Red - Hei Shan
Young Woman with a Lantern - Gene Pressler - 1921
The Lantern Parade - Thomas Cooper Gotch - 1918
Red - Hei Shan
Young Woman with a Lantern - Gene Pressler - 1921
The Lantern Parade - Thomas Cooper Gotch - 1918
Lawrence Alma-Tadema / Seyir Köşesi, 1895
Lawrance Alma-Tadema, Antik Roma ve Yunan sahnelerini tasvir etmesiyle ünlüdür. Resimleri rahata aşırı düşkünlük ve lüks hissi uyandırmaktadır. Bu resimde; üç aristokrat kadını aşağıya bakarken tasvir ediyor. Eserin orijinal ismi olan ‘‘Coign of Vintage’’ terimi,gözlem için uygun bir konum anlamını taşımaktadır.
Władysław Podkowiński / Bahçedeki Çocuklar, 1892
Bahçedeki Çocuklar’da ressam; konuğu olduğu ev sahibinin çocuklarını çiçekleri sularken yakalıyor. Elinde çiçek sulama kabı olan altı yaşındaki geleceğin filozofu olacak çocuk Tadeusz Kotarbiński, arkasında yer alan çocuk ise geleceğin ressam ve iç mimarı olacak olan Mieczysław Kotarbiński’dir.
Şu son resim ne kadar harika… Siz yüklediğinizden bu yana bakıyorum. Teşekkürler…
Alaxandre Cabanel - Fallen Angel
Lucifer " Tanrı’yı gerçekten tanısaydın Dante, sen de isyan ederdin."
İlahi Komedya - Dante
Francesco Hayez, “Öpücük”, 1859
Springtime (Pierre Auguste Cot) 1873.
Diana the Huntress - Guillaume Seignac.
Yukarıda benim de beğendiğim çok güzel tablolar var. Tekrar olmasın diye atmak istemedim. Ama sanırım bunlar yoktu, ve benim hoşuma giden tablolardan bir kaçı
Herbert James Draper - A Deep Sea & Idyll
Raffaello Sanzio - The Council of Gods
Jan Brueghel the Elder - Aeneas and the Sibyl in the Underworld
Peter Paul Rubens & Jan Brueghel the Elder - The Garden of Eden with the Dall of Man
Jan Brueghel the Elder - The Entry of the Animals into Noah’s Ark
Gaston La Touche / Pardon in Brittany, 1896
Fransa kıyısı açıklarındaki Brittany’de koruyucu aziz bayramında yapılan ‘’pardon’’ kutsal yolculuğu sırasında, geleneksel kıyafetlerin içinde atın üzerinde bir kadın ve çocuk olan bu yolcuların papazdan bağışlanma dilemesi resmedilmiştir.