Çok iyi bir seçim, zeka oyunlarında üstüne bilmiyorum 🙆 Ben de yakında tekrar okuyabilirim.
Dün gece üsttekini bitirip Houseki No Kuni’ye geçtim. Ama sanırım üsttekinin manga değil başka bir ismi vardı. Kore yapımı ve renkli. Manga kesitlerinden çok direkt resimler ve dialoglar gibi. Bir grup liseli gencin basından geçenleri anlatıyor. Tabii absürt bir komedi şeklinde. Instagram üzerinden bazen denk gelip zaten gülüyordum, Türkçe olarak görünce oturup okuyayım dedim. Örnek olması açısından birkaç kesit paylaşayım.
Houseki no kuni ise zaten animesini aşırı sevdiğim ama devamı gelmediği için aklımdan çıkan bir anime idi. -Açılış müziğini de 1.5 sene dinledim oysa.- Türkçe olarak denk gelince hemen onuda okuyayım diye ekledim. Zaten animeyi bitirdiğimde direkt okumayı düşünüyordum ama üşenmiştim. Dün gece ilk bölümü okudum şimdi devam edeceğim. 8 sene filan oldu manga okumayalı ve ilk bölümden ayrı bir tat verdi. Houseki No Kuni de olay mücevherler olduğu için renkli hallerini bilip renksiz görmek biraz garip oluyor ama kafamda renklerin canlanması ayrı bir güzel. Yavaştan giriş yaptım bakalım.
Açılış müziğini de atayım şarkı kısmına bari yine düştü aklıma.
Attack on Titan’da güncele geldim geçen gün. Ve One Piece’yi ve her ne kadar manga olmasa da Solo Leveling’i güncel olarak takip ediyorum.
Manga, Korece manhwa ya da webtoon olarak adlandırılıyor. ^^
Kingdom okuyorum. Yahu sanki tanrı tüm dünyadan gelen “Savaşlı bir şey okumak istiyorum, ama hep savaşlı, stratejili olsun.” yakarışlarını duymuş ve yetenkli bir mangakaya bu şaheseri yaratması için ilham vermiş. 100 bölümlük Koalisyon İstilası arkını tek seferde bitirdim ve bir an olsun canım sıkılmadı, sağolsun mangaka her bölümde üzerimize savaşı, stratejiyi bol bol attı.
En son Bleach 9’ u okumuştum. Sırada 10 var.
İkigami’den 3 cilt okudum ve oldukça beğendim.
Animelerde hayal kırıklığına uğrayan biri olarak okuduğum ilk manganın beni yakalaması çok iyi oldu. Üstelik goodreads’de bile oldukça az oylanan bir seri.
Hellsin - sadece birkaç bölüm okudum ama kesin devam edicem okuması çok keyifli
Mahou shoujo madoka magica - animesini çok sevdiğim için başladım ama animesi daha iyi bence
Assasination classroom - fena değil ilginç bir konusu var ama mangası beni çok sarmadı o yüzden galiba buna animede devam edicem
Baktım slime haftalık bekleyerek olmuyor ve bölümler de yetmemesine ek olarak yavaş ilerliyor açtım mangasını okumaya başladım. Zaten az bölüm var idi bitince de en baştan noveli okuyacağım asıl olay orada imiş. Mangayı bir açtım bir anda neye uğradığımı şaşırdım. Tüm atmosfer ve olaylar bir anda değişti çok fena ilerliyor.
Son zamanlarda Attack on Titan okuyorum. Uzun zaman sonra o eski övücü kitlenin etkisinde kalmadan kendi düşüncelerimle bir başıma bu seriyi okuma kararı aldım. Bu kararıma ilham olan @Askeladd beye/hanıma teşekkürlerimi iletiyorum. Attığınız sahneyi görünce “Açayım bakayım. Nasıl bir şey bu?” dedim. Hiç de pişman olmadım. Çok minnettarım.
Zamanında anime hakkında yapılan yorumları hatırlıyorum da, insanlar ne kadar önemsiz yanlarıyla övünüyorlarmış bu serinin. Yani Levi’nin titizliğini gelip bana anlatan arkadaşlarımı hatırlıyorum da, ben birisine bu mangayı anlatacak olsam Sasha’nın patatesini ya da Levi’nin titizliğini anlatmam. Çok daha büyük şeyler var bu eserde, çok daha değerli şeyler. Meğer ne kadar da derin bir kurgusu varmış. Basit ve abartılmış bir shounen sanmıştım. Yıllar önce ilk sezonunu izlemiştim ama her yerde gereğinden fazla adını duymak beni rahatsız etmişti ve devamını getirmemiştim. İlk bölümlerde serinin hayranı olanlar tam olarak neye oldu anlam veremiyorum. Konu çok sonradan açılıyor. Ve öyle inanılmaz karmaşık bir kurgusu var ki yazarın her şeyi nasıl bir arada tuttuğuna aklım el vermiyor. Her bölümü ağzım açık okuyorum. Şaşıra şaşıra. Siyasete, eşitliğe, ırkçılığa, yaşama özgürlüğüne, fedakarlığa, askeri düzene… Değinmediği konu kalmamış. Ya en iyisi başka bir zaman öveyim yoksa okuması sizin için çok karmaşık olacak. Çünkü kendimi kaybediyorum şu an. Ama şunu söylemeliyim. Yine önyargıma karşı yanıldığımı gördüm. Ne kadar çok başıma gelir oldu arkadaş bu iş Neyse güzel bir şey bu. Güzel eserler bulmak güzel.
Ha bir de mangayı okurken şunu farkettim. O evrendeki harita bizdekinin tam tersi. Aslında aynı dünya yani. Ve Eldianlılar da Madagaskar’da yaşıyorlar.
SnK final bölümü manga forumlarında feci gömülüyor şu an. 2. GoT vakası yaşanıyor denebilir hatta.
Ah, sağ olun. Seri gerçekten güzel ve etkileyici karakterlere sahip. Popülerlik olayı biraz puan kaybettirebiliyor kimi zaman.
Yakın zamanda Tokyo Revengers’da güncele geldim. Şuan Yakusoku no Neverland’i okuyorum. 2. sezonda mangadan fazlasıyla koptuğunu ve 2. sezonu beğenmediğim için orjinal halini merak ettim.
Berserk’in mangakası Miura Kentarou 6 Mayısta ölmüş. Ölümü açıklamak için biraz beklemişler, yeni haberlere düştü.
Front Mission: Dog Life & Dog Style
Okuyalı çok oldu ama ara ara aklıma gelip duruyordu. Savaşı ve insanların vahşiliğini tüm dehşetiyle anlatan bir eser. Hiçbirinizin gözünden kaçsın istemiyorum. Lütfen bu mangaya vaktiniz olunca göz atın. Eden’e, Love, Death & Robots’a ve Akira’ya çok benzetiyorum. Hatta bunların bir harmanı desek daha doğru olacak.
İçerisinde pek çok hikaye var. Kimi bağlantılı kimi bağlantısız ama hepsi aynı savaş ortamında geçiyor.
Manga, kimsenin dikkatini çekmeyen, tam anlamıyla görünmez birinin savaş meydanında gazetecilik ve fotoğrafçılık yapması gibi bir hikayele başlıyor.
Aslında adını hatırlamıyordum ve internete “war journalist mecha manga” gibi anahtar kelimelerle bir iz bulabileceğim ümidindeydim. Hafızam genelde çok kötüdür ama bu seferlik bana bir kıyak çekip tavsiyesini esirgemedi. “Dog … bişey bişeydi” diyip Tachiyomi’de arattım da buldum şükürler olsun. Meğerse “Front Mission” bir oyun serisiymiş. Firma eseri Yasuo Otagaki abimize emanet etmiş ve ortaya bu dehşet veren manga çıkmış. Yazarımızın daha öncesinde "Moonlight Mile " isimli bir eseri daha varmış. Bu eserden sonra Gundam için de çalışmış. Gundam’da pek böyle korkunç şeyler olmaz gerçi. Ne yazmış bakmak lazım.
Sanırım Manga Rock da bulmuştum. Ne güzel her gün yeni öneriler yapıyorlardı. Şimdi ara babam ara. Önce güzel mangayı bul sonra güzel öneri yapabilecek birini bul. İlkel bir şekilde aramak zorunda kalıyorum. Çok arıyorum o platformu.
Spirit Circle
Şu an okumuyorum ama yazmam gerken mangalarda biri olduğunu düşündüm. Reankarnasyon temalı bir manga ve temayı sınırlarına kadar zorluyorlar. Gelecek, geçmiş, paralel evren, fantastik evren derken worldbuilding de çok başarılı olan bu hikayeleri okuma fırsatı buluyoruz.
Resimde gördüğünüz iki genç önceki hayatlarında pek çok kez karşılaşmışlar. Kimi zaman aile kimi zaman arkadaş kimi zaman da düşman olmuşlar. Günümüzde ise aralarında bir intikam savaşı var ama anakarakterimiz bu kan davasının sebebinin ne olduğunu hatırlamıyor. Bu nedenle diğer hayatlarında neler yaşadıklarını öğrendiğimiz uzun bir yolculuğa çıkıyoruz.
Harikaydııı. Bir hikayenin içerisinde kendi hikayeleri olan 6 farklı evreni ne kadar da güzel yazmış yazar. Ayrıca evrenler arasındaki göndermeler de çok zevkliydi. Karakterlerin bazı zamanlarda dünyanın kaderini de etkilemeleri hikayeye geniş bir açıdan bakma fırsatı veriyordu. Yazarın “Lucifer and the Biscuit Hammer” çok ilginç bir mangası daha var. Ondan aynı tadı alamadım.
Forumdaşlar azıcık canlandırın şu başlığı. Zaten işgal etmişiz edebiyat formunu. Aktif kullandığınız bir manga anime platformu varsa söyleyin lütfen. Çok sevinirim.
@Vector İnside Mari harikadır. Sonu tıpkı dediğiniz gibi akla gelmeyecek bir şeydi. Yanlış hatırlamıyorsam yazar ilk kez aile ziyareti kısmında tease etmişti durumu ve ben yine anlamamıştım. Okumanıza sevindim.
güncel olarak, Jujutsu Kaisen ve Solo Levelling okuyorum ,
solo levelling novelden okuyup bitirdim gerçi,mangadan önce ( manga yada çizgiromanları herzaman online okuma sitelerinden okurum, para veripte satın almam kesinlikle )