Leigh Bardugo’dan Kuşatma ve Fırtına bitti.
Kitap bana tam bir geçiş kitabı tadı verdi. Hareketli, fazla betimleme olaylarına girmeden, yalın bir anlatım olduğu için hızlı okunuyor. Hızlı başlayıp hafif durağana dönüp sonra hızlanıp sonlara doğru daha da hızlı akıp 3.kitap için meraklandırarak bitirdi.Genel anlamda dizi ve 2.kitap üzerinden seriyi değerlendirecek olursak, yoğun bir kitap okuma temposundan çıktıysanız bu kitap sizi biraz dinlendirecek “çerez” diyebileceğimiz türlerden. Hele benim gibi Zaman Çarkı 5.cilt’ten sonra okumaya başladıysanız.
Kitap ile diziyi seyrettikten sonra, dizinin bende uyandırdığı merak duygusu ile tanıştık. Belkide bundan dolayı bazı hayal kırıklıklarım oldu ancak seriyi bitirdikten sonra bir değerlendirme yapmak yerinde olacaktır ki yazarın yazdıkça açıldığı ve daha iyi işler çıkardığı gibi ortak bir görüş söz konusu. Bu sebep ile üçüncü kitabın siparişini önümüzdeki ayın listesinde ekledim. Üçüncü kitapta yukarıda belirttiğim gibi ilerleme görürsem yazarın diğer kitaplarını da almayı düşünüyorum.
Sıradaki kitap ile araya Moliere den “Cimri” yi sıkıştırdım. Çok tat alamadım, konu itibari ile çok fazla işlenen olgu “cimrilik” ama yazarı sevdim diğer kitaplarını da almayı düşünüyorum.
Sıradaki Kitabım ;
Serinin ilk kitabını almıştım Pegasus %50 yapmadan ilk kitabı bitireyim dedim