Hangi Mangayı Okuyorsunuz?

@Shelpe hala öğrenci olsam bu dediğini yapabilirdim ama o kadar boş vakit bulamıyorum ne yazık ki. Mangaları işe gidip gelirken ve öğle yemeği sırasında falan okuyabiliyorum.

@MustafaYildiz başlamak istiyorum yavaştan aslında ama dediğim gibi internette iyi kalitede bulamadım hep görüntü kalitesi kötüydü. Redditte de fan çevirilerinin iyi olmadığı, Dark Horse’un nispeten daha iyi olduğu yazıyordu. Ben de Dark Horse baskılarını almak istiyordum fakat kur farkı… Siz nereden okudunuz?

Ya da şöyle sorayım Berserk’i en iyi nereden okuyabilirim, nasıl bulabilirim bilen var mı?

1 Beğeni

Ben Berserk’i övmek için söylemiştim.Herkes istediği gibi okuyabilir tabii ki. :slight_smile:

@nymeria Tortuga Çeviri’nin sitesinde var bütün bölümler.

2 Beğeni

Baktım şimdi, Türkçeymiş. Ben İngilizce okumayı tercih ediyorum ama çeviri gerçekten iyiyse Türkçe de okurum. Nasıldı buranın çevirisi?

1 Beğeni

Tortuga iyidir bence.İngilizce okumadım ama MangaLife’ın sitesinde vardır.

2 Beğeni

Mangalife’ı nasıl duymamışım hiç. Baktım Dark Horse çevirileri var orada. Çok teşekkürler :pray:

2 Beğeni

Ben güncel takip ediyorum. Mangadex üzerinden Zamanında torrentten indirmiştim sayıları ama çok yer kapladıkları için sildim onları.

1 Beğeni

The Promised Neverland

The Promised Neverland mangasını bitirdim. Heyecan ve aksiyonu yerindeydi. Sürükleyiciydi bu bakımdan. Emma’nın ‘‘Hiç bir şeytanı öldürmeyelim, kimseye zarar vermeyelim.’’ düşünceleri biraz sıktı diyebilirim. Norman’dan yanaydım hep.

Final hakkında

Finali aceleye gelmiş gibi geldi bana. O kadar okuduktan sonra bu mu yani dedirtti biraz ama olsun :slight_smile:

Bu dediğim durumlar haricinde beğendim. Okumanızı öneriyorum.

3 Beğeni

Billy Bat’i bitirdim az önce. Çok güzel bir deneyim oldu benim için, üstteki sayfa en sevdiğim manga panelleri arasına girdi.

3 Beğeni

Reverse Villain şu aralar sevdiğim tek manga. Bölümler geç geldiği için elli defa falan geriye sarıp okudum ama çok sürükleyici. Aksiyon bakımından göz doyurucu ama olaylar hızlıca sonuçlanır ve karakter gelişimleri yok macera olarak okursanız çok iyi. Ana karakterin kazanacağına her zaman emin olabilirsiniz.

resim
Oyasumi Punpun

Oyasumi Punpun bir büyüme hikayesi. Punpun biziz. Punpun’un düşünceleri ve hareketlerini, hikayenin büyük bir kısmında kendimizle bağdaştırıyoruz. O eski arkadaş ortamlarının güzelliği, arkadaşlarınla atıldığın maceralar, yaşadığın heyecan ve deneyimler… Her duygu durumlarının gittikçe azaldığı bir evreyi; yani “Büyüme” denen olayı Punpun’un gözünden okuyoruz.

Çizimler, hikaye, final… Hepsi 10 numaraydı. Bu kadar hayatın içinden bir manga okumak beni mutlu etti açıkçası. Bitirmek istemediğim için uzun bir zaman dilimi içerisinde okudum. O kadar müthişti yani. Sonuç olarak, okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

7 Beğeni

Jujutsu Kaisen okuyan var mı, okumaya değer mi ?

Hazır animesine az kalmışken bir baksam mı acaba Mangasına da diyorum.

1 Beğeni

Yazıklar olsun daha burda mısın? Puuu

2 Beğeni

2 Beğeni

Chopper aynı sen demiş miydim xd

1 Beğeni

Yook hatırlamıyorum. :smiley: Chopper kadar ponçik ve güçlü olmak isterdim.

1 Beğeni

Omoide Emanon’u bugün başlayıp bitirdim. Toplam 1 saatimi almış olsa da etkisinden uzun süre çıkamayacağıma eminim.

7 Beğeni

Berserk
Vagabond
Kingdom
Vinland Saga
Blade of the Immortal
Shigurui

Bu mangalar gibi Seinen-Tarihi ve sürükleyici manga öneriniz varmıdır ?

1 Beğeni

Feng Shen Ji manhua’dır ama hikayesi olsun çizimleri olsun çok kalitelidir.
Drifters bol kanlı, bol savaşlıdır, fantastik ögeleri de bir hayli içerir. Tarihteki önemli şahsiyetlerin fantastik bir dünyadaki güç mücadelelerini konu edinir.

2 Beğeni

Ha bak valla şimdi aklıma geldi bu sağolasın. Bu arada animeyi izledim ben, mangadan ordan mı devam edeyim dersin yoksa direk baştan mı okuyayım mangayı ? yani kısacası anime mangaya sadık mı ?

Tamamdır buna da bir bakayım.

1 Beğeni

Çizimlerinden konusuna kadar animeyle birebir aynı. Animenin bittiği yerden mangayla devam edebilirsiniz.

1 Beğeni