Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Evet, doğru. :pensive:

Adsız

BİLİNMEYEN KADATH’A DÜŞ YOLCULUĞU

Güzeldi ama beni çok etkilemedi. Bilmiyorum yazarın hikayelerini romanlarına göre çok daha başarılı buldum. Konuya kısaca değinmem gerekirse; Randolph Carter adındaki kişi düşünde Kadath diye bir saraya ulaşmaya çalışır ve buraya ulaşmaya çalışırken pek çok olağanüstü macera yaşar.

16 Beğeni

Lovecraft romanları arasında okuması en zor olan eser bu olabilir.Yazarın hayal gücünü idrak etmek zaten zor.Üzerine diyalog olmaması da eklenince okuma bir süre sonra işkenceye dönüşmüştü.

2 Beğeni

Evet bazı şeyleri hayal etmekte çok zorlandım. 2-3 hikayesinde yine zorlanmıştım ama hikayeleri daha çok geriyor, merak uyandırıyor ve heyecanlandırıyordu ama romanlarında pek bu duyguları yaşayamadım. Sadece Delilik Dağlarında romanında bu his oluştu. Şu an 2 novellası kaldı. Bakalım okuyunca burada yorumlamaya çalışırım :slight_smile:

1 Beğeni

Favori kitaplarım arasına girdi, az önce bitirdim.(Bu arada bitirmiş olduğumuz kitapları yazdığımız bir konu var mı bulamadım.)

10 Beğeni

Başlanılan veys bitirilen kitap fark etmiyor, hepsi bu başlık altında paylaşılabilir.

1 Beğeni

John-Scalzi-Son-Koloni (2)

Son Koloni

Yaşlı Adamın Savaşı serisinde 3. kitabı da bitirmiş bulunmaktayım. Harika serimiz muhteşem bir kitapla daha devam etti. Olaylar ve gidişat iyi kötü bir sona bağlanıyor. Elbette devamında neler olacağını merak ediyoruz ama 3. kitapla da en azından bir yere bağlanması (ki 4. kitapla da aslında Zoe’nin gözünden olayların tekrarı ve havada kalan kısımların da açıklandığı düşünülürse) gayet olumlu. Keşke 5. ve 6. Kitap da çevrilmiş olsaydı tabii ama elden ne gelir. Serinin aksiyon dozu diğer kitaplara göre düşük ama daha doyurucu bir kitabı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle gizem ve merak sonuna kadar kendisini gösteriyor. Bu da kitabın başarısını baya olumlu etkilemiş. Sonuna (aslında komple son 100 sayfasına) ayrıca bayıldım, beklemiyordum bu sonu. Kitap ilk iki kitaptan aşina olduğumuz karakterlerin dışında yeni karakterleri de bizimle tanıştırıyor. Scalzi’nin diline övgüye gerek yok, mükemmel deyip geçebiliriz. Kesinlikle okuduğum en okunaklı ve akıcı bilim kurgu serisi diyebilirim bu seri için. Okumamış bütün bilim kurgu severlere öneririm. İnsan gerçekten savaşı, kavgayı bir kenara bırakıp, Scalzi’nin dünyalarında Seyahate çıkmak istiyor. Keşke öyle bir şansımız olsa da yarattığı dünyaları ziyaret edebilsek bir kitabında. :slight_smile:Bu arada roanoke’li kurtadamları daha fazla görmek ve tanımak isterdim ama sanırım o bölümü de 4.kitaba bırakmış yazar (tabi öyle duydum ama okumadığım için emin değilim.) Bir de gezegeni daha fazla tanıtabilirdi ama bunları kitabın güzelliğinden dolayı affediyorum. :slight_smile: Kısaca çok sevdim serinin bu kitabını da ve tüm seriyi, bilim kurgu okuyan ya da okumaya başlayacak herkese tavsiye ediyorum. Herkese keyifli okumalar dilerim.

24 Beğeni

Kinik Felsefe Fragmanları’nı okudum.

Kitap, antik kaynaklarda Diogenes ve onun hocası Antisthenes’in eserlerinden alıntılanan kısımların bir araya getirildiği bir kitaptır. Diogenes ve Antisthenes’in eserleri günümüze ulaşmadığı için ancak fragman da denen bu alıntıları okuyarak bu ikisinin düşüncelerini öğrenebiliriz. Kitabın aynı zamanda çevirmeni de olan C. Cengiz Çevik hoca bu fragmanları bizzat kendisi derleyerek bize çok faydalı telif bir eser kazandırmıştır.

Antisthenes ile ilgili olan fragmanlar çok az olduğu için ve olanlar da genelde birbirini tekrar ettiği için Antisthenes’i yeterince tanıyamadım. Ama Diogenes’in fragmanları bol ve çeşitli olduğu için genel olarak Diogenes’İ ve Kinik Felsefe’yi anladığımı düşünüyorum. Düşünce tarihinde önemli bir yer tutan Kinikleri tanımak için bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

12 Beğeni

“En beğendiğiniz beş kitap” listesinde İşte İnsan’ı gördüğüme şaşırdım açıkçası. Hangi açıdan çok beğendiniz kitabı, sizi bu kadar etkileyen ne oldu? Merak ettim gerçekten.

2 Beğeni

Genel olarak kurgu ve anlatım tarzı hoşuma gitti. Zaten çok akıcı bir kitap, bir oturuşta bitirdim. Din unsurlarını barındıran kitapları da ayrı seviyorum açıkcası. Etrafındaki kişilerin yaşam ve din hakkındaki farklı görüşleri nedeniyle baş karakterin yaşadığı gelgitler ve kendini arayışı yönüyle aslında herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir kitap olmuş. Top 5 okudukça değişen bir şey. İleriki zamanlarda belki benim de değişir ama şu anlık listem bu.

5 Beğeni

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği kitabını okuyorum. Sınav çalışmalarım yoğun olmasına rağmen 1 günde bitirme fikri beynimin etini yemekte…

6 Beğeni

Çok güzel açıklamışsınız sizi etkileyen yönlerini. Ben bilimkurgu temelinde aradığımı bulamadığım için beklentimin altında kalmıştı ancak din, inanç ve tarih bağlamında ele alındığında çarpıcı ve üzerinde durulması gereken bir eser.

2 Beğeni

Aslında ithaki bilimkurgu klasikleri etiketi altında olmasa çok farklı yönleri ile alınacak kitaplar var seride. Ama o etiket hepimizi ilk olarak o açıdan ele almaya itiyor gibi.

3 Beğeni

YAŞLI ORMANIN GİZEMİ - DINO BUZZATI
Özgün Adı: Il Segreto del Bosco Vecchio
Çeviren: Yelda Gürlek

Albay Sebastiano Procolo’ya ölen amcası Antonio Morro’dan kendisine Yaşlı Orman denilen bir yerin küçük bir kısmı ve yeğeni Benvenuto Procolo’ya ise bu arazinin daha büyük bir kısmının miras kalmasıyla birlikte hikayemiz başlıyor.

Albayın ormanda keyfine göre değişiklik yapmak istemesiyle ve ormanın gerçek sahipleri arasında vuku bulan olaylarla birlikte hem ormanın gizemine hem de karakterlerin zaman içinde değişimlerine tanık oluyoruz.

Kitabın masalsı bir anlatımı var. Okuması, akılda canlandırması kolay, sürükleyici bir kitaptı.

12 Beğeni

Dino Buzzati’nin anlatımı nedense beni çok etkiliyor. Büyülü gerçekliği ilk defa onunla duymuştum ve o şekilde bir şeyler yazmaya heves etmiştim epey. Birileri büyülü öyküler kitabını tekrar bassa da rahat rahat temin edebilsek. :((

2 Beğeni

Dediğiniz gibi bilimkurgu yönünden zayıf bir kitap, bu türde daha iyi başka kitaplar var. Kesinlikle beklentiyle alakalı. :smiley:

Her Diskdünya kitabı okuduğumda olduğu gibi bunu okuduktan sonra seride favori kitabım Cadılar Dışarda oldu. Bu sefer başrolde Havamumu Nine ve ekibi var. Diskdünya’da işlerin sarpa sarması için bir nedene ihtiyaç yok zaten. Tanıdığımız masalların ve karakterlerin farklı bir bakış açısıyla karşımıza çıkması ve cadıların bunlara tepkisini okumak bayağı eğlenceliydi.

20 Beğeni

Yüzyillar öncesinin korkularına fener tutan bir kitaptı. İçindeki hikayeler birkaç sayfa olduğundan sıkılmaya bile fırsat kalmıyor.

En çok da önsözdeki uyarı beni benden aldi. Kesinlikle bu yaratıkların varlığına inanmayın. Hayalet, vampir ya da hortlak diye bir şey yok.

Çınar Yayınları’nın Kara Kitapları’nı takip etmeyi düşünüyorum.

20 Beğeni

İngiltere tarihine çok boğulmadan ara vererek çok merak ettiğim bir yazar olan Jules Verne’i tadmanın zamanıdır diyerek ;
9786051711492_84094

19 Beğeni

Şansa veya rastlantıya bakın ki okumaya bugün karar verdiğim kitapta, Phileas Fogg 2 Ekim de (yani bugün) seyahatine başlıyor :slight_smile: İyi denk gelmiş…

7 Beğeni