon maalesef eseri katletmiş. Tek solukta ara vermeden okudum, Preacher gibi sert bir tonda hatta daha sert 
Başkaldırı terimini yeni baştan sorgulatan ,göndermelerin havada uçuştuğu “bence” yakın zamanda çıkmış Garth Ennis’in en başarılı eseri. Çevrileceğini sanmıyorum ama umarım dilimizde görürüz. Preacher, Transmetropolitan gibi referanslar sebebiyle basarsa İthaki basar diye bir nebze umut ediyorum 
Hemen kısaca araya gireyim, yine kabak Netflix’in başına patlamış ama The Boys aslında bir Amazon Prime dizisi. Bu sefer yumurtalar Amazon’un pencerelerine atılsın 
Dizisinin ilk iki bölümünü izleyip beğenmiştim. Çizgi romanını da okumak isterim. Cevap için teşekkürler 
Netflix’e karşı nasıl bir öfkem varsa 
Hemen düzeltiyorum, dikkatsizlik 
İlginç,bence dizisi aslından başarılı nadir uyarlamalardan.
@Son.of.Yona Uyarlama ile çizgi roman ciddi derecede farklılar. Hatta ilk sezonun sonunda hiçbir alakaları kalmıyor denebilir. Bence diziyi izlemek veya çizgi romanı okumak diğerini çok da etkilemez.
Kitap okuma hızınız çok iyi.
Umarım en kısa zamanda Türkçede okuruz. Farkları görürüz.
Son Ayin - Jasper Kent
Bu kitapla birlikte Danilov beşlemesini tamamlamış bulundum. Öncelikle Can Yayınları sağolsun bu seriyi tamamladılar. Okumayı planlarsanız pişman olmayacağınız sürükleyici bir serinin son ayağı ise Bolşevik Devrimi arka planında geçmekte. Bu kitapta yazar, diğer kitaplardan farklı olarak, dışardan anlatım yerine kitabın ana karakterinin ağzından yazmış romanı. Konu hakkında ne desem seri ile ilgili ispiyon olacak. O nedenle okumayı düşünenlere tavsiye ederim.
Ben seriyi okumuş ve beğenmiştim. Tarihi olaylar ve yapılar hakkında bilgiler vermesi de ayrıca çok güzeldi. Ben sadece gerilim yazmasına rağmen hiç gerilmedim
Gerçi ben korku/gerilim kitapları okurken zaten pek etkilenmiyorum. Sadece filmlerde falan geriliyorum. Onda da aniden çıktıkları için anlık bir gerilme/korku oluyor 
Can yayınlarından böyle kitap çıkması ilgimi çekti. Rica etsem ilk kitabın ilk sayfasını atabilir misiniz?
nutuk okuyorum. kesinlikle herkes okumalı
Tabi ki. Ben ilk kitabı Can yayınları böyle kitap basmaz basmışsa iyidir diye başladım sene 2010’du.
Yazarı bir ara Facebook’u aktif olarak kullanıyordu ve sürekli Türkiye ile ilgili gelişmelerde temennilerde bulunuyordu örnek :
@J.S her kitapta takılmıştım ona, Tarihi Roman yaz , Fantezi Roman yaz falan ama Gerilim fazla iddialı 
Modern klasiklerden, çok sevdiğim üç yazarın kitaplarını bitirmiş bulunuyorum. Gerçekten keyif alarak okudum her üçünü de;
adem’den önce
Jack London’ın alışmış olduğumuz tarzını, yine gösterdiği eser. Evet hataları var, evet tutarsızlıkları var, ama hikayesi, akıcılığı çok üst düzey. En azından pek çok yapımdan daha başarılı bir tarih öncesi dömemi hissi verdiği ortada. Hataları olduğu kadar, günümüz bilim kabulleri doğrultusunda, tutarlı olduğu da pek çok bölüm var. Keyif alarak okudum açıkçası.
ölümcül yumurtalar
Tarzına, kitaplarına hayran olduğum bir yazar Bulgakov. Yine çok beğendiğim bir kitap oldu bu eseri. Bu defa bilim kurgu kitabı ile karşımızda. Ama anlatılan konudan çok, arka plandaki eleştirileri öne çıkıyor. İnce alaycılığı, harika mizahı ile kendine her defasında hayran bırakırken, alttan alta mükemmel eleştiriyor dönemi. Bulgakov ve bilim kurgu seviyorsanız ve hala okumadıysanız, mutlaka öneririm.
leonardo’nun yahuda’sı
“Kadın, benden sana ne!”
Bu söz, kitapta geçen en vurucu söz oldu benim için. Bence ülkemizde hakkettiği değeri göremeyen bir yazar Leo Perutz. Şeytan tozu’nu okumuş ve çok sevmiştim. Şimdi ise leonardo’nun yahuda’sı ile iyice hayran oldum. 15. Yüzyıl, milano sokakları, üstat leonardo da vinci, pazarlar, barlar… Herkes birbirinin ya da bir şeylerin peşinde. Harika bir kurgu, mükemmel bir edebiyat örneği. Okurken ister istemez, shakespeare eserinin romanlaştırılmış halini okuyor gibi hissediyorsunuz. Son dönemde okuduğum en iyi kitaplar arasına girdi. Hristiyan tarihi hakkında bilginiz varsa, resim sanatını seviyorsanız, kesinlikle okuyun. Onun haricinde de kendinize bir iyilik yapın, ve leo perutz okuyun efendim.
“Ne tabağı vardı ne kupası,
Zavallının hiçbir şeyi yoktu,
Huzur bahşet bu adama!
Ver, ey Tanrım, ebedi nurunu!”
Okumak için çaba harcamadan (zaten öyle bir durum çok mantıksız), çok keyif alarak okuyorum ve mayıs ayı beklediğimin de ötesinde güzel geçti benim için. Herkese keyifli okumalar dilerim.
Son zamanlarda okuduğum kitaplar. Kısaca hepsinden bahsetmek istiyorum.
Tüm Kapıları Kilitle, bu tarz kitaplar çok okumasam da sebepsizce kitaba ısınıp indirimden almıştım. Çok rahatlıkla okunan bir kitap olduğunu söyleyebilirim, 2 günde bitirdim hikaye akıp gidiyor. Çok satan bir gerilim romanında beklenecek çoğu özellik var. Kitap ortalarına doğru klişelikten boğulsa da sonu tatmin etti.
Çıkış Stratejisi, işte en sevdiğim seri. Bütün seri içinde en beğendiğim kitap bu oldu. Katilbotumuzla beraber ilmik ilmik işlenen maceraya kısmen noktayı koyuyoruz. Yine heyecan ve bol aksiyon hat safhada. Seriyi çoğunuzun okuduğunu biliyorum. Eğer şans vermemiş olanlar varsa şiddetle tavsiye ederim. Yazarın son kitabı da umarım çabucak çıkar. İthaki bu seride hiç üzmedi bizi.
Son Dilek, Witcher evreni ile ilk oyunundan itibaren tanışıklığım var. Oyunları çok uzun saatler oynamıştım o yüzden kitapları hep erteledim. Üstüne dizi çıkacak vs derken anca şimdi başlayabildim. İlk kitap diziyle çok benzer olduğu ve oyunlardan da ,bazı şeyleri hatırlamasam da, çoğu şeyi bildiğim için pek beklediğim tadı vermedi. İkinci kitapta benzer olacak ama umarım üçüncüde farklı olur. Okuyanlar varsa bu konuda ki görüşlerini duymak isterim.
Latin Amerikanın Kesik Damarları, uzun süredir okumak istediğim bir kitap daha. Kesinlikle mükemmel. Latin Amerika tarihini bir Latin Amerikalıdan dinliyoruz. Dolu dolu bir kitap, eğer bu konu hakkında merakı olan varsa kesinlikle okumalı. Tek eksik kalan kısım, kitabın 1970’de yazılmış olması. Şuan ki durumu bildiğimi sanıyordum fakat kitabı okuyunca çok başka bir perdeden baktığımı anladım. Kitabı okumam sürekli araştırma yapma gereği duyduğum için uzun sürüyor. Son birkaç bölüm kaldı. Tekrardan herkese şiddetle tavsiye ederim.
Araya bir sürü şey girince başlayamadım bir türlü ama birazdan başlamayı düşünüyorum. Pek ilgi çekmeyeceğini biliyordum ama bir kez daha sormak istedim. Okumak isteyen varsa e-kitabı paylaşabilirim.
@HamdemitAbi ve @Lezek belki sizler ilgili duyabilirsiniz. Ne dersiniz, beraber okuyalım mı ![]()
Şubat’ta Karadeniz kitap fuarında aldığım Kobe Bryant kitabını okumaya başladım.
Kitabın orjinal ismi Showboat - The Life of Kobe Bryant iken Martı yayınları Kazanmaya Odaklı Bir Karakter - Kobe Bryant başlığını tercih etmiş. Oysaki kitabın önsöz kısmında yazar kitaba neden bu ismi verdiğinden bahsediyor. ![]()
Denemekten zarar gelmez. Paylaşın gitsin hocam, mesaj atabilirsiniz.