Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Sayfa sayısı biraz daha az olsa bende okumak isterdim ama pdf olarak 1300 sayfayı telefon ekranında okuyamam heralde. :sweat_smile:

2 Beğeni

Harika, yolluyorum hocam :slightly_smiling_face:

Format pdf değil, mobi ve epub. E-kitap okuyucunuz varsa hiç sorun olmaz. Gerçi telefonda da o kadar problem olmuyor. Ben Kindle kitaplarını telefondan okuyorum.

Kitabın i̇lk yarısı biraz zorluyor ama genel olarak çok iyiymiş. Slow-paced ilerlediği için biraz sabır gerekiyormuş. Denemek isterseniz size de göndereyim.

1 Beğeni

Öncelikle merhabalar.Ben bir şey sormak istiyorum.Bu kitabın pdf-si var mı acaba?

1 Beğeni

Merhaba,
Ben basılı okumayı sevdiğim için bende hiç pdf yayın yok maalesef. Ama aklımda olsun

2 Beğeni

Sorun değil yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Normalde Asimov’un Robot Serisinin üçüncü kitabına başlayacaktım. Fakat yeni aldığım Valis’e başlayayım dedim durduk yerde.

Öncelikle kitaba bir bilimkurgu romanı diye başlamamak gerek. Beklentiniz kesinlikle bu yönde olmasın. 350 sayfalık kitabın yarısındayım ara sıra ne okuyorum diye kendime soruyorum. PKD eserleri içinde okuduğum en mi en farklı kitap bu oldu ve olacak da büyük ihtimalle.

Psikolojik sorunlar, şizofrenik sancılar, uyuşturucu maddenin etkisi altındaki düşünceler, gerçeklik takıntısı, çoklu kişilik bozukluğu vs. Ne ararsanız var bu kitapta. Yazarı bilmeyenler ve ilk defa okuyacak olanlar aman diyeyim bu eserden başlamasınlar. Bana kalırsa yazarın tüm eserlerini bitirin ve bu kitabı son bırakın.

Son olarak kitabın seri olduğuni söylemekte fayda var. Ben tüm bu söylediklerimi daha 172. Sayfadayken belirtiyorum. Serinin 2. Ya da 3. Kitabı nerelere varır bilemem.

Güncelleme: Kitabı bitirdim. 200’lerden sonra olaylar romandaki karakterlerin bir araya gelmesiyle daha bir akıcı hale geldi. Bu akıcılıkla beraber merak unsuru da devreye girince hemcecik bitirmiş oldum kitabı. Devamı nasıl olacak çok merak ediyorum.

21 Beğeni

Gönderiniz hocam bende denemek isterim.

1 Beğeni

Şu sıralar hiç motivasyonum yok kitap okumaya, bu ay başladığım ilk kitap Ahmet Mithat Efendi’den Dolaptan Temaşa fakat sadece 6 sayfa okuyabildim. Yazar kitabının kurgu sayılmaması gerektiğini çünkü İstanbul’un günlük yaşamını anlattığını söylüyor, ilk bölüm helva sohbetleri ile başladı. Ay sonuna kadar muhtemelen sadece bu (72sf.) ve başka kısa bir kitabı bitiririm.

2 Beğeni

Psikolojik sorunlar mı? Kitaplarda görmek istediğim şeylerden biri, çok severim. Kitap ilgimi çekti ancak bu kitapla başlamayın demişsiniz. Biraz daha açabilir misiniz acaba konuyu spoiler vermeden? Bir de hangi kitapla başlasam daha iyi olur PKD için? Çok soru sormuşum kusura bakmayın. :laughing:

1 Beğeni

Normalde PKD zor anlaşılır bir yazar. En azından ben okurken beynim yanıyor😂 Bir de bu anlattıklarını gözümü korkuttu. Daha 2 gün önce aldım kitabı.

2 Beğeni

Kitap yazarın bir diş operasyonu sırasında deneyimlediği ışık hadisesinden ortaya çıkmış. Kısacası yazarın ele aldığı gerçeklik sorunlarını, dini görüşlerini, içinde bulunduğu uyuşturucu dönemlerini ve onun sebep olduğu, kişilik ve psikolojik sorunları içeren bir kitap. PKD bu kitabı yazarken inanılmaz bir araştırma yapmış gibi görünüyor. Çok fazla referans mevcut. Yazar bazı kısımlarda kahraman ile olayı götürürken araya girip bir moderatör gibi bazı şeyler söyleyebiliyor. Eserdeki kahramanlar kim kim değil? Olaylar bu mu şu mu? Biraz karışık gelebilir. Toplayacak olursam. Okuduğum en sıradışı kitap olma yolunda ilerliyor Valis.

Kahramanın geleceği görmesi ve zamanda yolculuk yapmasının yanı sıra uzaylılar, paralel evrenler ve reankarnasyon gibi bilimkurgusal ögeler kıyıda köşede var. Philip daha çok işin felsefik yönüne kafayı patlatmış gibi görünüyor.
Her neyse çok fazla uzattım. Dediğim gibi mümkünse bu serinsona bırakılmalı bence. Okunacak ilk kitap kesinlikle olmamalı.

Gelelim öneriye. Philip K. Dick’e ilk başlayanlar için ben daima yazarın kısa öykerini içeren Toplu Öyküler ciltlerini öneririm. Muazzam öyküler var. Eğer roman isterseniz de Uzay Piyangosu, Sondan Bir Önceki Gerçek, Yaratılan Dünya ve Çığrından Çıkmış Zaman’ı öneririm.

11 Beğeni

Böyle uzun uzun anlatınca iyice merak ettim, kesin okunacaklar listeme ekledim. Ama sözünüzü dinleyip önce diğer kitaplarından başlayayım madem. :smile: Öyküden ziyade roman tercih ediyorum genelde. Söylediğiniz romanların konularına bir göz atayım, en çok ilgimi çeken ile başlamayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim, çok iyi bir açıklama oldu benim için. :hugs:

2 Beğeni

Merhaba hocam. Mesajla gitmiyor, eposta adresinizi yollar mısınız? Oraya göndereyim.

1 Beğeni

Merhabalar, ben de az çok İngilizce kitap okumaya başladım. Konusunu da merak ettim. İngilizcesi pek ağıra benzemiyor. Sorun olmazsa paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Sorun olmaz tabi ki. Özel mesajla eposta adresinizi paylaşırsanız size de gönderirim kitabı.

2 Beğeni

Hangi kitabı okuyamıyorsunuz diye bir konu açılsa keşke. Çünkü şu an Yerdeniz Büyücüsü’nü
Golem’ i, Büyücünün Yeğeni’ni ve adını bile unuttuğum diğer kitabı okuyamıyorum.Hevesim kaçtı.Daha klasik bir şeyler okuyasım var artık.

Ek: Şimdi bir bölüm okudum Yerdeniz’den. Satın aldığım bir kitabı okumamaktan nefret ediyorum.

4 Beğeni

kıyamet günü ustası
Leo Perutz konusunda hızımı alamadım ve bu kitabını da bitirdim. Yine mahçup etmedi beni Perutz. Harika bir kurgu, çok güzel bir anlatım. Bu defa polisiye romanla karşımızda. Ama anlatım olarak yer yer dostoyevski tarzı, yer yer kafkaesque anlatım benimsemiş. Polisiye mi demeli, fantastik mi, yoksa psikolojik mi emin değilim ama temelde polisiye öğeleri ağır basıyor. Başlarda biraz karışık gelebilir ama ilerledikçe içine alıyor ve ne zaman bitti anlamıyorsunuz. Leo Perutz’u zaten tavsiye etmiştim okumayanlara. Kesinlikle şans verilmesi gereken bir yazarın, yine şans verilmesi gereken bir başka eseri. Herkese keyifli okumalar dilerim.

11 Beğeni

19-46-33-images 19-46-21-Big

Son zamanlarda okuduğum (Karl Marx’ı storytelde dinledim) iki kitap. Mark Twain “İnsan nedir?” adlı eserinde felsefi bir dille insan makinesini inceliyor.
Max Beer in “Karl Marx” adlı biyografisi ise Karl marx’ın hayatına şöyle bir dokunuyor. Malesef çok doyurucu bir eser değildi. Zaten 170 sayfa bir şey. Herkese iyi günler.

8 Beğeni

Bu anlatım çok iyi oldu, teşekkürler. Okunacak listeme aldım yazarı :slight_smile:

2 Beğeni

PKD’siz bir bilimkurgu olmaz açıkçası. Bilimkurgunun deli bir dahiye ihtiyacı varmış zamanında. Bu açığı da PKD kapatmış. :slight_smile:

3 Beğeni