Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Yüzeysel İnceleme)

O zaman 1967 SSCB yapımı uyarlama filmini de seyretmelisin. Çekimler çok iyi ve üstelik ölmeden önce izlenmesi gereken 1001 filmden birisi.

6 Beğeni

SİMÜLAKRON-3 - DANIEL F. GALOUYE

Kitabı bitirdim. Çok beğendim. Konusundan kısaca bahsetmem gerekirse; Douglas Hall diye bir karakter simülasyon geliştiren bir şirkette çalışıyor ve çalışma arkadaşlarından biri ölüyor, bir diğer arkadaşı ise adeta yok oluyor ve Douglas bunları araştırırken acaba bir simülatör içerisindeki bir dünyada mı yaşıyoruz diye düşünmeye başlıyor ve kafası karışıyor sonrasında bu işin peşine düşüyor. Matrix gibi bir havası var.

Kitaba 10/10 veriyorum. Kesinlikle okuyun. Neuromancer kitabı karışık gelmişti anlatımı ve yarım bırakmıştım. Bu kitap ise sizi adeta içine çekecek.

16 Beğeni

Yazarın anlatımı çok iyi. İş Bankası’nın baskı kalitesini de beğendim. Ufak bir ya da iki kelime hatası dışında ortaya çok iyi bir iş çıkarmışlar bana göre. Keşke ciltli aldığım vakit siparişi iptal etmeseymişim. :frowning:

En sevdiğim serinin yaratıcısı Tolkien’in hayatını okumak büyük bir zevkti. Yüzüklerin Efendisi’nin ve diğer eserlerinin sıra dağlar gibi yükselişini ince detaylarına kadar görmek her Tolkien severin yapması gereken bir şey. Diller üzerine adanmış, çocukluk aşkını kaybetmemek uğruna her şeyini vermiş ve Yüzüklerin Efendisi için 16 yıl uğraş vermiş bu hayatı mutlaka okunmalı kategorisine koyuyorum ben.

Bunun dışında çok fazla okuru hayrete düşürecek detaylar mevcut. Özellikle Yüzüklerin Efendisi’nin bir bütün olma yolundaki süreci ve yapılan değişiklikler Tolkien külliyatına olan hakimiyetinizi arttıracaktır. Forumda Gandalf’ın çıkış noktasını paylaşmıştım ama daha fazlasını paylaşmak istemiyorum. Merak eden alıp okusun. :slight_smile:

10/10

24 Beğeni

Usta yazarlardan okuduğumuz birçok bilimkurgu temasına bu kitapta da rastlıyoruz. Ama yazarın son öyküsü hariç diğer öykülerinde muzip bir hava hakim. Özellikle hikayelerin finalleri okuru etkilemek adına vurucu hale getirilmiş. Temalar benzer olsa da yazarın kendine has bir hayalgücü ve anlatımı var. Ben beğendim. 75 sayfa. Kafa dağıtmak için ve tekrar okumaya başlamak isteyenler için uygun bir bilimkurgu kitabı. :slight_smile:
7/10

17 Beğeni

Asimov - Vakıf İleri bitti.

Bir seriyi daha bitirmiş olduk. Heyecanlı, entrikalı, dikkati çoğu zaman yukarılarda tutan bir kitaptı. Seldon hocamızın psikotarihini geliştirmesini, Vakıf’ ı tam anlamıyla kurmasını okuduk. Ne tür zorluklardan geçtiğini gördük. Bu seride benim bilim kurgudan beklediğim şeyler genellikle serinin kronolojik olarak son iki kitabında mevcut olsa da genelde seri kendisine atfedilenleri hak ediyor.

:star: :star: :star: :star:

22 Beğeni

10 senelik bir çalışmanın sonucunda ete kemiğe bürünmüş müthiş bir kitap. Carl Sagan’ın akıcı ve tarafsız anlatımı çok başka. Bu kitabında da aynı şeyi görüyoruz. Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı, iki temel üzerine kurulmuş; Bilimin önemi ve kuşkuculuk. Kitapta da 25 bölüm var ve bu bölümlerin hepsinde de bilime verilmesi gereken önemi ve kuşkuculuğun yani sorgulayıcı olmanın insanlara ve devletlere getirisini mantıklı bir şekilde açıklıyor Sagan.

Öncelikle ilk bölünler oldukça ilgi çekici diyebilirim. Ama daha sonrasındaki UFO kısımları size acaba hep UFO’dan mı bahsedecek diye sordurtabilir. Ama merak etmeyin daha fazla sürmüyor ve tekrar başka başka konulara atlıyor Carl Sagan. Benim en çok dikkatimi çeken şey Cadı’lar! hakkındaki bölümlerdi. Yapılan ikiyüzlü yargılama ve işkenceler tüylerimi diken diken etti.

Bilime gönül vermiş ve biraz da olsa sorgulamaya başlamış kişilere şiddetle tavsiye ediyorum. Kitap bittiğinde keşke bir 650 sayfa daha olsaydı diyebilirsiniz. Böylesine bir esere benim yorumum çok çok kısa kalıyor ama hakkında uzun çok daha uzun şeyler yazılabilir. :slight_smile:

10/10

Ek: Carl Sagan bu kitabında neyi savunmuşsa Mesaj adlı romanında da bunları hayata geçirmiş. Örneğin kadınların bilimle ilgilenemez gibi saçma bir görüşe karşılık Mesaj kitabında baş kahraman olarak bir kadın biliminsanına yer vermiş.

23 Beğeni

Okuyanın ufkunu on binlere katlayacak bir eser. Ben herhalde 15 yıl kadar önce okudum. Garajımdaki Ejder’den aldığım tadı hiçbir şeyden almadım. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Her bölümü ayrı güzel. Her okur da bence kendine göre bir yeri beğenecektir. Yapıcılığı olsun eleştirisi olsun çok güzel bir anlatımı var Carl Sagan’ın. Diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum.

2 Beğeni

Artık Bilim Kurgu kesmiyor bakıyorum. Kurgusunu attın direkt Bilim okur oldun :grin:

5 Beğeni

Evet ama geç oldu. Erken yaşlarda yönlendiren olsaydı daha iyi olurmuş.

3 Beğeni

Geç olsun güç olmasın :slightly_smiling_face: Cosmos belgesel serisi de efsanedir.

Sagan’la hayatınızın bir anında kesiştiyseniz mutlaka iz bırakıyor. Ne zaman canım sıkılsa Pale Blue Dot’ı izlerim mesela. Muhtemelen biliyorsunuzdur. Bilmeyen arkadaşlar için tekrar paylaşayım.

10 Beğeni

Teşekkür ederim. Evet ilham verici bir video. Ara ara çalıştığım yerdeki çocuklara izletmeye çalışıyorum bu videoyu.

3 Beğeni

Muhteşem bir video ve bir o kadar da korkutucu…

2 Beğeni

Bir noktadan sonra korku yerini huzura bırakıyor. Neticede 50 yıl sonra yokuz.:slightly_smiling_face:

2 Beğeni

… gün ışığına asılı bu toz zerreciğinde yaşamak…

4 Beğeni

Büyük bir hüsrana uğradım desem yeridir. İlk yarısı çok güzel şeyler sunacağım diyordu ama kalan kısım çok zorlama olmuş. Bunu hissettiriyor ve olaylar da anlamsız yerlere gitti. Simak şaşırttı kısacası. Ama olumsuz anlamda. :frowning: Daha uzun bir inceleme de yakında gelecek.

6.5/10

18 Beğeni

Arka kapak yazısını okudum ve beğendim bayramdan sonra alıp okuyacağım.
Konusu baya ilgimi çekti desem yeridir özellikle dış dünya ile temas olayı.

4 Beğeni

Umarım beğenirsiniz. :slight_smile: Okuduktan sonra yorumunuzu bekliyor olacağım.

1 Beğeni

Geçen kitapçıda bu kitabı gördüm ama almadım. İyi ki almamışım :sweat_smile:

1 Beğeni

Kitap kargodayken bu yorumu okumak. :roll_eyes:

1 Beğeni