Sosyalist düşünceyi temelden ele alan, kapitalizm ile sosyalizm arasındaki ideolojik düşünce farklılıklarını, bu iki sistemin hayattaki yansımalarını fiili olarak göz önüne seren akıcı bir kitap. Ve bir kaç alıntı …
Yılın 52 haftasında çalışmak zorunda olan, dinlenme, tatil, gezmek için birkaç günü biraraya getiremeyen bir insan özgür müdür? Gece gündüz, iki yakasını biraraya getirme tasasında olan bir insan özgür müdür? Her an işini kaybetme korkusu içinde olan bir insan özgür müdür?
Size bir şeyi yapmayı yasaklayan bir yasanın bulunmayışı, sizin onu yapabilecek durumda olduğunuz anlamına gelmez.
Kitap Silmarillion’ daki Beren ile Luthien hikayesinin geçirdiği evreleri ve Silmarillion’ daki haline gelene kadar yazılmış hallerini bize sunuyor. Silmarillion’ ı okuduktan sonra buradaki hikayenin evrimini merak ederseniz, Tolkienren’ de derinleşmek istiyorum derseniz okuyabilirsiniz.
Kitapta(hikayede) Silmarillion’ da okuduğum hikayenin ilk hallerinden itibaren değişimini okumak güzeldi ancak beni sıkan tek tarafı hikayenin manzum tarafları. Birkaç sayfa manzum hikaye okuyabilirim ancak sayfalarca okumak ve hatta çeviri ve hatta devrik biçimlerde okumak epey sıktı beni.
Evet kaçırmanız üzücü olmuş Bende geçen yıl şansa standta görmüştüm. 3 kitap sanmıştım aldım eve geldim. Okuyayım diye bir baktım bendekiler serinin 3-4-5. kitabıymış. Mecbur 1 ve 2. kitaplarıda almak zorunda kaldım fiyatları tuzluydu biraz
2001: Bir Uzay Destanı
Geçen sene kitaptan habersiz filmini izlemiştim. Sanırım uzayla ilgili çok film izlediğimden eskide olsa sıkıcı bulmuştum. Kitabı olduğunu öğrendiğimde kitap uyarlaması sanmıştım. Önsözü okurken film ve kitabın beraber gitmesine çok şaşırdım. Keşke 1975 yılında önce kitabı okuyup sonra filmi izleseydim. Muhtemelen bu şekilde çok daha fazla zevk alırdım. Konusu ayın kraterlerinden birinde gömülü bir monolit bulunur ve Satürn’e doğru bir sinyal gönderdiği ortaya çıkar. Sinyalin kaynağını bulması için Discovery isimli bir gemi gönderilir. Gemide mürettebat ve HAL 9000 isimli bir bilinçli süper bilgisayar bulunur. Kitabın konusunu ve yazarın konuyu işleme biçimini çok başarılı buldum. Okunması gereken bir bilim kurgu klasiği olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazara ilham veren 2 tane de öykü eklenmiş. Öyküleri de beğendim.
Bununla birlikte elimde İthaki BKK serisinden ocakta başlayıp bitiremediğim Tanrıların Tohumu kaldı. Bu sefer bitirebilirsem Wool serisine başlayacağım. Planım birinci kitap açık bitmiyorsa devamında DiskDünya’dan Büyünün Rengi’ne başlamak. Aynı şekilde ikinci kitaptan sonra da Fantastik Işık’ı okumak.
Absürt eğlenceli bir “bilim kurgu”.
Emekli olduktan sonra, eşiyle beraber Ege’de küçük bir kasabaya yerleşen Cengiz’in küçük kasabayı, dünyamızı kurtaran bir “süperben” olma hikayesi. Fikir güzel, giriş bence yerinde.
Kitabın ilk yüz sayfası bir çırpıda okunuyor. Ancak Algan Sezgintüredi’nin lafı uzattıkça uzatan bir anlatımı ve yer yer okuyucuyu sıkan bir üslubu var. Bu üslubu ya seversiniz ya da hiç sevmezsiniz. Beni de yer yer sıksada yazarın kalemini kuvvetli buldum ve begendim.
Kitabın ikinci yüz sayfası ise ilk yarısının vadettigini karşılayamıyor ne yazık ki.
Keşke o çilingir sofrasından hiç kalkmasaydı kahramanlarımız ve sohbetlerini derinleştirerek uzatabildikleri kadar uzatsalardı.
Bugün bu kitabı bitirdim. Kısa olması açısından hızlı tüketime uygundu. İçeriği din, iyi insan olma ve insanın dünyadaki imtihanı ile ilgili. Kısa öykülerden oluşuyor. Gene Barış Özcan seçkisinin kitaplarından. Araya sıkıştırmalık. Tavsiye ederim.
Tarihsel kurgu ihtiyacımı geçenlerde tanesini 5 TL ye bkmden aldığım bu kitap serisiyle gideriyim dedim, şimdilik çok yormadan akıcı bir deneyim sunuyor umarım pişman etmez
Aslında Ernest Hemingway ile tanışmam kötü olmuştu biraz küçük yaşta Çanlar kimin için çalıyor okumaya heveslendim fakat başaramadım yarım bıraktım. Kısa olsun hemencecik okuyayım bitsin diye bu kitaba başladım. Kitabın konusunu az çok bir çoğumuz biliyor aslında yaşlı adamın balık avında başına gelenler. Güzel kitap okuyun gitsin.
Çift okumaları çok seviyorum.
Hammurabi bu seriden okuduğum 3. Kitap ve döneme bakacak olursak bu kadar kısıtlı bilgi ile eser oluşturmak hic kolay birşey değil . Donemi canlı şekilde gözler önüne sermesi çok ama çok güzel. Savaşlar sınırlar ile başlayıp sonraları dönemin kültürünü dinini düşünce yapısını dahil etmesi döneminin en büyük imparatorunu okurken keyif veriyor . Hala okumaya devam ediyorum ama tavsiyede etmek istedim
Middlemarch ise o kadar eğlenceli ki… dünya edebiyati sadece rus ve fransız edebiyatından oluşmuyor ve George Eliot bunu elini masaya vurup ortaya koyuyor. 19.yy Ingilteresi’ni viktorya çağını merak ediyorsanız icinde az da olsa Anna Karenina da olsun diyorsanız kesinlikle okuyunuz
Malloryon 4- Darshıva Büyücüsü
Öncelikle yabancı kapaklar baya iyi bizdeki kapaklar dandik olduğu için yabancı kapağı kullandım. Kitap yorumuna gelirsek başlarda biraz sıksa da kitabın ortalarına doğru Belgariad serisinden aldığım tadı verdi ve kısa sürede bitirdim. David’in karakterlerine bayılıyorum sanki içimizden biriymişcesine okutuyor kendini. Kitapları herkese tavsiye ediyorum malesef pek bilinmeyen bir seri en azından pek değeri bilinmiyor. İyi günler.