Hoşunuza Giden Mimari Yapılar

Yine aynı yoldan giden bir konu . Dünya tarihinde bir çok muazzam mimari yapı var peki sizin hoşunuza giden hangisi ?

1 Beğeni

resim

Valle de los Caídos

download (1)
Sultan Ahmet Camii

1 Beğeni

Prag/Çekya:

resim
Karl Köprüsü


Astronomik Saat


Aziz Vitus Katedrali

7 Beğeni

Pragdaki saat kibrit kutusundan sonra 2. Derece ani canlandiran bir yapi oldu. Yagmurlu bir gunde deli givi kuklarin saatten cikmasini beklemistim. Cok guzeldi.Ilave olarak adini simdi hatirlayamadigim bir kilise var. Heryeri mermilerle delik desik. Hitlerin sag kolunayapilan bir suikast sonrasinda iki çek direnisci bu kiliseye siginip gunlerce direnmisler. Harekati anlatan ve Pragda gecen cok guzel bir kitabi vardir tavsiye ederim(Filmi de cekildi)
hhhhebd53d4865b017ac4e8c675b3accbbb1

1 Beğeni

Bilgiler için çok teşekkürler, bilmiyordum böyle bir yerin varlığını. İsmi Aziz Kiril ve Metodius Katedraliymiş.

Nazi dönemine dair pek okuma yapmadım, başlamak istiyorum kısa zamanda, belki bu kitapla başlarım (Gerçi stokta yokmuş).

https://en.wikipedia.org/wiki/HHhH Bu arada Mermi Hitler’e değil de yüksek rütbeli bir SS subayına isabet etmiş zannedersem.-> Reinhard Heydrich - Wikipedia

Anılara götüren başka bir denk gelişte görüşmek üzere:)

Hitlerin sağ kolu yazmıştım :blush::+1: Kitabi şiddetle öneririm kitapçıda istemeside cok keyifli oluyor he he he he varmi diye soruyorusun :joy: Manyak mı diye bakiolar…

2 Beğeni

Ya da “hhhh” diye söyleyip kitapçıyı korkutabilirim de:)


Bu arada Katedral’i ararken mermi-Hitler-sağ kol derken sonuç = Hitler’in koluna gelen mermi şeklinde yazdınız gibi kalmış aklımda:) kusura bakmayın

1 Beğeni

kamondo merdivenleri. kamondo ailesi tarafından 1850’li yıllarda karaköy’deki bankalar caddesi üzerine yaptırılmıştır. ben çok severdim bu yokuştan galata kulesine doğru çıkmayı. istanbul’un saklı güzelliklerindendir.

7 Beğeni

Aziz Petrus Baldakeni (Bernini)

6 Beğeni

Aziz Vasil Katedrali

Rivayete göre Korkunç Ivan, Katedralin İtalyan mimarını yapıyı tekrar etmemesi için kör etmiştir.

5 Beğeni

Casa Batlló, Barselona

7 Beğeni

https://forum.kayiprihtim.com/t/fantastik-geziler-2-dan-brownin-romasi/11871

:slight_smile:

1 Beğeni

images (2)
Hayatımda gördüğüm en zarif yapılardan biri ve sembol ettiği şey çok güçlü.

2 Beğeni


Trevi Çeşmesi, Romada

3 Beğeni

Prag’daki ikonik yapı: “Dans Eden Ev”

Dans Eden Ev (Dancing House), Hollanda kökenli bir sigorta şirketi olan Nationale-Nederlanden’in, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ın şehir merkezinde inşa ettirdiği binasına verilen takma isimdir. Vlatava Nehri’nin kıyısında bulunan ve dekonstrüktivizm stilinde tasarlanan bu binaya verilen başka bir isim de "Sarhoş Ev"dir.

Hırvat-Çek kökenli mimar Vlado Milunić ile Kanada’lı mimar Frank Gehry’nin birlikte tasarladığı bu bina, 4 yılda inşa edildi. 1992’de yapımına başlandı, 1996’da bitirildi.

Dans Eden Ev, dans eden iki kişiyi sembolize ediyor. Toplam 10 filmde dans partneri olan Fred Astaire ve Ginger Rogers’a adanan bu yapı, “Fred and Ginger” olarak da biliniyor. Bina, şu anda bir Fransız restoranı ve birkaç uluslararası ofisin yerleşkesidir. En üst kattaki restorandan şehrin manzarası görülebilir.

Bina, 2 gövdeden oluşur. Birinci gövde, eğimli sütunlar kullanılarak hareket kazandırılmış ince uzun cam bir yapıyken, ikinci gövde nehre paralel dalgalı bir plan çizilmiş silindir şeklinde ve masiften bir kuledir. Böylece binanın dans ediyormuş gibi durması sağlanmıştır. Cam ağırlıklı kısım kadını, diğer kısım ise erkeği sembolize eder. Binanın üstünde ‘medusa’ veya ‘mary’ olarak adlandırılan metal mesh tabakasıyla örtülmüş metal çubuklardan oluşan bir yapı bulunur.

Dans Eden Ev, Prag’ın sembolü olmuştur. Prag’ta en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline gelmiştir.

https://pbs.twimg.com/media/FUE4IJFaIAAoBIg?format=jpg&name=large

2 Beğeni


Zafer Takı

128497



Lassa Kocaeli Lastik Fabrikası - 1975 yılında tasarlandı.

2 Beğeni