Çok güzel bir inceleme elinize sağlık.
Üç silahsörler serisini okuma düşünceniz var mı?
Çok teşekkür ederim. Yazarın dilimize çevrilmiş birçok kitabını okumayı düşünüyorum aslında. Üç Silahşörler’i de merak ediyorum.
Dumas’ın her kitabı güzel ama İş Bankası nedense basmıyor Üç Silahşör’ün devam kitaplarını. Kayıprıhtımın başında çaresiz bekliyorum haberini
Üstat iş bankası basımı var bende, ayrıca 5 ciltlik Alfa Serisi var. Alfa’nın serisinin sen de olmama ihtimali yok. Onu neden okumuyorsun?
İnanmayacaksın ama yok, almadım İş Bankası basar diye bekledim bekledim ama basmadı
Yahu senin İBB’den aldığın kitaplarla İstanbul’un metrolarının yarısı finanse ediliyor
Nasıl almazsın
Serinin biri farklı diğeri farklı olmasın, takım olsun diye öyle bekledim. Bende de böyle bir takıntı var
Anlıyorum, aynısı bende de var.
Malazan’ın ilk cildini karton kapak aldım. Sonrasında ciltliye geçeyim dedim ama ilki karton kapak diye diğer 4 tanesini de karton kapak aldım. Ancak 6. kitabı ciltli alacağım, bu kadar takıntı yeter.
Not: Malazan ilk 5 kitabı karton kapaklı kitaplarımı citliler ile değiştirmek isteyen varsa aradaki farkı ve kargo ücretini ödeyebilirim
Dan Wells - Ben Seri Katil Değilim
Bu kitabı uzun bir süre önce satın almış ve kütüphaneye atmıştım. Geçenlerde canım bir polisiye roman okumak istediğinde, okumadığım kitaplar arasında görünce alıp okuyayım dedim.
Kitap başlarda beklentimi tam olarak karşıladı. Hikaye 15 yaşında olan John Wayne Cleaver adındaki çocuğun bakış açısıyla, birinci tekil şahıs anlatımlı olarak ilerliyor. Ana karakterimiz olan John seri katillere çok yoğun ilgisi olan, seri katillerde yaygın olacak görülen bazı özelliklere sahip (empati yoksunluğu, hayvanlara kötü davranış, geceleri yatak ıslatma gibi) sosyopat bir kişilik. Bu konuda terapi de görüyor. Aynı isimli dizisinden bildiğimiz Dexter karakteriyle John arasında birçok paralellik görmek mümkün. Her ikisi de kendisinde cinayet işleme dürtüsüne sebep olan şeye “canavar” diyor. Her ikisinin de kendilerine koydukları kurallar var, ama bu kurallar birbirinden farklı. Dexter sadece başka katilleri öldürmek şeklinde kural belirlemişken, John ise cinayet işleme dürtüsünün ortaya çıkmasını önlemeye yönelik farklı kurallara uyuyor. Dexter polis departmanında kan analisti olarak çalıştığı için cesetlere yakın olurken, John ise annesi ve teyzesiyle birlikte cenaze levazımatçısında çalıştığı sırada cesetlere ulaşabiliyor.
John’un yaşadığı yerde cinayetler işlenmeye başlayınca bu durum ana karakterimizin ilgisini çekiyor ve katili bulmak için kendi araştırmasını yürütüyor. Bunu yaparken kendince katilin bir profilini çıkarıp neden öldürdüğü, bundan sonra ne zaman öldüreceği gibi konularda tahminlerde bulunuyor. Kitap bu şekilde ilerlerken yaklaşık üçte birlik kısmı tamamlandığında konu bir anda doğaüstü olaylara dönüyor. Kitap adıyla, kapağıyla, tanıtım yazısıyla ve ilk bölümleriyle tam bir polisiye kitap şeklinde giderken böyle bir dönüş beklemiyordum doğrusu . Kitabın kalan kısmı için ise polisiye demek çok mümkün değil, daha çok gerilim kitabı denilebilir. Bu kısımlar da kötü değil ama ana karakterimizin sosyopat olması dışında benzer gerilim kitaplarından ayrışan bir özelliği de bulunmuyor.
Kitabın yazarı olan Dan Wells, hali hazırda Brandon Sanderson ile birlikte Intentionally Blank adında bir podcast düzenliyor, geçmişte de yine Brandan Sanderson ve birkaç başka yazar ile birlikte Writing Excuses diye bir podcast yapıyordu, oralarda denk gelmiş olabilirsiniz. John Wayne Cleaver serisi olarak 2 üçleme şeklinde toplam 6 kitap yayımlamış, Türkçeye sadece ilk kitap olan bu kitap çevrilmiş. Geçen zaman dikkate alındığında muhtemelen diğer kitapların çevirisi gelmez, ama bu kitabın hikayesi kendi içerisinde sonlanıyor, dolayısıyla tekil kitap olarak okunabilir.
Kitabın ayrıca aynı isimde bir film uyarlaması var, IMDB linki aşağıda yer alıyor.