Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Ben yolculuktan önce kitapçıdan almıştım. Ama amazonda var, 1 adet kalmış görünüyor stokta, bence kaçırmayın. Hatta yanına mutlaka korkunun bütün sesleri’ni de ekleyip alın, pişman olmayacaksınız diye tahmin/umut ediyorum.
@Blackheart o zaman kesinlikle asker kaçağı’nı da beğeneceksiniz :slight_smile:

2 Beğeni

Korkunun Bütün Sesleri’ni geçen yıl almıştım. Çok beğendiğim bir öykü derlemesidir.

3 Beğeni

George Orwell yine hiç sıkmadan gayet akıcı bir şekilde anlatmış ve bence çok iyi bir gözlemci. Kitabı çok beğendim. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Yazarın en sevdiğiniz ilk 3 kitabını söyleyin deseler; Hayvan Çiftliği, 1984, Paris Ve Londra’da Beş Parasız derdim. Kitabın konusuna kısaca değinmem gerekirse; Paris’de parasız kaldıktan sonra otelde az bir paraya hemen hemen her işi yapıyor. Bulaşıkçılık, garsonlara yardım etmek, yerleri temizlemek…gibi. Daha sonra oradan ayrılıp pek iyi olmayan bir restoranda çok az bir paraya günde 17 saat çalışmaya başlıyor. Londra’da bir arkadaşına bana iş bulur musun diyerek mektup yolluyor ve arkadaşı kendisine Londra’ya gelmesini iş bulduğunu söylüyor. Bunun üzerine Londra’ya gidiyor ama iş olmuyor. Arkadaşından borç alarak ve berduşluk yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Berduşken kimi zaman çok kötü pansiyonlarda, kimi zaman sokaklarda, kimi zaman fıçı denilen devletin barınma yerlerinde kalıyorlar. Yaptığı işleri, kaldığı yerleri, oraların koşullarını çok güzel anlatıyor.

23 Beğeni

Amazon üzerinden iki kitabı sipariş verdim. Paylaşım için teşekkürler. Özellikle gece uyumadan önce birer öykü okumak bu aralar favorim. Bunları da beğeneceğimi düşünüyorum.

2 Beğeni

Rica ederim, keyif alacağınıza eminim. Uyumadan önce okuyunca bol bol bilim kurgu rüyaları görme gibi bir etkisi de var :slight_smile:. @Blackheart, @ozgurs59 almış amazonda son kalanı, ama idefix ve kidega’da da varmış şimdi kontrol ettim :slight_smile:

5 Beğeni

Evet @ozgurs59 benden hızlı davranmış :slight_smile: neyse ki İdefix’te de varmış, ordan sipariş veririm

5 Beğeni

Yüzüklerin Efendisi-Yüzük Kardeşliği

Tom Bombadil’in gözüktüğü yere geldim.Biraz sıkıcı ilerliyor.Legolas’a görene kadar pes etmek yok. :slight_smile:

19 Beğeni

Keşke bu seriye dair tüm hafızam, anılarım silinse de aynı şekilde okuyabilsem. Sıkılarak okusam bile olur. Sizin de kitap ilerledikçe seveceğinize eminim. Sen Legolası görmeden o seni görebilir ama dikkatli ol :slight_smile:

4 Beğeni

Aslında başı güzeldi.Burdan sonrası spoiler!!!

Orman’a girdikleri anda üstüme bir ağırlık çöktü resmen.Üç günde 50 sayfa falan okuyabildim.Ağaç olayı hele çok sıktı beni. Doğa betimlemeleri de çok sevmem ben. :slight_smile:

2 Beğeni

Klasik Bilimkurgu Öyküleri bitti.Gerçekten arada öykü seçkileri okumak güzel oluyor.Bu kitabı da çok beğendim.Özellikle beğendiğim Abraham Merritt’ten Çukur Halkı oldu.Yazarın Lovecraft’ı nasıl etkilediği açıkça görülüyor.Wells’ten Yeni Hızlandırıcı ve Edward Bellamy’den Hikayem Size öykülerini de çok beğendim.Diğerleri içinde çok güzel diyemesemde iyiydiler.Okuduğum için mutluyum.

22 Beğeni

Yani en güzel yer sıkıcı geldiyse, öyle çok bir şey bekleme… Filmdeki kadar atlayıp zıplayan bir Legolas yok çünkü…

1 Beğeni

Üzüldüm bu yoruma.Elf ama severim ben.

images

Temmuz ayının sonuna doğru geldiğimizde uzun bir süreye yaydığım Kutsal İstila’yı bugün bitirmiş oldum.

İlk kitaptan daha anlaşılır bir kurgusu vardı kitabın. İlkinden yüzlerce yıl sonrasını anlatan Kutsal İstila, Herb Asher ve onun Tanrı ile olan yolculuğunu anlatıyor. PKD’in üçlemede bahsettiği Valis bu kez karşımıza bir çocuk olarak çıkıyor ve bazı karanlık güçler de Valis’in doğuşunu engellemeye çalışıyordur. Çünkü Tanrı bir bebek olarak kaçınılmaz olan savaşın olacağı dünyaya kaçak olarak girmeye çalışmaktadır.

Romanda PKD’nin klasik gerçeklik sorunlarına ve Tanrılar arasındaki çekişmeleri bolca görüyoruz. Olaylar kimi yerlerde arap saçına dönse de finalde her şey bir bir çözülüyor. Kısacası sancılı başlayan ama sonuna doğru bir sürat teknesine binmişsiniz hissi veren bir kitaptı Kutsal İstila.

24 Beğeni

Monte Cristo kontu cilt 1’i bitirdim. @Okuryorum
Çok güzeldii. Ama olaylar yeni başlamış gibi hissediyorum :joy: O yüzden ikinci kitabın daha ilginç ve heyecanlı olacağını düşünüyorum. Ona rağmen birçok ilginç olay da olmadı değil. Yan karakterler daha baskındı en azından yarısından sonra. Ki bu da ana karakteri daha gizemli yaptı. 760 sayfa olmasına rağmen kendime göre kısa bir zamanda okudum. Gerçekten çok akıcı ve karakterlerin kendine has özellikleriyle bağlayıcı bir kitap. Yine de hemen ikinci kitaba geçmeyeceğim. Bu ay için son kitap olacak Dune Tanrı imparatoruna başladım.
image

Bekletiyordum bu kitabı belki ithaki 5 ve 6yı basar da öyle okurum diye. Ama bk klasiklerine elim gidince dayanamadım bunu listeme aldım. HARİKA başladı. Çok özlemişim Arrakis’i. Her ne kadar her şey çok fazla değişmiş olsa da… 3.kitaptan sonra 3500 yıl geçmiş. Ve II. Leto bıraktığımdan daha korkutucu bir halde. Yeni karakterlere de direkt ısındım. Hikayeye katkılarını merak ediyorum. Heyecanla devam edeceğim. Ama bu evren beni çok geriyor gerçekten. Frank Herbert sen nasıl bir insansın…

27 Beğeni

Monte cristo kontu’na izinden sonra ben de başlamaya karar verdim, karamazov biraz daha bekleyecek mecbur :slight_smile:

3 Beğeni

Bence çok doğru bir karar. :smiley:

2 Beğeni

KARANLIK MADDE - BLAKE CROUCH
Özgün Adı: Dark Matter
Çeviren: Begüm Kovulmaz

Bir bilim insanı… Hayır, iki bilim insanı… Yoksa daha fazla mıydı?

Bir küp… Sonsuz uzunluktaki koridor ve sınırsız sayıdaki paralel dünyalara açılan kapılar…

Hayatımızda yapmış olduğumuz seçimler dışında başka seçimleri deneme imkanı verilseydi bize, neler yapardık acaba? Öteki benliğimizin sahip olduğu hayatı kıskanıp onunla yer değiştirir miydik? İhtimallerin kapılarından teker teker geçerek farklı gerçeklikleri dehşet içinde deneyimleyebilir miydik? Ya gördüklerimizden sonra pişman olup kendimize ait olan dünyaya dönmek isteseydik nasıl bulup dönerdik?

Yine cümlelerin peşinden koştuğum, heyecanlı bir konu seçmişim kendime. Çoklu evren teorisini merkezine almış, hikayeyi de etrafına kazak örer gibi ilmek ilmek örmüş bu kitap.

27 Beğeni

Çoklu evrendeki seçimler deyince aklıma hep Fringe dizisi gelir ne güzel diziydi :grinning:

2 Beğeni

Evet, sıkılmadan tekrar tekrar izlediğim dizilerden :krs:

1 Beğeni

resim

Alfa’nın Canongate Myths serisinden Eldorado Öksüzlerini okuyorum. 100 sayfalık görece kısa bir kitap. Bu gece bitirirsem, bu mesajı editleyip kitap hakkında kısa birşeyler yazabilirim.

Düzenleme : Kitabı bu sabah bitirdim. Arka kapağını okuyup, aşkının peşinden ünlü “Altın Şehir” Eldorado’yu arayan kahramanın hikayesini okuyacağınızı düşünürseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Tam tanımı ile, 20.yy başında Brezilya’nın Amazon ormanları tarafındaki kırsal kesiminin sosyal yaşantılarındaki çarpıklıkları ve toplumsal durumunu irdeleyen bir aşk-dram hikayesiydi. Kısmen vurucu olduğu, okuyucuda etki uyandıran kısımlar vardı ama genel itibarı ile “eh işte” diyebileceğim bir hikayeydi.

Bu gece Leonid Andreyev - Yahuda İskariot’a başlayacağım.

14 Beğeni