Savaşlar Çağı - İlk İmparatorluğun Efsaneleri 3
Çok zorladım ama olmuyor, kesinlikle ısınamıyorum bu yazara. Gerçekten çok basit bir kitap çok basit bir seri. Kılıçlar Çağını okumamın üzerinden 4 sene kadar zaman geçince ne kadar beğenmediğimi unutmuşum. 2. kitap için detaylı bir yorum bırakmışım, orada gördüğüm negatif unsurların hiçbiri değişmemiş.
Yüzlerce yıldır insanları kölesi olarak gören Fhey lerin en dibi bile olsa Instarya lıların neden bir anda Rhun leri şehirlerine kabul ettikleri, Persephone ye bu mevkii vermeleri falan akıl alır gibi değil. Öbür tarafa bakınca koskoca elf ulusunda, yüzlerce binlerce yıllık ömürlerinde Pyridian diye bir prens gelmiş hem de öyle boş beleş yaşamamış arkasında büyü akademisi bırakmış. Küçük prens beyefendiye abisinin bu olduğunu kimse mi söylememiş? Her chapter da bu basit kurgusuna farklı bir yazdım oldu çıkarıyor sanki Sullivan. Bu kadar puanı, bu kadar ödülü ve adaylığı falan nasıl toplamış hayret etmemek elde değil.
Ben daha fazla zamanımı harcamamaya kadar verdim, ama sağım solum da belli olmuyor. Bu kadar okumuşum diyip seri yarım kalmasın diye devam edebilecek takıntıdayım. Kitabı bir puanın bir tık üstüne çıkaran etmeni sonuna doğru gelişen savaş ortamı ve hızlanması diyebiliriz.