Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Çok teşekkür ederim bu bilgiyi paylaştığınız için, hiç haberim yoktu Ursula’nın böyle bağlantılı evren yarattığından. Kesinlikle dikkate alacağım bir liste :blush:

3 Beğeni

Rica ederim, keyifli okumalar dilerim. Umarım diğer eserlerini daha çok seversiniz. Benim favorim Yerdeniz (6 Kitap - Tek Cilt) olanı. Ayrı olarak da okuyabilirsiniz ama ciltli kitabın yeri ayrı.
:krs:

3 Beğeni

Kısacık bir kitap olmasına rağmen ben bu kitabın sonuna kadar gelemedim.İki defa okumaya çalıştım ama ikisinde de yarısında bıraktım birkaç sebep yüzünden.Çeviri hiç akıcı gelmemişti ilk olarak.İkincisi de dediğiniz gibi karakterlerle de bağ vs. kuramamıştım.İnceleme de çok güzel olmuş :+1:

1 Beğeni

Hobbit’e başladım.Yüzüklerin efendisini izlemiştim ama şu aralar çok şey hatırlamadığımı fark ettim.Kitaplara başlayayım dedim bende.

3 Beğeni

Bir yandan şu anki kitabımı çevirirken bir yandan da Tatar Çölü’nü okumaya başladım ama yavaş ilerliyorum. Başları sürükleyiciydi, bakalım ne olacak.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim bu güzel sözlerin için. İncelememin hoşuna gitmesine sevindim. Murat Gülsoy’un kendisi bile beğendi, Twitter’dan teşekkür etti. Koltuklarım kabardı elbette. :slight_smile:

Kitap incelemelerimi şimdilik burada yayınlamaktansa blogumda yayınlayıp burada da paylaşmayı uygun görüyorum. Eğer ilgi oluşursa buraya özel kitap incelemeleri de yazabilirim ilerleyen zamanda.

Murat Gülsoy’un yaratıcı yazarlık kursuna katılmış birisi olarak, blogumdaki Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık Notlarımı tanıdık bulacağını tahmin ediyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

bir kış gecesi eğer bir yolcu
İtalo Calvino’dan okuduğum ilk kitaptı. Gerçekten okuduğum en enteresan kitaplar arasında yerini aldı. Buna benzer bir kitap okudum mu, bilmiyorum. Belki eskiden popüler olan “eğer şunu şunu istiyorsan şu sayfaya, yoksa bu sayfaya git” şeklinde olan kitaplar, en azından bir bölümünün, anlatım olarak benzeri kabul edilebilir (tabii bu kitapta sayfalar arasında dolaşma yok). Anlatılan hikayelerse çok başarılıydı. Beni tek rahatsız eden sonlara doğru biraz ‘erotikleşmesi’ oldu hikayelerin. Bir de günce bölümünde fazlasıyla sıkıldım. Kısaca okuması çok da kolay olmayan ama bence okunması gereken, keyifli bir yolculuk sunuyor bu kitap. Edebiyatta farklılık arayanlara tavsiye ederim.

sonsuzluğun sonu
Isaac Asimov’un eserlerini okumak istemiyorum. Bunun nedeni bitmelerini istememem. Benim için Asimov ve Clarke kuru fasulyenin yanındaki et; en sona ayırmaya, yavaş yavaş tüketmeye çalışıyorum. İki yıldır elimde vakıf serisinin ve robot serisinin bütün kitapları olmasına rağmen bir türlü okuyamadım bu sebeplerden. Ancak artık ağır ağır başlamanın zamanı geldi ve bende girizgahı sonsuzluğun sonu ile yaptım. İlk yarısı zor okunan, ikinci yarısı ise akıp giden bir kitap oldu. Zaman ve zaman yolculuğu ile alakalı en ‘tutarlı’ eserlerden birisi. Özellikle zamanın dışında kalan, bir nevi 4.boyutta yaşayan sonsuzlar, bunların yapılanması, kahramanın bu yapıyı korurken aslında bir dikta içerisinde yaşadığını keşfetmesi vs. oldukça başarılıydı. Konusundan bahsetmeyeceğim, okumak isteyenler için ufacık bile ipucu vermek istemem. Bilim kurgu severler ve vakıf evrenine giriş yapacaklar kesinlikle bu kitabı okumalı. Çok beğendiğim bir kitap oldu.

Herkese keyifli okumalar dilerim. :slight_smile:

15 Beğeni

Teşekkür ederim :slight_smile: Akıcılık sorunu yazarın yazım biçiminden mi yoksa çeviriden mi anlamamıştım, ama siz de çeviriyi başarılı bulmadıysanız sorun o sanırım :slight_smile:

2 Beğeni

ASPİDİSTRA’yı bitirdim.

WIGAN İSKELESİ YOLU’na başlıyorum.

15 Beğeni

Frankenstein bitti.Kitaba başlarken tabii ki karakter çok ünlü olduğu için kafamda birtakım düşünceler vardı.Ama orjinal haliyle karakteri kendim şekillendirmek istedim.Bu yüzden tüm o düşünceleri kafamdan attım.Iyi ki de böyle yapmışım.Çünkü kitap bana tamamen farklı şeyler hissettirdi.Etkilendiğimi de söylemeliyim.Frankenstein ve yaratığının duyguları bana kitap boyunca farklı şeyler hissettirdi.Daha önce okusaymışım diyorum kendi kendime.Kısacası kitabı çok beğendim.Herkese de tavsiye ederim
Not:Sunuş kısmını en son okusaymışım daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

19 Beğeni

Vardiya Wool 2
5-6 günde bir kitap bitirirken ödev, futbolun geri dönmesi ve tembelliğimle 30 günde anca bitirebildim. Kitaba gelicek olursak yazarın serinin devamını iyi bağladığını düşünüyorum. Bazı soruların cevabını alsakta serinin nasıl sonlanacağını merak ediyorum. Son kitabı inşallah ağustosun sonuna kadar bitirebilirim. :bender:

9 Beğeni

0001860878001-1

Lem üstadın bu eserinde, daha kitabın başında yer alıp 60-70 sayfa kadar tutan bir havalimanı bölümü var ki… Eğer ona dayanabilirseniz, sizi 3 evetle uğurlarız. Gerçek bir bilimkurgu hayranısınızdır:) Kitabı okurken beni anarsınız.

Lem’inki gibi bir hayal gücüne sahip olabilmek bence gerçekten zor. Hayal gücünün yılı falan yok işte. 1961 falan dinlememiş adam. Cidden çok üst bir seviye. Eserlerine yedirdiği felsefedir, betimlemeleridir, kurgularıdır, tahlilleridir vs. Lem kendi türünde çok özel bir yerde.

Çeviri fena değildi. Fakat kitap İngilizce’den çevrilmiş. Lehçe’den değil.

22 Beğeni

Lem gerçekten çok enteresan bir yazar. Okumadan önce “acaba zorlar mı, yavaş mı ilerleyecek?” gibi sorular oluyor, sonra okunacak başka kitaplar göze çarpıyor ve “bunu mu okusam ki?” diyorsunuz. Daha sonra okumaya başlıyor ve yazara tekrar hayran kalıyorsunuz, mükemmel bir kitap nidalarıyla kitabı bitiriyorsunuz. Sonra yeni bir Lem kitabına başlarken kendinizi aynı döngüde buluyorsunuz :slight_smile: yıldızlardan dönüş henüz okumadığım ama mutlaka okuyacağım eserlerden ki Lem açısından okumadığım her eseri için aynısı geçerli :slight_smile: Elinize sağlık.

5 Beğeni

Çok fazla karakter var

5 Beğeni

David Copperfield’da da aynı durum vardı. En önemsiz gibi görünen bir karakter bile kitabın başka bir yerinde mutlaka yeniden ortaya çıkıyordu. Dickens’ın özelliği bu sanırım. Not almanız faydalı olmuştur.

Işın Beril Tetik’in Kara Kara Kapkara kitabını okudum. Daha önce başka bir üye de aynı kitapla ilgili aydınlatıcı yorumlar paylaşmıştı.
Farklı olarak çok kolay okunabilir olduğunu, hikaye uzunluklarının yerinde ve dilin akıcı olduğunu söyleyebilirim. Anadolu Korku kitabındaki öyküler paralelinde bu coğrafyaya ait korkuların hakim olduğu hikayeler olsa da, tercihim günümüzde geçen şehir korkusu üzerine olan hikayeleri. Özellikle Şeffad adlı hikayeyi çok başarılı buldum.

11 Beğeni

Kitabın çevirisi, editörlüğü vs. nasıl sizce? İthaki’den klasik almamaya kararlıyım ama başka yayınevlerinde bulamadığım bir kitap bu.

Ceviri idare eder ama cok fazla yazim hatasi var

1 Beğeni

Kitap hakkında en çok duyduğum şey bu. Çok fazla yazım hatası var. Bazen yayınevlerinin neden böyle olduklarını ciddi ciddi sorguluyorum.

bence editör kitabı hiç okumamışım o kadar bariz hatalar var ki bazı yerlerde hikayenin akışını bile değiştiriyor