Hangi Mangayı Okuyorsunuz?

GANTZ 4’ den devam edesim geliyor, hikayesi güzel ama çizimleri güzel değil. :slight_smile:

2 Beğeni

giphy
Mangaların babalarından olan Hellsing’e hele şükür başladım. Şimdiden yarıladım ve sevdim. Tabi eski bir manga bunu hissettiriyor. Şimdiki durağım Akame ga Kill! Hepinize keyifli okumalar dilerim manga dostları :buyucu:

5 Beğeni

Kaze no Tani no Nausicaa

Aslında Mangayı ilk okuyuşum değil ama üzerinden bayağı vakit geçmişti ve yine çok beğendim.

Aşırı manga okuyucusu değilim ama Akira ve Berserk ile birlikte benim okuduğum en iyi 3 manga içinde kendisi. Tek zayıf noktası diyebileceğim yer her şeye teknoloji deyip geçiyor olması sanırım. Belki biraz daha o teknolojiyi açsa saha keyifli olabilirdi ama Miyazaki’nin tarzı değil zaten. Bir yandan da açıklamaması hikayeye daha çok uyuyor aslında çünkü hikaye günümüz medeniyetinin yıkılmasından 1000 yıl sonrasında geçiyor. Yani karakterler bilmiyorlar kullandıkları teknolojileri.

Düşünüyorum da ne yazsam spoiler olacakmış gibi geliyor. o yüzden çok iyiydi çok muhteşemdiden başka bir şey demesem daha iyi sanırım. Okuyunuz okutunuz efendim.
51DKIK5oL6L

Ciltli baskının gelme ihtimali çok zor biliyorum ama bu baskı gelse bari. Aslında gereklişeyler Akira ve oldboy basmaya başladı. Nausicaa’yı da dilimize kazandırsa keşke. Dandik dandik veya tutmuş 800 cildi olan eseri satmaya çalışmak yerine değişiklik olsun diye Nausicaa, Ghost in the shell, Pluto falan basın. Hem cilt sayıları az hem filmleri var. Ghost in the Shell’in Scarlett Johansson’lu filmi çıktı mangası gelmedi Türkçe. Neyse sonuç olarak basın kaliteli şeyler alalım.

Bir de okuduğum versiyon internette olan hali yani. Ses efeklektleri latin harflerine çevrilmiş ve sayfalar ters çevrilmiş. Bu sebeple oluşan hatalar çok sinirimi bozdu. insanlar silahları ters tutuyor ve bazı aletler ters dönüyormuş gibi görünüyordu. O sebeple nolur basacaksanız orijinal formatında basın.
Film ile mangayı kıyaslayacak olursam. Filmi çok iyi ama mangası çok çok daha iyi. Bu sayfada olup manga anime seviyorum deyip Miyazaki izlemeyen gitsin izlesin gelsin lütfen.
Film manganın 2. cildinin yaklaşık 8. sayfasında bitiyor. Tabi bir takım değişiklikler var ama filmin selameti için iyi değişiklikler olsa da bazı karakterler mangada çok daha iyi işleniyor ve olaylar biraz daha farklı cereyan ediyor. Manga okumadan önce izlerseniz daha fazla keyif alırsınız.

Bu karantina dönemi yaramadı bana kitap okuyamıyorum. Bu sebeple Ghost in the Shell okumayı düşünüyorum ama bakalım. Hem tek cilt. Seversem anladığım kadarıyla sadece aynı evrende 3-5 yıl sonra geçen 1.5 ve 2 yi de okurum. Ya da bambaşka bir şey okurum kim bilir.

Son olarak bunu da buraya bırakayım. Kısa filmini çekiyormuş brezilyadan bir yönetmen.

4 Beğeni

Ah be, bu mangayı o kadar çok okumak istiyorum ki anlatamam. Filmini ilk izlediğim zamanlar yorumları okuyunca mangası olduğunu öğrenmiştim ve birçok sitede Türkçesini aramıştım ama bulamadım ne yazık ki. Eski yapım olduğu için talep de yok hiç :frowning: Olmazsa ingilizce öğrenip okumam lazım bunu…

Yakın zamanda Magi: The Labyrinth of Magic adlı mangayı bitirdim. Çok iyi başlayan ve ilk 3/5’lik kısmı çok iyi ilerleyen bir seriydi. Sonlara doğru aynı tadı çok alamadım. Yine de okunabilir, fantastik dövüş konulu şeyler arayan ve gri karakterleriyle ahlaki konulara değinen bir seri. 7/10.

3 Beğeni

The Promised Neverland Güncelleme:

1550526125_7252CBC8-8D0C-4C08-B031-3ACFE5BA86EA
En son Vol.12 101. bölümü okudum. Hiç sıkmadan ilerliyor manga. Daha önce yazdığım gibi diğer çocuklarla iletişime geçtiler, isyan edecekler gibi gözüküyor. Bu arada Norman’ın ölmediğini tahmin ediyordum ama kesin olarak görmek çok iyi oldu. O kadar zeki bir çocuğun ölümü bu kadar kolay olamazdı. Yugo’nun da sonradan bir tsundere olacağı da belliydi hehe. Goldy Pond’da müthiş bir zafer kazandılar, asıl savaşları nasıl olacak çok merak ediyorum. Adam’ın Norman’ın boynundaki sayıyı tekrarlaması belki Norman’ın ona yardım etmesinden ötürü olabilir. Artık asıl üçlümüz buluşsun yahu. Bakalım 7 Walls nasıl açılacak. Emma’nın yoran pozitifliği dışında sıkıldığım bir konu yok hikayede. Okumaya devam.
Tavsiye ediyorum, manga okumaya yeni başlayanlar için de çok iyi bir seçenek. Türkçeye de çevrildi ilk kitap: Vadedilmiş Yokyer 1.Cilt & Kaiu Şirai – Konusu ve Fiyatı – Mayıs 2022

1 Beğeni

Mangası final verdi mi? Animesinin devamını senelerdir bekliyorum ama gelmeyecek gibi.

Evet mangası bitti. Sinbad’ın hayatını konu alan bir de spin-off seri var. O devam ediyor.

1 Beğeni

Bence biraz temeliniz varsa bir köşeye sözlüğü açıp okumaya başlayabilirsiniz. Ben de b2 seviyesindeyim testlerde genellikle ve rahatlıkla okuyabildim mangayı. İlk okuduğumda İngilizce’m daha kötüydü ve yine çok takıldığımı hatırlamıyorum. Dilini geliştirmek istiyorsan başlamak için iyi bir yol.

@Tamarix Ben bu mangayı ilk çıktığında okuyordum ama yarım bıraktım sonra ve sonra kaçıncı bölümde kaldığımı net hatırlamıyorum. 100. bölüm civarı olmalı Norman’ın ölmediğini ben de düşünüyordum çünkü bu çocuğun ölümünü görmemiştik zaten. Yine de ölmüş olmasını dilerdim açıkçası. Ölmeme sebebini zekice açıklar umarım mangaka ve karakterin ilerideki ortaya çıkışını güzel planlar veya planlamıştır. senin incelemeni okuduktan sonra devam edesim geldi mangaya bakalım nereye bağlanacak. Sanırım güncelde son arc işleniyormuş. Bakalım nereye varacak sonu.

.
Son bir haberi de buraya ekliyorum.

Berserk’in mangası 24 nisanda dönüyormuş.

3 Beğeni

resim

Post-Apokaliptik Cyberpunk bir evrende geçiyor manga. Atmosfer olarak yer yer Mad Max tadı alınıyor. Konusu şöyle;
Hurdalık içinde neredeyse bedeninin çoğu yok olmuş bir cyborg Alita ve doktor Ido tarafından bulunup tamamen onarılıyor. Alita geçmişine dair bir şey hatırlamıyor. Hurdalık kentte hem kimlik arayışı hem de ido ile yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor.
Şavaş Meleği Alita adıyla Satori yayınlarından ilk 2 cildi Türkçe olarak da basıldı. Toplam 9 cilt. Nette tamamı çevrilmiş durumda merak ederseniz.
Filmi de mevcut ama hayal kırıklığı. Ne konuyu toparlayabilmişler ne de alt metin bırakmışlar yetmemiş mangada olmayan karakterler eklenmiş ve ortaya balçık kıvamında bir film çıkmış. Film ilk 3 Manga cildini anlatmaya çalışmış ama ne olaylar ne de gidişat Manga ile alakalı.

3 Beğeni

Bir ilave yapmak istiyorum. Alita sadece 9 ciltten oluşmuyor. Henüz okumadım ama intenetten edindiğim bilgilere göre. Battle Angel Alita 9 cilt, onun devamı olan Battle Angel Alita: Last Order 19 cilt ve son olarak Battle Angel Alita: Mars Chronicle ile hikaye devam ediyor. Onunda henüz 6 cildi çıkmış. Bu üçü hikayeyi devam ettiriyor ve canon olarak kabul ediliyor.

Filmi izlemiş ve hikayenin işlenişi beğenmesem de dünyasını çok beğenmiş biri olarak mangasını okumaya niyetlenmiştim ama çok uzun sürüyor hikaye ve henüz tamamlanmamış olmasından dolayı başlamadım.

Bu genel olarak Amerikan uyarlamalarının bir sorunu. Adamlar neye el atsa içini kaşıkla boşaltıp dışını parlatarak sunuyor.

1 Beğeni

9 ciltlik versiyonu okuyabilirsiniz hocam kendi içinde başlayıp bitiyor. Neredeyse tüm soruları cevaplıyor ben yakın zamanda last Order serisine de bir göz atacağım. Ana seride acaba veya neden dediğim pek an olmadı bitirince.

1 Beğeni

Akame ga Kill

Bu animeyi izleyenler mangasını da okumalı. Aslında önce manga sonra anime daha iyi olur kesinlikle.

eğer gerçekten bu hikayenin ne anlatmak istediğini öğrenmek istiyorsanız mangasını okumak mutlaka elzemdir.

Ekşi sözlükten aldığım bu alıntı ve spoiler olmayan şu özeti ile mangaya başladım.

Özet

çarpık adalet anlayışıyla, yozlaşmış hükümetlerin eli maşalığını gözü kör bir şekilde yapan sözde adalet savunucularıyla, halkın bir parçası olarak bu kokuşmuş hükümetlerin yozlaşmış politikalarına bir son vermek için canını seve seve inandığı değerlere gözünü kırpmadan verecek özgürlükçü devrim muhafızlarının, gerçek adaleti korumak amacıyla hükümetin ruhsuz piyonlarıyla çatışmasını anlatan vasatın üzerinde bir seinen görünümlü shounen seridir. en güzel anime ve efsane bir anime olmayışının nedeni bu tür konular daha derinlemesine türünün diğer örneklerinde daha güzel bir şekilde işlenmiştir. fakat bu seriyi diğerlerinden ayıran özellikle içerdiği her bir karakterin hikayenin anlatmak istediği şeye kendine has bir şekilde güzel bir şekilde katkıda bulunması olayıdır. yani her bir karakterin kendine has tavırlarıyla artık bu çürümüş dünyayı kendi adalet anlayışıyla değiştirmek istemesidir. bunu yaparken yaşadığı içsel çatışmayı ve sahip olduğu idaellerin sözde adalet savunucularıyla çarpıştığı zaman ortaya çıkardığı trajedi asıl izleyiciyi kendisine çeken önemli bir yanıdır bu animenin.

Yazının tamamı ise burada.

Uzun zamandır erteliyordum. Yavaş yavaş sakince okudum, sonlara doğru heyecanın iyice artmasıyla bir anda bitirdim. Bitirdiğim ilk manga oldu böylece. Şu anda ‘‘vay canına’’ diyorum sadece. Hem animesini izlemiş hem mangasını okumuş biri olarak manganın kesinlikle daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Animenin 19. bölümü manganın 38. bölümüne denk geliyor. 19. bölüme kadar anime ve manga tamamen aynı gidiyorlar. Sonra yavaş yavaş ayrılıyorlar. Sonlara doğru farklılık daha bariz oluyor. Mangası 78 bölüm iken anime 24 bölüm bu arada. Anladığım kadarıyla stüdyo 24 bölüm için anlaşmış. Öyle olunca da son 5 bölüm olayları sıkıştırmak zorunda kalmışlar. Mangası daha güzel olsa da animenin son 5 bölümü yine de izlemek lazım bence. Mangadan iyi olduğu bir iki noktası var bence.

Neyse mangadan biraz daha bahsetmek istiyorum. Tam bir devrim-karşı devrim mangası olduğunu söyleyebilirim. Resimlerden de anlaşıyor zaten bu durum. Mangada hükümet için çalışanlar, isyancılar, kararsızlar ve her an döneklik yapabilecek aşağılık yaratıklar da dahil olmak üzere her türlü insanlardan bahsedilmiş. Animede her şeyi bizim isyancı gece baskını yapıyor gibi görünüyor ama arka planda birçok casus var. Onların topladığı bilgiler olmasa gece baskını bu kadar iş yapamazdı. Fate/Zero gibi sıfır aşk, maksimum ciddiyet olsa efsane olurdu bence. Biraz komedi dozunu fazla kaçırmışlar gibi gelse de yer yer güldüğüm oldu. Şurası

Tatsumi’nin fermuar muhabbeti iyiydi. Susanoo’nun aşırı takıntısına denk geldi.

Susanoo: Tatsumi. Sana söylemek istediğim bir şey var.

Tatsumi: ?!?

Susanoo: Fermuarın açık kalmış. Konsantrasyonumu bozuyor, kapa şunu.

Leone: Dünyanın iyiliği için fermuarının açık kalması gerekiyor. :joy:

Akame: Aslında bunun farkındaydım, söylemedim. Son dönemlerde moda olduğunu sanıyordum. Bir dahakine kontrol eder, söylerim. :joy:

Karakterler hakkında spoiler yorum yapmak istiyorum.

Tatsumi baştan beri ana karakter olarak gördük. Ama sonunda Mine’ye aşık olması hiç hoşuma gitmedi. Akame varken hiç olmadı bence.
Najenda pek dövüşmüyor ama liderlik özelliğinin güçten doğmadığına güzel bir atıfta bulunulmuş, iyi olmuş bence.
Lubbock, dövüş tekniklerindeki çeşitlilikle beni en cezbeden karakter oldu. Özellikle rakibinin vücudunda ilerleyip kalbini saran iplere sahip o mızrağı çok hoşuma gitti. Bu sayede Lubbock animedeki en havalı ölümcül vuruşlara imza attı. Najenda’ya aşkını itiraf edememesi yazık oldu. Bizi üzdü.
Sheele ve Bulat ilk ölen karakterler. Ne kadar ciddi bir atmosfer olduğunu görüyoruz. Ama asıl bizi üzen ölümler bunlardan sonra başlıyor. Artık yeter konumuna geliyoruz, özellikle animede.
Chelsea karakterinin ölmesine çok üzüldüm. Sempatik biriydi. Birebir kavgalarla etkili olmasa da çok etkili ve yararlı bir teigusu vardı.
Leone tüm seri boyunca aynı kıyafetle gezmesi, çıplak olması, rahatsız etse de enerjik kişiliği ve idealleri iyiydi. Ölmesi üzdü.
Jeagers’tan Dr Stilish tam psikopattı. Hemen ölmesi iyi oldu. En nefret edilen karakter ise kesinlikle Seryu oldu. Adalet diye bağırıp saçma işler yapması ile herkesin nefretini kazandı. Run’ın geçmişi çok hüzünlüydü. İçeriden değişiklik yapmak istiyordu. Wave onun sayesinde değişti. Kurome, teigusu ve aldığı ilaçlar ile tam psikopat biriydi. Manga versiyonu ile mutlu sona kavuşması güzel oldu. Esdeath savaş için yaşayan savaş canavarı karakter. İyi işlemişler bu karakteri. Tatsumi’ye aşık olması dışında her şeyini sevdim.
En güzel teigu bence başkomutana aitti. İstediği zaman yıldırım atması, havada süzülmesi çok iyiydi. Erken harcandı biraz daha görmek isterdim.
Başbakan, her şeyin arkasında olan, tüm haksızlıklara sebep olan, kendi gibi pislik insanları yönetime dolduran, imparatorun annesi ve babasını öldüren saf kötü başbakan. Daha ne diyebilirim ki. Malesef gerçek hayatta bundan da kötüleri var…

Şimdi animesi yarım kalan ama mangası bitmiş olan Btooom! okuyacağım. İngilizce olsa da deneyeceğim. Daha sonra ingilizce ‘‘Kaze no Tani no Nausicaa’’ mangasına geçerim. Teşvik için @MustafaYildiz teşekkürler.

7 Beğeni

Yona of the Dawn

Animeyi bitirdikten sonra “e hani bunun devamı?” şeklinde tepki verdiğim Yona of the Dawn(Akatsuki no Yona)'ın mangasını okuyorum.
Babası kuzeni tarafından tahta geçebilmek uğruna öldürülen ve buna şahit olmasından ötürü kendisi de öldürülmek istenen prensesimizin, özel koruması ile hayatta kalıp, babasının krallığını yeniden ele geçirmek için sıradışı yetenekler sahip mitolojik ejderhaların enkarnasyonu olan dostlar topladığı bir manga.

Tokyo Ghoul

Forumdaki dostların tavsiyeleri üzerine ilk sezondan sonra animeyi bıraktım,mangadan devam edeceğim.

Izlemek daha mantıklı gelmese Attack on Titan mangasını da okuyasım var, ama animeyi bekleyeceğim (umarım ertelemezler).Bir üstteki inceleme üzerine Akame ga Kill okumaya da karar vermiş bulunuyorum :grin:

4 Beğeni

Arkadaşlar bir sorum var:

Mangaları “yan yollardan” okuyorum, anlatabiliyorsum. Madem bu kadar okuyorum, sevdiğim bir iki tanesi kütüphanemde dursun dedim. Belki ikinci sefer okurum diyerekten Oyasumi Punpun’un mangasını buldum.

Bir cildin 170 lira olması normal mi? 5 Centimeters Per Second’a yaklaşık 40-50 civarı vermiştim, o da kalıncaydı. 170 lira nere, Tokyo Gul 15 lira nere. Satış rakamlarına mı göre bu fiyatlar belirleniyor? Kaguya sama da 85 lira mesela, cilt başına. 10 ciltten bir iki fazla ciltli bir mangaya tanesi 170 liradan her cilde para vermek belimi epey bir büker. Büyük bir yatırım. Sayfa sayısı ile alakalı olabilir mi?

2 Beğeni

Punpun’u ben de almak istemiştim fakat Türkçe baskısı yok, İngilizcesini ebay ve amazon üzerinden bulabilmiştim. Türkiye’de İngilizce basımını satan bir yer var mı?
Amazon’da bir volümü 10-20 dolar arasındaydı bu arada, tl bazında yine de 170 etmemesi gerekir fazla bence.

2 Beğeni

İnglizce okuyorum normalde ben, Türkçe basılmamış galiba.

Bakınız burada 6.cilt 200 lira:
https://www.arkabahce.com.tr/goodnight-punpun-vol-6.html

Buradaysa 1.cilt 150 lira

İçi acımadan bir cilde 200 lira verebilecek çok az kişi vardır şu memlekette, manga olduğunu da hesaba katarsak muhtemelen bir elin parmaklarını geçmez.

Tokyo Ghoul’un ciltleri nasıl 10 liraya yakın o halde, diye sormadan edemiyorum.

2 Beğeni

Burada daha uygun bulabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla dünya çapında bedava kargoyla yolluyorlar.

2 Beğeni

Harika, teşekkürler. Gönül isterdi ki daha uygun fiyata olsun, on kat daha pahalı olmasın ama artık hayal işte :sweat_smile:.

Burada bahsettiğim gibi 100. bölüm civarı bırakmıştım Promised Neverland’i. Şimdi güncele geldim. Aslında yine bırakacaktım ama madem son arc çıkmış yakında bitecek diye kendimi zorlayarak okuudum biraz.

İlk başta neden bıraktığımı hatırladım. Manga güzel bir ana hikayesi olmasına rağmen Türk dizisi gibi sakız uzatmışlar hissi veriyor manga. Bir de arda arda okurken bir önceki sayının finalinde olan şok edici son sayfa bir sonraki sayıda 2 sayfa boyunca tekrarlanıyor. Okurken hafakanlar bastı. Sallıyorum Mahmut’u vuruyorlar bölüm sonunda. Sonraki bölümde Mahmut’un vurulma anı 3 sayfa tekrar ediyor. Bir de her şeyi açıklama ihtiyacı hissediyor ama her şeyi. Her olaydan sonra şok geçirip 2 panel belirsizlik koyup (bir de o kadar belli ki karakterlerin lehine gerçekleşmiş olay) sonra sevinmeleri çok bayık artık. bir de kaldığım yerden nedense 80 sayı okudum bu mangayı ben. Neyse her şey mutlu sona bağlanacak gibi 2-3 sayıya bitecek gibi manga inşallah ters çok iyi bir finalle biter de okuduğuma değer. Son savaş iyiydi ama o anlatım şekli ve Emma’nın o pozitifliği ve her seferinde bu pozitif planların işe yaraması bırakmak için hep sebepti ama inat ettim bitireceğim çünkü ben de böyle bir manyağım.

Ghost in the Shell’e başladım şimdi de. Daha çok başındayım ama güzel cyberpunk bir eser. az çok ne olacağı hakkında spoilerımı da yedim ama bakalım nasıl gelişecek olaylar.

Bir yandan da Alita’ya başlayacaktım ki Türkçe basmışlar. Alıp okuyan var mı çevirisi nasıl acaba?

2 Beğeni