Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Yüzeysel İnceleme)

Dylan Dog - Ölümcül Senfoni

"Day of the Animals"vari bir tetiklemeyle hayvanları da teyakkuza geçiren bir “uyanış”, kötüyle iyinin son savaşına sahne olur. Dylan’ın alışıldık flörtlerinde bu sefer üçüncü ayak var.

unnamedunnamedunnamed

6 Beğeni

Dylan Dog - Dolunay Geceleri

Dolunay rahibeleri, ormanın çağrısı, insana dönüşen kurtlar ve yatılı bir kız okulu… Tüm bu gotik kurgunun ortasında belli bir yaş altı için korkunç gelebilecek cadılar da var. Fena olmayan bir maceraydı. Ayrıca daha geçenlerde Dolap’tan bulduğum fasikülün Nadir’de satılmaması da garip geldi. Dolap demişken, hesaplarımla birlikte bir masraf kapısı daha kapanmış oldu. AD-DE fasiküllerinin kağıt dokusunun çok daha konforlu geldiğini de söylemeliyim. Neyse ki Mystere Sherlock sayıları da buradandı.

unnamedunnamedunnamed

5 Beğeni

Martin Mystere - Acımasız Katil

Lon Chaney’in London After Midnight tiplemesini 3. kez gördüğümüzü, ikisinin konuştuğunu ve bundan bahsettiklerini hatırladığım sayıyı almadan önce bir kez de e-kitaptan kontrol edeyim dedim. İlginç biçimde hiçbirine rastlayamadım. Lakin çizimler gerçekten benzemekte.

Hatta sonuncuda Karloff’un gözlerini gördüm. Neyse. Konuya dönersek, Edison’un kinetoskopuyla başlayan macerada lanetlenmiş bir adam “boogey man” yani "kara adam"a dönüşür ve bir tılsım aracılığıyla “hizmet etmeye” mecbur kılınır. Kurtulması için blablabla… Sıkıcı bir sayıydı. Alım listemden çıkardım. Diğer yandan, Dylan Doglar firesiz gidiyor. Artık yaza doğru mu ekleme yaparım hiç mi dokunmam bilemiyorum. Bakalım.

unnamedunnamed

2 Beğeni

Adsız2

BÜYÜLÜ KİTAPLAR KÜTÜPHANESİ - EMMA TÖRZS

Kitabı bitirdim. Oldukça akıcı bir kitap, kısa sürede bitirdim ve beğendim. Puan olarak benden 10 üzerinden 7-7.5 alır. Yazarlar farklı ama bu kitabı seven Kapılar Kitabı’nı da sever, Kapılar Kitabı’nı seven bu kitabı da sever diye düşünüyorum :sweat_smile: @justbookworld

Herkese keyifli günler ve keyifli okumalar dilerim :coffee:

11 Beğeni

Teşekkür ederim yorum için. :slight_smile: Listeme ekledim kitabı. Kapılar Kitabı’nı okumadım fakat uzun soluklu seriler arasında bu tür kitapları okumayı seviyorum.

1 Beğeni

Bende seviyorum. Özellikle konusunda da kitaplar, kütüphane varsa çok hoşuma gidiyor :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Yanmayan Kitap’ ı da etkinlikte görmüştüm ikincisini almadım daha. Kapılar Kitabı’ nı da sizde görüp almıştım, Büyülü Kitaplar Kütüphanesi’ ni de sizde gördüm. Alacağım :+1:t2: Takipteyim diyebilirim. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu hikaye olarak sakin bir kitap mesela ama okurken keyif almıştım. Böyle konusunda kitaplar vs varsa dayanamayıp alıyorum, çekiyor beni :smile:

2 Beğeni

Listemde vardı fakat hep erteliyordum öne alacağım mutlaka.

1 Beğeni

Umarım seversiniz kitapları. Bir ana yemek değiller ama çerez olarak güzel gidiyorlar :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Beklentim de çok büyük değil açıkçası. Dediğiniz gibi çerezlik kitaplarsa tam aradığım kitaplar, seveceğimi düşünüyorum.

1 Beğeni

Dedektif Hanşiçi’nin Tuhaf Vaka Defteri ve onun hakkında yazdıklarım:

https://www.instagram.com/p/DIlm31boVFF/?igsh=MTV0OTEydGdweGVrMw==

9 Beğeni

Adsız2

ZAMAN USTASI - PELİN CANSU SARIYILDIZ

Kitabı bitirdim. Bu tarz çocuk kitaplarını okumak bana ayrı bir huzur veriyor. Hem huzur veriyor, hem bir şeyler öğretiyor. Çocuk kitabı diyorum ama biz yetişkinlerinde okuması gereken bir kitap Zaman Ustası. Çünkü kendimizi geleceğe o kadar kaptırıyoruz ki şu an yaşadıklarımızın tadına varamıyoruz ve sonra nerede o eski günler diye hayıflanıyoruz. Hem eğlenceli hem öğretici bir kitap.

Kısaca konusundan bahsetmem gerekirse; Alper’in 10.yaş günü yaklaşıyor ve annesi ağzından hediye aldıklarını kaçırıyor. Alper anne - babasının ne hediye aldığını çok merak ediyor ve onun heyecanı içinde, ancak bir sorun var! Alper’in doğum gününe henüz 1 aylık bir zaman var ve Alper bu zamanın hemen geçmesi için geleceğe gitmek istiyor. Bu macerasında da Efe isminde bir çocuk ve bu çocuğun köpeği Tepirdek ile Zaman Ustasını bulmak için ufak bir maceraya çıkıyorlar.

Puanım: 9/10

13 Beğeni

HATIRATLARLA KARŞILAŞTIRMALI NUTUK - M.K ATATÜRK

Kitabı sanırım bu baskıdan dördüncü okuyup bitirişim oldu. Çok güzel bir baskı, hem içerik olarak hem kullanılan malzeme olarak. Her okuyuşumda ilk kez okuyormuşum gibi bir zevk veriyor.
Bence Nutuk okunacaksa ister ciltli, ister ciltsiz olsun bu baskıdan okunmalı. Neredeyse her sayfada resimler var, ayrıca Nutuk’ta geçen insanların kim olduğu ile ilgili bilgi veriyor ve Atatürk’ün Nutuk’ta anlattıkları ile silah arkadaşlarının anılarıyla karşılaştırma yapıyor. Dediğim gibi ben çok keyif alarak okudum/okuyorum. Kesinlikle sıkılmadan okuyacağınız bir baskı.

10/10

17 Beğeni

Kitap fuarına bütçeyi ayırcam diye amazon daki stoğu bitti. Tekrar gelirse hemen alıcam inşallah…

2 Beğeni

Ama işte şöyle bir sıkıntı var. Nutuk tam olarak bu değil, Atatürk’ün dili bile bu değil. Edebi yönü, söz oyunları ve en önemlisi belgeler yok. Evet, renkli, resimli, anekdotların çok olduğu güzel bir baskı ama Nutuk tam olarak bu değil.

Siz yine de Nutuk okuyacaksanız ATABE yayın kurulunun hazırladığı Kaynak yayınları baskısına veya hatta YKY baskısına bakın derim ben.

2 Beğeni

Bir de öyle okuyalım o zaman. :slight_smile: Link var mı acaba?

1 Beğeni

engeregin-opucugu-dylan-dog-sayi-52-cizgi-roman-lal-kitap-pasquale-ruju-857547-80-O

Dylan Dog - Engereğin Öpücüğü

Alıma seçmek üzere e-kitap okumalarını aldım araya. Gece kulüpleri, dansçı kızlar, şüpheli cinayetler, Afrika ritüelleri ve söylenceler derken, gece kuşağı filmi tadında, vasat altı bir macera ortaya çıkmış. Beğenmedim. Yılan kadın efsanelerinden zaten hazzetmem. Plot twisti de bekliyordum.

unnamedunnamed

1 Beğeni

dylan-dog-sayi-53-gokteki-gol-9459841-39-O

Dylan Dog - Gökteki Göl

Kapağa bakınca “Lady of the Lake” zannedilebilecek varlıklar, Cameron’un Abyss’inden esin almış görünen su varlıkları. Bizim perilerin yansımalarını alıp kullandığımız gibi onlar da bizimkileri kullanıyorlar. Yıllar önce onları görmüş çocukluk aşkına yardım etmek üzere Dylan kolları sıvar. Melankolik bir sayı, elde varsa tutulabilir. Lanetli Göl efsanelerini sevenlere de hitap etmekte.

unnamedunnamedunnamed

Not: Kadın karakter çok nemrut ve sevimsiz. İşbu sebeple kendim alma listemden eledim.

2 Beğeni

0001835066001-1

Dylan Dog - Evde Ölüm

Pey adlı kalitesiz bir iblis, evleri gezip elektrik süpürgesi satan bir vatandaşı süpürgenin içinden konuşmak suretiyle etkisi altına alır ve cinayetler başlar. Macera bitmek bilmez…

En kötü sayılardan biriydi. 1 mi versem 2 mi bilemedim.

unnamed

1 Beğeni